Nieuw

Tacovreters in de invasiekaravaan klagen Trump aan wegens schending van hun ‘grondwettelijke rechten’

Twaalf Hondurese migranten nemen een aanloopje om Amerikaans burger te worden. Ze zijn begonnen met het meest Amerikaanse tijdverdrijf dat er is. Ze hebben een rechtszaak aangespannen tegen de regering Trump voor het schenden van hun kansen op het krijgen van een eerlijk proces, the Fifth Amendment.

De aanklagers, waaronder zes kinderen, beweren dat de plannen van president Trump om de 4.000 Midden-Amerikaanse migranten die momenteel noordwaarts stromen naar de grens tussen de VS en Mexico te blokkeren “schokkend ongrondwettelijk” zijn. Zij vervolgen ook het Ministerie van Justitie en het Ministerie van Binnenlandse Veiligheid.

Het proces wijst erop dat het algemeen bekend is dat Honduras, Guatemala en El Salvador “een goed gedocumenteerde mensenrechtencrisis doormaken” en dat asielzoekers hun bedoelingen overal mogen uiten, niet alleen bij legale grensovergangen. Ze beweren dat Trump niet het recht heeft om migranten ervan te weerhouden de VS binnen te komen als ze een geloofwaardige asielaanvraag hebben.

Burgerrechtenadvocatenkantoor Nexus Derechos Humanos vertegenwoordigt de migranten. De rechtszaak beweert ook dat het de VS verboden is haar troepen over de Mexicaanse grens te sturen om asielzoekers te blokkeren, omdat de aanvraagprocedure begint zodra een potentiële immigrant aangeeft van plan te zijn om asiel aan te vragen. Ironisch genoeg was het de rechtse rechter Antonin Scalia die in een uitspraak van 1993 bepaalde dat “het vaststaat dat het Vijfde Amendement cliënten recht geeft op een eerlijke rechtsgang in een uitzettingsprocedure“.

Asielaanvragen worden toegekend op basis van de perceptie van “geloofwaardige angst voor vervolging” in het land van herkomst van een migrant, zoals beoordeeld in een interview, maar door de achterstand in immigratiezaken wachten migranten vaak jaren voor de hoorzitting die bepaalt of ze permanent in de VS mogen blijven. In gesprek met Laura Ingraham van Fox News’, stelde Trump vorige week voor om tenten te bouwen in de buurt van de grens om asielzoekers te huisvesten terwijl ze wachten op hun hoorzittingen, en zo een einde te maken aan de praktijk van “catch and release” die hij gedeeltelijk verantwoordelijk stelt voor de instroom van illegale immigranten in het land.

Trump’s schatting van hoeveel troepen hij naar het zuiden wil sturen is gestaag gestegen sinds de karavanen vorige maand ten zuiden van Mexico begonnen te marcheren, het meest recente cijfer dat genoemd werd is ongeveer 15.000 man. Momenteel zijn er ongeveer 5.200 manschappen aan de grens.

Het proces vraagt ook of de “tentsteden” van Trump in overeenstemming zijn met de Flores-regel, die de detentie van minderjarigen gedurende meer dan 20 dagen verbiedt en andere grenzen stelt aan de voorwaarden waaronder asielzoekers kunnen worden vastgehouden. Een rechter in Californië wees eerder dit jaar het verzoek van de regering om een wijziging van Flores af.

Het proces is uiteindelijk op zoek naar een wettelijke bepaling dat het grensplan van Trump ongrondwettelijk is. Een dergelijke uitspraak zou in wezen de poorten openzetten voor duizenden migranten die op dit moment door Guatemala en Mexico lopen en met bussen naar het noorden worden vervoerd.

Bron:

Migrant caravan members sue Trump for violating their ‘constitutional rights’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on Tacovreters in de invasiekaravaan klagen Trump aan wegens schending van hun ‘grondwettelijke rechten’

 1. Dit staat ons hier te wachten als Marrakesh ondertekend is. We worden dan met onze eigen wetten failliet geholpen. Maar misschien is dat ook de bedoeling. #Verelendung. Communistisch Manifest. Communistische Sociaaldemocratische mafketels onder welke naam dan ook waren trouwens altijd al de huurlingen van de Corpocratie.

  Liked by 1 persoon

 2. Onzinnig. Aangezien het geen staatsburgers zijn en ze zich niet op het grondgebied van de VS bevinden en de reguliere asielprocedure niet hebben gestart, noch de reguliere weg hebben gevolgd om de VS legaal binnen te komen maar zich wel hebben aangesloten bij een groep die illegaal de grens over wil steken hebben ze niet veel kans.
  Eigenlijk kon dit wel eens positief uitvallen, want als dit tot op het hoogste niveau wordt gespeeld komt er een uitspraak die maar 1 kant op kan vallen.

  Like

 3. antiislamnu // november 3, 2018 om 21:05 //

  De echte ophitser’s sorros en consorten en de extreem linkse media die moeten aangepakt worden voor opruiing en het ondermijnen van de rechtsstaat en valse onjuiste berichtgeving tevens deelname aan een criminele organisatie.

  Like

 4. ’t Is natuurlijk wel een prachtige vorm van oorlogvoeren en landjepik. In plaats van met kostbare legers van soldaten met tanks, oorlogsverklaringen en bommen een continent binnen te vallen neem je een zooi huurlingen die voor een paar Nikes en een telefoontje hetzelfde doen. Alleen op die huurlingen wordt niet geschoten want zielug en Rechten van de Mens. Wat wij hier dus zien is mei 1940 maar dan zonder Grebbeberg.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s