Nieuw

Het is menens voor het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse zaken

Herbert Kickl. Wikipedia

Toen het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken, onder leiding van Herbert Kickl, de politie opdroeg de samenwerking met de linkse media te beperken en de etniciteit van misdadigers te vermelden, gingen de media verontwaardigd uit hun plaat.

Het ministerie van Kickl gaf de persdiensten van de regionale politiekorpsen de opdracht om “de communicatie met deze media te beperken tot het wettelijk vereiste minimum” volgens een e-mail gepubliceerd in de Oostenrijkse dagbladen Der Standard en Kurier.

De gelekte e-mail werd door het ministerie als authentiek bevestigd. Daarin noemde het ministerie expliciet Der Standard en Kurier en het Falter weekblad, dat zich de afgelopen maanden heeft gericht op het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De afzender van e-mail stelde ook voor dat de politie in openbare verklaringen de nadruk legt op de nationaliteit en immigratiestatus van verdachten in strafzaken. De reguliere media beweren nu dat dergelijke maatregelen de persvrijheid “beperken”.

Oppositiepartijen hebben Kickl’s ontslag gevraagd, maar volgens het ministerie heeft Kickl de e-mail zelf niet geschreven. Het kwam van zijn perswoordvoerder.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken verdedigde de inhoud door te zeggen dat de richtlijnen suggesties waren en geen vaste orders.

Kickl’s VrijheidsPartij (FPÖ) regeert samen met kanselier Sebastian Kurz’s centrumrechtse Volkspartij (ÖVP) in een coalitie die sinds december aan de macht is.

Kickl, hoofdstrateeg en brein achter de opkomst van de FPÖ, gaf in februari opdracht tot een inval bij de Oostenrijkse inlichtingendienst BVT, nadat de Vrijheidspartij de controle had gekregen over het zeer begeerde ministerie van Binnenlandse Zaken, dat niet alleen verantwoordelijk is voor de openbare orde, maar ook de thuisbasis is van de belangrijkste binnenlandse inlichtingendienst van het land.

Onder het werk van de BVT in de afgelopen jaren was het weren van “Russische invloed”, “islamofobie” en “extreem-rechtse groepen”, meldde The Washington Post.

Nadat de Vrijheidspartij een samenwerkingsverband met de Verenigde Rusland partij van President Vladimir Poetin had getekend, probeerde de BVT naar verluidt in te grijpen om de overeenkomst te vernietigen, aldus bronnen aan FWM.

In september werd een onderzoek geopend naar de invallen door de overheid, die in Berlijn en Parijs zorgen baren dat hoge ambtenaren Westerse geheimen aan Moskou zouden kunnen doorgeven.

Kickl heeft de invallen publiekelijk verdedigd, waarbij hij opmerkte dat een openbare aanklager een arrestatiebevel had aangevraagd en dat een rechter ervoor had getekend. In beslag genomen documenten werden rechtstreeks naar de openbare aanklager gestuurd. Hij zei dat de invallen strikt in overeenstemming waren met de rechtsstaat. “Het is tijd dat we ons bij de feiten houden en de samenzweringstheorieën terzijde schuiven”, aldus Kickl. Hij is van plan om zijn verklaring aan het onderzoek te geven in november.

Maar Ramazan Demir, leider van de Islamitische Religieuze Gemeenschap die ongeveer 700 000 moslims telt, zei: “De regering probeert politiek te bedrijven over de rug van de moslimgemeenschap, wat leidt tot woede en angst en haat. Een groot deel van de Oostenrijkse samenleving is al bang voor de islam”.

De Oostenrijkse politie heeft, volgens het regeringsprogramma van de coalitie, 4.100 nieuwe agenten aangenomen. In de zomer van 2018 kondigde Kickl plannen aan om niet alleen in Wenen maar ook in alle andere Oostenrijkse provincies paraatheidseenheden van de politie te installeren.

In april van dit jaar werden nieuwe eenheden opgericht voor de bestrijding van straatcriminaliteit en een nieuwe politie-eenheid ‘Puma’ dient als grenswachters.

Tegen het einde van 2019 zou de Oostenrijkse politie worden uitgerust met ongeveer 7 000 Steyr AUG A3-aanvalsgeweren, voor een bedrag van ongeveer 24 miljoen euro. Tegen het einde van 2020 zal de politie worden uitgerust met 24.000 kogelvrije vesten.

Bron:

Austria’s Interior Ministry means business

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Het is menens voor het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse zaken

 1. ja, want stel je eens voor dat we de afkomst van misdadigers gaan vermelden. Dat mag in geen geval gebeuren, zou alleen maar ‘rechts’ in de kaart spelen.

  Like

 2. koddebeier // november 5, 2018 om 11:22 //

  De linkse media bevuild al jaren het ‘eigen’ nest door de afkomst van misdadigers niet te vermelden, daarmee stigmatiseren en beledigen ze de autochtone bevolking !!
  Waar blijft de echte media die dit wel doet ?????

  Like

 3. Rini Stegeman // november 5, 2018 om 12:42 //

  ik heb vanmorgen een ban gekregen op NU.nl, omdat ik vroeg : waarom is het opschrift “Nederlands duo “………………was racistisch volgens NU.nl dan….. terwijl het Marokkanen waren aan de namen te zien………

  Liked by 1 persoon

 4. paulzwueste // november 5, 2018 om 16:19 //

  Goeie sinistere kop van die Kickl.
  De juiste man voor het juiste werk!

  Like

 5. Rini, dat is juist de reden waarom ze de voornamen vermelden, om te laten doorschemeren dat het buitenlanders zijn. Een slimme truc, toch? Zou ik ook doen…dan weten de mensen genoeg zonder dat ik ‘racistisch’ ben…er zijn genoeg trucjes om dit te omzeilen, in bedekte termen zodat onze rechtse kameraden het toch begrijpen terwijl de ultra-linksen ons niks kunnen maken…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s