Nieuw

Woede over plannen om Brussel meer bevoegdheden te geven om zich te mengen in de economieën van de landen

Brussel moet meer bevoegdheden krijgen om zich te bemoeien met de economieën van de natiestaten en om budgetten vast te stellen volgens een groep van toonaangevende Europese landen – in weer een nieuwe stap naar een federaal Europa, schrijft The Express.

En wie loopt er weer voorop om de democratie uit te hollen en de soevereiniteit van andere landen te ondermijnen ? Mark Rutte !

De EU-groep – waaronder Ierland en Nederland – eiste dat het reddingsfonds van de eurozone meer bevoegdheden kreeg om doelbewust in te grijpen in de nationale begrotingen, in een stap die woede zal veroorzaken onder eurosceptische lidstaten die verdere interventie door Brussel verwerpen.

In een document dat gisteren werd gepubliceerd, drongen 10 landen erop aan dat het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) de bevoegdheid zou krijgen om de financiën van de eurolanden te controleren.

Maar deze stap zou Brussel meer macht geven, aangezien de Europese Commissie momenteel de enige EU-instelling is die de economieën van de eurozone beoordeelt.

Het ESM – dat werd opgericht om eurolanden in een financiële crisis te helpen – moet volgens het document “volledige toegang krijgen tot informatie over de economische en financiële situatie” van de regeringen van de eurozone.

Nog even ter herinnering. Mark Rutte heeft namens Nederland het ESM ondertekend in een demissionaire periode. Dat besluit heeft hij er door geduwd in een periode waarin we volgens het gegroeide gebruik geen controversiële beslissingen nemen. Door onze financiële soevereiniteit weg te geven heeft hij in feite Nederland opgeheven. Stap één was het Lissabon van Jan Peter Balkenende en dit was stap twee.

2012:


Het voorgestelde fonds voor het ESM zou ongeveer 500 miljard euro moeten bedragen, wat in feite niet genoeg is om buiten Griekenland, Ierland en Portugal nog andere landen te "redden". Daarom staat artikel 10 van het ESM een uitbreiding van het fonds toe op decreet van de gouverneurs, deze hoeven hierbij niet de nationale parlementen om toestemming te vragen. Nationale staten verworden hiermee tot open pinautomaten en hoewel in theorie de nationale parlementen de transacties goed moeten keuren, leert de geschiedenis ons dat de Eurofiele collaborateurs in ons parlement dit direct aan de ESM gouverneurs toekent samen met onze PIN code.


Volgens artikel 27 en 30 van het ESM verdrag hebben de gouverneurs en de institutie immuniteit voor iedere vorm van juridisch proces. Er staat eveneens in dat het bezit, de fondsen en de activa van het ESM, waar deze ook gelokaliseerd of gehouden worden, immuun is voor vordering, verbeurdverklaring, onteigening of elke andere vorm van beslaglegging door uitvoerende, juridische, administratieve of wetgevende actie. Hiermee staat het ESM en haar staf geheel los van de normale regels die gelden voor financiële instituties. Met andere woorden het ESM mag haar eigen wetten bepalen en een parallelle regering binnen de EU vormen die over de eurozone en nationale budgetten gaat, wat eerst nog een voorrecht was van nationale parlementen. (Bron)

Deze poging om het ESM op dit moment meer bevoegdheden te geven moet gezien worden als onderdeel van de beschietingen op Italië. Italië weigert te gehoorzamen en dat zint de dictators niet.

De bevoegdheden zouden te allen tijde van toepassing zijn, niet alleen in crisissituaties, volgens de Financial Times.

Het document werd ondertekend door Nederland, Ierland, Ierland, Zweden, Denemarken, Finland, Letland, Litouwen, Estland, Slowakije en Tsjechië.

Volgens het controversiële plan zouden de houdbaarheid van de overheidsschuld en het vermogen tot terugbetaling van de overheidsschuld worden getest voordat het ESM enige steun verleent.

Voorstanders van de voorstellen hebben gezegd dat de bevoegdheden voor het ESM van cruciaal belang zijn voor de uitvoering van zijn werkzaamheden.

