Nieuw

Salvini bespaart 400 miljoen euro door de dagelijkse toelage voor migranten te verlagen

De populistische Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini zal naar verwachting de dagelijkse toelage voor migranten in Italië drastisch verlagen, met claims dat het land tegen 2019 tot 400 miljoen euro kan besparen.

Volgens het voorstel zou de huidige dagvergoeding van 35 euro per dag per migrant bijna gehalveerd worden tot 19 euro per dag, wat een van de laagste tarieven in West-Europa zou zijn, zo meldt Il Giornale.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zouden de bezuinigingen leiden tot een besparing van 400 miljoen euro in 2019, oplopend tot 500 miljoen in 2020 en 600 miljoen in de jaren daarna.

De stap zou deel uitmaken van het bredere migratie- en veiligheidsdecreet dat eind september door Salvini is uitgevaardigd en dat ook verblijfsvergunningen verbood om zogenaamde humanitaire redenen. Migranten worden nu in twee groepen ingedeeld: degenen met en zonder erkende asielaanvragen.

Mensen met de vluchtelingenstatus en erkende minderjarige migranten zullen een bredere toegang hebben tot financiering en overheidsprogramma’s.

Sinds hij aan de macht is gekomen, is Salvini erin geslaagd het aantal migranten dat Italië binnenkomt sterk te verminderen door Italiaanse havens te sluiten voor migranten-NGO-schepen die in het verleden beschuldigd werden van samenwerking met mensensmokkelaars.

Na zich grotendeels bezig te hebben gehouden met de kwestie van migranten die Italië illegaal binnenkomen, heeft Salvini zich sindsdien gericht op de deportaties van bestaande illegalen. Eerder deze week kondigde hij een nieuw plan aan om 12 miljoen euro te investeren in de financiering van de deportatie van minstens 2.700 illegalen, beginnend in februari en eindigend in 2021.

Een van de argumenten die de voorstanders van open grenzen voor massamigratie aanvoeren, is het gebruik van massamigratie om de dalende geboortecijfers in West-Europese landen tegen te gaan.

Salvini heeft zijn verzet tegen de zogenaamde vervangingsmigratie duidelijk gemaakt, en zei: “Ik geloof dat ik in de regering zit om ervoor te zorgen dat onze jongeren het aantal kinderen hebben dat ze een paar jaar geleden hadden, en niet om het beste van Afrika’s jeugd naar Europa over te brengen”.

Om de Italianen ervan te overtuigen meer kinderen te krijgen, heeft de regering zelfs gratis landbouwgrond aangeboden aan koppels met drie of meer kinderen.

Bron:

Salvini to Save 400 Million Euros by Cutting Migrant Daily Allowance

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10113 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Salvini bespaart 400 miljoen euro door de dagelijkse toelage voor migranten te verlagen

 1. Frans Gerards // november 4, 2018 om 23:05 //

  35 € per dag dat is zo ongeveer de AOW van een alleenstaande, die daar alles van moet betalen. Immigranten hebben veel minder kosten aan huur, zorg, e.d. Schandalig.

  Like

 2. Kijk dat is een goede minister
  Straks helemaal de kraan dicht draaien en met het zelfde bootje terug sturen.
  En heel veel kleine gaatjes in de boot maken zodat ze niet meer terug kunnen en met een grote boot 5 km uit de kust brengen .
  Wij hebben een slapjanus een en mafketel aan het stuur Rutte
  Laf ik weet zeker dat hij nog pampers draagt .
  Smerig mannetje homo

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s