Nieuw

Walt Disney

Walt Disney werd geboren op 5 december 1901 in Burbank, Californië, als zoon van een in Duitsland geboren moeder en een vader van Iers-Canadees afkomst. Walt Disney was niet alleen de maker van een verscheidenheid aan klassieke kinder- en familiefilms. Hij was ook een tegenstander van de joodse invloed op Hollywood, die hij beschouwde als de vernietiging van de Amerikaanse cultuur.

Walt groeide op op een boerderij, op 14-jarige leeftijd studeerde hij ’s avonds op verschillende kunstinstituten. Hij was de tekenaar van de schoolkrant en schilderde patriottische motieven met een focus op de Eerste Wereldoorlog. Walt beëindigde op 16-jarige leeftijd de middelbare school om zich bij het leger te voegen, maar werd geweigerd omdat hij minderjarig was. Walt meldde zich vervolgens als vrijwillige ambulancechauffeur bij het Rode Kruis in Frankrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog.

In 1920 begon Walt Disney zich te wijden aan het maken van tekenfilms. Deze werden erg populair in Kansas waar hij woonde. Walt en zijn broer Roy Disney schraapten hun laatste dollars bijeen om naar Hollywood te gaan, waar de twee gebroeders Disney in het begin van de jaren twintig ‘The Disney Bros. Cartoon Studio’ lanceerden. In 1928 kwam Disney’s grote doorbraak toen Mickey Mouse als stoombootkapitein in soundtrack werd uitbracht. De film werd een groot succes en de legende Walt Disney begon vorm te krijgen.

De gebroeders Grimm op een postzegel uit 1959.

In 1938 bracht Disney de eerste animatie-speelfilm van de Verenigde Staten uit. Het meesterwerk ‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen’. Disney’s tekenfilms over onder andere Sneeuwwitje en Doornroosje zijn oorspronkelijk Germaanse volkssage’s die in de 18e eeuw door de gebroeders Grimm zijn geïnterpreteerd en opgeschreven. Toen ‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen’ uitkwam, kreeg het ook een grote ontvangst in Europa, vooral in Duitsland. Op het filmfestival in Venetië in 1938 werd de film genomineerd voor de beste buitenlandse filmprijs, maar de prijs ging in plaats daarvan naar Leni Riefenstahl’s documentairefilm ‘Olympia’ over de Olympische zomerspelen in Berlijn.

Walt Disney’s film over Sneeuwwitje werd goed ontvangen in het nationaalsocialistische Duitsland. Verscheidene nationaalsocialistische schrijvers hebben de mythe van Sneeuwwitje in een aantal geschriften aangestipt. Het bekendst is Wulf Sörensen, die in zijn boek  van ‘Stem van onze voorouders’ de aard van Sneeuwwitje interpreteert als een mythologisch herschrijven van het Noordse ras. Wulf Sörensen’s werk werd drie jaar voor Disney’s animatie-speelfilm ‘Sneeuwwitje’ gepubliceerd.

Het kasteel Neuschwanstein in Zuid Duitsland.

Walt Disney’s fascinatie voor Duitsland is een feit. Naast het reproduceren van de Germaanse volksverhalen was het kasteel Neuschwanstein – een van ’s werelds meest bekende – een voorbeeld voor het Doornroosje kasteel. Er zijn ook theorieën dat Walt Disney een geheime bewonderaar was van Hitler en het nationaalsocialisme. Hoewel dit meer gebaseerd is op speculatie, was er slechts één grote Hollywood-producer die Leni Riefenstahl ontving toen ze de bekroonde film Olympia in de Verenigde Staten probeerde te promoten – Walt Disney. De rest van de grote Hollywood-producenten, die Joden waren, behandelden haar met boycot en minachting.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog oorlog omarmde Walt Disney de rol van Amerikaanse patriot en produceerde vijandige cartoon-propagandafilms gericht op nationaalsocialistisch Duitsland.

Walt Disney heeft echter een lange strijd gevoerd tegen de Joodse invloed op Hollywood. Zowel privé als op zijn kantoor werd vaak gemeld dat hij minachtende uitspraken deed over Hollywood-Joden en soms hun Joodse dialect nabootste om ze te bespotten. In sommige Disney-films komen ook Joodse karikaturen voor. In 2012, voor kerstavond, koos Disney ervoor om de grappige rabbijn die in de werkplaats van de Kerstman verscheen te censureren.

Soms heeft Disney de Joden minder flatterende kenmerken gegeven. In de originele versie van de ‘The Three Little Pigs, (1933), komt een scène voor waarin de wolf zich heeft verkleed als een een Joodse marskramer om de biggen voor de gek te houden. De Joodse handelaar, met een zeer grote neus en Jiddisch dialect, probeert penselen te verkopen met de repliek ”I’m the Fuller Brush man! I’m giving away free sample!”

Maar Disney limiteerde zich niet enkel tot persoonlijke opmerkingen en kleine steekjes onder water in zijn films, maar nam ook deel aan de strijd tegen de communistische infiltratie (in feite, Joodse) door Hollywood. Disney getuigde tegen verschillende Hollywood-profielen toen het Amerikaanse Congres beschuldigingen initieerde van communistische infiltratie door de Amerikaanse filmindustrie. Disney droeg zo bij aan de veroordeling van de ”Hollywood Ten” daders en dat Hollywood gedwongen werd om de meest kenbare infiltranten op de zwarte lijst te zetten.