Het komt op een moment dat Italië, de op twee na grootste economie van de eurozone, vastzit in een bittere impasse met de EU over de begroting van het land voor 2019.

De eurosceptische Italiaanse coalitieregering – bestaande uit de anti-establishment Five Star Movement en de rechtse Lega – heeft een nieuwe begroting voorgesteld die ondanks de enorme schuldenlast een hoger niveau van leningen en uitgaven omvat.

De ontwerpbegroting zou het tekort verhogen – het bedrag aan uitgaven is hoger dan de inkomsten – maar de EU heeft dit verworpen omdat het in strijd is met eerdere afspraken om het tekort terug te dringen.

En de begrotingen van de lidstaten moeten door de EU worden goedgekeurd, waardoor de afstand tussen Italië en het blok wordt vergroot.

Maar Italië heeft tot nu toe de oproepen van Brussel om de begroting te herzien, van de hand gewezen.

Gisteren ontkende de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, dat Italië de euro zou verlaten in verband met het geschil.

De heer Juncker zei: “Ik zie dat gevaar niet in omdat niemand zelfmoord pleegt.

“Voor het eerst zegt iemand dat de regels hen niet interesseren. Dat zal gevolgen hebben.

“Veel Italianen willen lid blijven van de Europese Unie, een groeiend aantal Italianen steunt ook duidelijk de euro omdat Italianen …. merken, voelen, weten en voelen dat de euro hen ook beschermt. En in termen van argumenten gaan we die kant op”.

Maar er bestaat de vrees dat Italië het volgende land zou kunnen zijn dat de euro bedreigt door een nieuwe schuldencrisis te veroorzaken.

Ook interessant in dit verband om even te kijken wat het VVD verkiezingsprogramma eigenlijk zegt over EU inmenging in de interne aangelegenheden van de lidstaten.

Pagina 25:

Om relevant te zijn en te blijven moet de Europese Unie zich alleen maar richten op belangrijke, grensoverschrijdende kerntaken: interne markt, internationale handel, energie en klimaat en migratie. Wat we in Nederland beter zelf kunnen, blijven we ook zelf doen. Brussel moet zich in ieder geval niet bemoeien met nationale aangelegenheden zoals pensioenen, zorg, wonen, ruimtelijke ordening, belastingen en uitkeringen. Dat regelen we in Nederland zelf. Elke nieuwe belasting die direct door Brussel wordt geheven, wijzen wij af.

Wat we in Nederland beter zelf kunnen, blijven we ook zelf doen.” – maar dat geldt zeker niet voor Italië, of het waren überhaupt loze woorden.

Brussel moet zich in ieder geval niet bemoeien met nationale aangelegenheden zoals pensioenen, zorg, wonen, ruimtelijke ordening, belastingen en uitkeringen.” – Behalve als het om Italië gaat …

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10113 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

7 Comments on Woede over plannen om Brussel meer bevoegdheden te geven om zich te mengen in de economieën van de landen

 1. Ik denk dat Brussel bezig is om zich zelf op te blazen maar dat hebben ze zelf geloof ik nog niet door. Om dat te zien en beseffen heb je namelijk toch enige basale functionele(!) intelligentie nodig en dat ontbreekt is nu al vele male gebleken.

  Like

 2. antiislamnu // november 3, 2018 om 20:53 //

  Dit is echt niet te geloven we worden gewoon onderworpen aan een dictatuur en omdat we te lastig zijn en tegenstribbelen worden we omvolkt .
  Italië is ontwaakt uit de multicultie droom en dat is even een probleem voor onze dictators spannende tijden breken aan als Italië er uit stapt is dit einde eu.

  Like

 3. En dus hoop ik dat Italië uit stapt. Dan kunnen we weer terug naar een normaal bestaan. Vergeet daarbij ook niet dat we hier in Nederland dan nog steeds een grote opruimactie te doen hebben. Alle partijen die bijvoorbeeld tegen het debat over Marrakesh hebben gestemd zijn eigenlijk nu al niet meer te handhaven en moeten dus ‘vervangen’ worden. Daarbij zullen ze nog raar opkijken als niet wij maar zij degenen zijn die dan vervangen gaan worden.

