Nieuw

Artificial intelligence moet de leugens van asielzoekers ontmaskeren

Leugendetectoren gebaseerd op AI zullen migranten interviewen die in de EU aankomen, om duidelijk te maken of ze echte asielredenen hebben of, zoals in veel gevallen is gebleken, economische migranten zijn die een achtergrondverhaal en ook een identiteit dicteren in de hoop een gemakkelijke doorgang in West-Europa te krijgen met aanzienlijk meer voordelen in vergelijking met reguliere immigratie met eigen verantwoordelijkheid voor levensonderhoud en huisvesting.

In 2019 zal in drie EU-landen, Hongarije, Griekenland en Letland, bij grensposten een proef met AI-gecontroleerde detectoren, iborder ctrl genaamd, worden uitgevoerd. De initiatiefnemers hopen de asielbedriegers in een vroeg stadium te ontmaskeren, in plaats van de tijd van de vaak overbelaste migratiewerknemers in beslag te nemen en later te onthullen, of in het ergste geval, dat ze met hun bluf lukken en een verblijfsvergunning krijgen waar ze geen recht op hebben. In het ergste geval kan het een terrorist, oorlogsmisdadiger of ernstige crimineel zijn die achter de asielleugenaar zit.

De leugendetector maakt deel uit van een computergestuurde grenscontrole die de migrant die de grens wil oversteken ondervraagt en vragen stelt. 38 verschillende parameters in de antwoorden van de geïnterviewde, reacties, gezichtsuitdrukkingen etc. worden geanalyseerd en moeten onthullen of de persoon de waarheid of leugens spreekt.

Afhankelijk van de uitkomst eindigt de migrant in een van de twee groepen, waarbij personen in de ene groep een normale asieltest kunnen ondergaan, terwijl degenen die als mogelijke leugenaars zijn aangemerkt in de andere groep terechtkomen en een zwaarder onderzoek zullen ondergaan.

Met behulp van de AI-technologie zullen ook gegevens verzameld worden over vingerafdrukken, gezichtsopname en aders in handen die kunnen worden gebruikt om de identificatie en gegevens in de documenten die de migrant mogelijkerwijs bij zich heeft, te vergemakkelijken. De gegevens worden vervolgens vergeleken met de overeenkomstige gegevens van andere grensovergangen die de persoon heeft gepasseerd om te controleren of ze overeenkomen.

Het initiatief stuit op kritiek van linkse academie die beweren dat er niet voldoende wetenschappelijke kennis is over het opsporen van een leugenaar. Tegelijkertijd zal niemand op grond van  de nieuwe technologie rechtstreeks worden afgewezen , maar alleen onderworpen aan een grondiger onderzoek, aangezien de wijdverbreide asielfraude is het noodzakelijk dat het vertrouwen in het asielrecht kan worden gehandhaafd.

In de Verenigde Staten zijn leugendetectoren al sinds lange tijd een gevestigd verschijnsel in de rechterlijke macht. Soortgelijke AI-technologieën worden daar ook gebruikt om de nauwkeurigheid van de leugendetectoren verder te verbeteren en zijn ook van toepassing bij grensovergangen vanuit Mexico. Het Amerikaanse systeem wordt Avatar genoemd.

Bron:
Artificiell intelligens ska avslöja asylfuskares lögner
AI-lögndetektorer ska intervjua migranter i EU

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Artificial intelligence moet de leugens van asielzoekers ontmaskeren

  1. Francois // november 4, 2018 om 19:34 //

    Heb ik nu technologie nodig , om de evidentie zelf aan te tonen ?? Dit volk zijn stuk voor stuk pathologische leugenaars. Liegen is onderdeel van hun cultuur en om te kunnen overleven. Het zit hun in de genen gebakken.

    Like

  2. Von Puffelen // november 4, 2018 om 20:47 //

    BS, zolang ze ’s nachts nog op Fankfurt landen is dit allemaal dure bezigheidstherapie op kosten van u.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s