William Pierce, die Walt Disney in 1995 in zijn radioverhaal ‘Disney en de Joden’ besprak (met als ondertitel: Eisner en zijn soortgenoten moeten ophouden onze kinderen te beschadigen), meende echter dat de cultuuroorlog voor eerst werd gevoerd via Disney’s films:

“Het echte probleem was natuurlijk dat Walt Disney’s visie op de wereld, zoals die tot uiting kwam in de films die hij produceerde, totaal anders was dan die van de Joodse filmproducenten om hem heen. Zolang Walt Mickey Mouse of Donald Duck cartoons maakte, kon dit probleem over het hoofd worden gezien. Toen hij begon met het produceren van animatie-speelfilms als Sneeuwwitje en Assepoester, werden de Joden in Hollywood steeds nerveuzer. De wereld van Sneeuwwitje was een volledig blanke wereld, een Europese wereld. Het wakkerde raciale herinneringen bij de Amerikanen aan, en het doel van de toenmalige Joodse mediabazen, zoals nu, was om de blanke Amerikanen hun wortels te doen vergeten. Zij wilden zodra de Tweede Wereldoorlog voorbij was, beginnen met het bevorderen van multiculturalisme, en Walt stond hen in de weg..”

Walt Disney overleed in 1966 en toen begon het Disney-bedrijf radicaal te veranderen. Joden werden de hoogste bazen bij Disney, in het bijzonder Michael Eisner, die Disney leidde van 1984 tot 2003. Eisner zat, onder andere, achter een nieuwe release van de Disney klassieker ‘Jungleboek’, maar nu met propaganda voor raciale vermenging. Multiculturalisme was ook de boodschap in de film ‘Pocahontas’. Kenmerken die Walt Disney nooit zou hebben geaccepteerd, en zoals William Pierce in zijn radiospeech aanhaalt, kon Walt Disney na zijn dood niet langer meer het tegenwicht bieden dat vandaag de dag volledig ontbreekt.

Aanbevolen lezing:
American Dissident Voices by Dr. William Luther Pierce

Lees meer Kalender>>>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7937 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Walt Disney

 1. trebor2110 // november 4, 2018 om 13:31 //

  Liked by 1 persoon

 2. Ooit gezien hoeveel verwijzingen naar de vrijmetselaars/nwo in zijn films voor komen, zoals uitgestoken pink en wijsvinger?

  Like

 3. Von Puffelen // november 4, 2018 om 22:32 //

  Walt was een 32e graad metselaar en voorbestemd om het eea aan nwo programmering in zijn films voor de kids te verwerken volgens auteur Robin de Ruiter.

  Like

 4. Met een paar losse opmerkingen kom je er niet mee. Schijf zelf, dus niet uit Wikicensuur ofzo, een artikeltje die deze beweringen staven en stuur het naar de redactie op. Als het te lezen is, plaatsen we het op Fenixx.

  Like

 5. Von Puffelen // november 5, 2018 om 13:54 //

  Ok, doe ik.

  Like

 6. Disney

  Het grootste mediaconglomeraat is de Walt Disney Company, wiens voorzitter en CEO Michael Eisner is. Het Disney-imperium, geleid door een man die door een media-analist wordt beschreven als “een controlefreak”, omvat verschillende televisieproductiebedrijven (Walt Disney Television, Touchstone Television en Buena Vista Television), een eigen kabelnetwerk en twee videoproductiebedrijven.

  Zoals voor speelfilms, de Walt Disney Picture Group, onder leiding van Joe Roth, omvat Touchstone Pictures, Hollywood Pictures en Caravan Pictures. Disney is ook eigenaar van Miramax Films, gerund door de gebroeders Weinstein.

  Toen de Disney Company werd gerund door de Gentile Disney familie voorafgaand aan de overname door Eisner in 1984, belichaamde het heilzaam familie-entertainment. Terwijl het nog steeds de rechten heeft op verschillende klassieke kinderfavorieten, is het bedrijf onder Eisner – waarvan het persoonlijke fortuin wordt geschat op 405 miljoen dollar – uitgegroeid tot de productie van grafische seks en nodeloos geweld. En Disney’s recente producties gericht op kinderen hebben een uiterst ongezonde ‘politiek correcte’ boodschap ontwikkeld. De veelgehypte Pocahontas bijvoorbeeld, vertekent het historische feit uit alle erkenning in een onmiskenbare poging om een anti-blank schuldcomplex bij het jonge publiek te introduceren . Het gerucht gaat zelfs dat Eisner et al. van plan zijn een nieuwe productie te maken met een ‘Holocaust’-thema!

  Op de achterkant van de filmproductie heeft Disney een wereldwijd entertainmentimperium opgebouwd met Disneyland, Disney World, Epcot Center, Tokyo Disneyland en Euro Disney. Het bedrijf verkoopt elk jaar voor meer dan een miljard dollar aan consumentenproducten, voornamelijk boeken, speelgoed en kleding. Een deel van de winst van deze enorme operatie financierde Eisner’s overname van Capital Cities/ABC Inc. in 1995 om een mediaconglomeraat te creëren met een jaarlijkse omzet van 16,5 miljard dollar. Capital Cities/ABC heeft niet alleen zeggenschap over 235 tv-zenders in de Verenigde Staten, maar heeft ook grote belangen in Europese tv-bedrijven.

  Met linkjes:
  https://fenixx.org/2018/10/08/een-macht-die-groter-is-dan-de-overheid/

  Like

 7. Jammer walt disney tijdperk voorbij. Ergens gelezen dat Walt disney pedofiele gevoelens had,zelf had verklaard voor zijn dood dat vindt ik erg vies een vieserik was hij.Een afknapper bah vies.

  Like

 8. Kindermisbruik is zeker vies. Maar je moet wel begrijpen, als je voor kinderen tekent, zul je toch wel wat affiniteit met kinderen moeten hebben. Welke context is natuurlijk van belang. Dat weet ik verder niet. Het is pas vies, als er misbruik is.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s