  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/10/651087-651087/

  Ik heb dat Marrakesh één keer doorgelezen en zal dat nog wel een keer doen. Wat ik toen opvallend vond in dat verdrag was dat men zeer gebrand was op het verspreiden van de Islam-cultuur in Europa maar er zeer bezorgd over was dat de Joodse cultuur de Islamcultuur zou verdringen in de door Israël bezette gebieden hetgeen geurt naar een vermeende maar natuurlijk ten onrechte veronderstelde superioriteit van deze 7e eeuwse woestijnideologie.

  Like

 4. Rutte heeft zich van het begin af aan als dictator gepresenteerd. Of het nu mocht of kan hij drukte het er door. En je weet uit de geschiedenis hoe het met dictators af loopt. Doe maar een Mussolini.

  Like

 5. Joodse cultuur zal zege vieren.

  Shalom

  Like

 6. Duchesne // november 4, 2018 om 11:07 //

  Het beleid van Rutte en ander tuig uit zich nu overduidleijk in de winkelrekken en de huishoudpotjes en portomonees van Nederland. Sommige voedingsmiddelen zijn met 35% tot 50% gestegen in 6 maanden tijd, verpakkingen worden herzien qua netto gewicht om de stijging van prijzen in de beleving van de consument wat te temperen. Voedingswaarden zijn gedaald en niet nutrierende vulmidelen maken dat het verbruik omhoog gaat omdat het lichaam niet krijgt wat het nodig heeft. Velen merken dit niet op, maar zo werkt een mens, en het gros van de dikkerds eet slecht eten waardoor meer nodig is om de honger van het lichaam naar echte voedijgsstoffen te stillen. Vlees is vaak geen vlees en kip van Albert Heijn smaakt naar totaal niets meer, enkel de structuur is nog enigzinsherkenbaar aanwezig in het spul dat men kip noemt. Zou een restaurant u het voorzetten at u het niet en betaalde u het niet. Diefstal en bedrog op het meest elementaire niveau van bestaan. Zieke en zwakke kindjes komen voort uit een lichamelijk en geestelijk zieke maatschappij waar het verschil tussen een worm en een mens is dat een worm niet eetbare dingen ook weer uitpoept.
  Brandstof en autorijden is voor de lage inkomens problematisch aan het worden net als openbaar vervoer, maar de lonen stijgen niet mee. Terwijl er word geroepen dat er een arbeids tekort is en iedere blanke burger in het onderste segment bijna met geweld tot arbeid word gedwongen hangen de hobby dieren van de regering op de gratis bank in het gratis huis met gratis miele en uitkering en hoer tot de nacht valt, om dan op pad te gaan voor het bevredigen van alle overige natuurlijke lusten.
  Werk is iets dat een winst oplevert, het ontnemen van werk door “vrijwillige particanten” in te schakelen cq met de zweep de werkvloer op te drijven is het ondergraven van de eigen economie.
  Subsidie geven aan bedrijven om asielafdwingers in dienst te nemen is geen werkgelegenheid maar banenroof en het ondergraven van de inkomsten van de eigen werkers. Het regeringsbeleid van de afgelopen 20 jaaris funest voor alle opgebouwde arbeidsafspraken en een verarming van de bevolking, net als het reorganiseren van zorg en onderwijs, we zien dan ook het verval van zeer dichtbij en de scheidslijn tussen arm en rijk, waarbij de middenklasse ook de armoede ingaat. En heb medelijden met alle mensen met een eigen huis, zij zijn het onderpand cq de groep die het hardst moeten betalen voor het regeringsbeleid, hun “bezit” is feitelijk hun persoonlijke ketting die hun vrijheid beperkt en altijd is bij deze groep te plukken. Lage hypotheekrente is geen voordeel want er is geen voordeel, het is een punt waarop de regering de burger extra kan belasten omdat de burger geld in de zak houd.
  Wat betreft afpersing is Nederland een van de meest ervaren landen ter wereld, een land dat al in 1620 belasting hief op de wind en anno 2018 op zonlicht. En u dacht dat u bezit had en iets opgebouwd….
  En uw belastbaar onvervreemdbaar bezit, hoe veilig is het met een politiek die uw pensioen voor morgen gisteren al heeft verkocht en vergeven? En wat denkt u dat er over blijft van 1200 miljard pensioen in EU beheer als de euro klapt…..

