Nieuw

Voormalig legerbevelvoerder: Als de Franse voorsteden in opstand komen, hebben wij niet de capaciteit om hen te confronteren

Tijdens een tv-debat zei Philippe de Villiers, een rechtse politicus en oprichter van het succesvolle middeleeuwse park “Puy-du-Fou”, wat zijn broer tegen niemand minder dan de president van Frankrijk, Emmanuel Macron, heeft verteld.

De broer van Phillippe de Villier is Pierre de Villiers, die van 2014 tot 2017 bevelhebber was van het hoofdkwartier van de Generale Staf, de opperste legerleiding (of, om het simpel te zeggen, hij was verantwoordelijk voor het Franse leger).

Toen Philippe de Villiers tijdens een televisieopname voor een tv-debat, dat zal uitzenden op 3 november, werd gevraagd over de “realiteit van de politieke situatie in Frankrijk”, liet de politicus een bom vallen die echode wat Gerard Collomb vertelde in een interview met het nieuwsportaal Valeurs Actuelles.

– Als de buitenwijken in opstand komen, zijn we niet in staat om ze te confronteren, we hebben de middelen niet, we hebben de mannen niet, zei de legerleider tegen Macron, aldus Phillippe de Villiers.

Deze verklaring komt slechts twee dagen nadat een “zuivering” plaatsvond in verschillende grote Franse steden, waar ook politieagenten het doelwit waren van relschoppers.

Bron:

If French suburbs revolt, we don’t have the capacity to face them – Ex-military chief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8474 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Voormalig legerbevelvoerder: Als de Franse voorsteden in opstand komen, hebben wij niet de capaciteit om hen te confronteren

 1. Kijk eens wat ons staat te wachten als er niet rigoureus …https://www.youtube.com/watch?v=QVHgHZ0VeUA

  Like

 2. Duchesne // november 4, 2018 om 23:28 //

  We noemen dat “gegijzeld”…waarbij de grootste angst komt van het eigen onvermogen en het realiseren ervan….precies wat in alle EU landen ook weten en de reden waarom men alle moslims faciliteert. De optie is de strijd aan te gaan maar zonder een gewapende burgermacht als rugggengraat lukt dat niet. Een gewapende burgermacht betekend echter dat democratie moet worden hersteld en rechten worden gedeeld, en dus verlies van macht voor de huidige “elite”.
  En dus is niets doen de weg die word bewandeld, omdat fout erkennen politieke gevolgen heeft voor de betrokkenen.
  En zo krijg je een tweede macht die het land en de burgers ook terroriseerden belast, het geweldsmonopolie opeist en krijgt.
  Ach ja, er zitten ook voordelen aan anarchie…

  Liked by 1 persoon

 3. Duchesne // november 4, 2018 om 23:37 //

  …met de middelen die de overheden ter beschikking staan is het stoppen van rellen en geweld goed mogelijk, maar de politieke wil moet er zijn en capabele mensen meoten de leiding hebben, niet vriendjes uit het partijkartel.
  Gezien dat er niet is en leger en politie zwaar worden overschat qua capaciteiten zal het uiteindelijk een splitsing worden qua gebieden en bijbehorende rechten en gunsten na “onderhandeling” met Islam. En vanaf daar is de expansie een feit en het verval een zekerheid.
  Ik wil voorspellen dat boeren massaal zullen stoppen met productie omdat hun veiligheid niet meer aanwesig is. En Europa is open land zonder weerbare bevolking, het zou wel eens heel erg snel kunnen escaleren.
  Een vlam in de pan elders op de wereld is al een excuus, een simpele oproep op internet kan over heel Europa gehoor vinden, het eerste succes is al geboekt.
  Dit soort terreur vereist een heel andere aanpak dan de draaiboeken van politie en leger aan kunnen, en hun achilleshiel is hun structuur van bevel.

  Liked by 1 persoon

 4. Voorsteden hermetisch afsluiten. Water, voedsel -en energietoevoer stoppen. Kijken wie de langste heeft. Maar dan…Lastig.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Een vreedzame samenleving – Levensreis

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s