  ….doornroosje, pinkeltje en de gelaarsde kat staan u met open bek aan te kijken, de wijsvingers op het voorhoofd tikkend.

  Duchesne, die gaat snel trachten puur blanke porno te kijken, met een super zwart filter om het verval van de porno industrie en de steeds vaker voorkomende plots verschijnende blanke vrouw geneukt door meerdere tweepotige dieren met rotkoppen filmpjes te mijden. Sommige dingen zijn echt ziek. Hersenspoeling op alle maatschappelijke niveaus, met de zegen en btw heffing van de regering.

  Over moraal gesproken, het halve EU parlement bestaat uit pedofielen en andere geestes zieken. En dat bepaald ons leven?

  Like

 7. @Duchesne, Juist! Goed gezegd. We worden ook constant belazerd door Rutte en zijn trawanten. Weet je nog dat de hoge BTW omhoog ging? Dat was zogenaamd om de crisis het hoofd te bieden. Wel de crisis is nu afgelopen en dus zou die hoge BTW weer omlaag kunnen. Maar geloof jij het? In plaats daarvan ging de lage BTW ook omhoog. En waarom? Om al die ellendige politieke hobby’s van deze overheid te kunnen betalen zoals de EU, Islamisering, migrantenimport enz. Dan komen we aan de uitgavenkant. We worden met zijn alleen ouder wisten jullie dat? In 1967 konden ze van de 10.000 baby’s er nog 9.500 in leven houden, nu 9.750. Ja natuurlijk stijgt dan de gemiddelde leeftijd. Maar we worden helemaal niet ouder. De echte reden is dat de overheid ons onze AOW niet gunt want met het huidige politieke beleid moeten we twee jaar langer AOW-premie betalen en kan men twee jaar korter uitkeren bij een gelijkblijvende eindleeftijd en die centjes kun je weer mooi elders besteden. Bij de pensioenfondsen klotst het geld tegen de klippen op maar die moeten nu kunstmatig arm worden gehouden met een belachelijke rekenrente en daarmee gepaard gaande dekkingsgraad. Moet ik door gaan? OK, box 3 waarin oorspronkelijk elke sukkel het fictieve rendement kon halen wat de overheid ons toedicht. Nu verandert het, niet omdat die ambtenaren dat willen maar omdat hun ontiegelijke domheid nu openlijk tentoon gesteld wordt. Die domheid is echter niet weg. Nu gaan volgens de ‘slimste’ ambtenaren zelfs niet professioneel sparende particulieren bij meer dan € 75.000,- euro beleggen en halen daarbij een rendement van 5.38% terwijl de al jaren wel professioneel beleggende pensioenfondsen worden afgescheept met een rekenrente van 2.6%. En die ambtenaren maar denken dat wij dat allemaal toch niet zien of doorhebben.

  Laatste twee voorbeelden: natuurlijk moet slecht verkeersgedrag beboet worden maar wisten jullie dat de bekeuringsbedragen elke vijf jaar verdubbelen? Zet dat eens af tegen de inflatie. En dat is niet omdat onze verkeersmoraal zo achteruit gaat maar …….. 3 X raden.

  Achter de accijns op shag en sigaretten zit een heel plan. Roken is heel slecht voor je en daarom moet je voor een pakkie shag van € 2,- kale verkoopprijs tegenwoordig € 10,- betalen.

  Joh, whatever je ambtenarenfantasie je ingeeft. Ik koop al jaren geen shag meer in Nederland. Mij te duur!!!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s