Nieuw

Paus Franciscus: ‘Naties zijn gebouwd door migranten’

N.v.d.r. De foto is gefotoshopt.

– Naties bouwen zich niet van zelf, ze worden gebouwd door migranten, net zoals migranten Europa hebben opgebouwd, vertelde paus Franciscus deze week aan een groep missionarissen.

– Europa is niet zomaar ontstaan. Europa is in de loop der eeuwen door vele migratiegolven tot stand gekomen, vertelde de paus aan een delegatie van Scalabrini-zendelingen op maandag in het Vaticaan.

Aan de hand van het voorbeeld van de “karavaan die van Honduras naar de Verenigde Staten reist”, zei Francis dat migranten liever bij elkaar blijven, zich als groep verplaatsen in plaats van alleen te gaan als “eenzame personen”. Op deze manier vormen migranten hun eigen “gemeenschap”.

– Ik ben de zoon van migranten en ik herinner me de naoorlogse periode – ik was een jongen van 10 of 12 jaar – toen, waar mijn vader werkte, de Polen op werk begonnen te arriveren, alle migranten, en ik herinner me hoe goed ze werden ontvangen, zei de paus.

– Argentinië heeft deze ervaring van gastvrijheid, omdat er werk was en het ook nodig was. Argentinië is – vanuit mijn ervaring – een cocktail van migratiegolven, zei hij.

– Je moet anderen leren hoe je de vreemdeling moet verwelkomen, en alle mogelijkheden geven aan de naties die alles of genoeg hebben om buitenlanders te verwelkomen.

– Ik ben zeer getroffen door Gods Woord: al in het Oude Testament werd dit onderstreept, hoe men de vreemdeling welkom moet heten, vergeet niet dat ook jij ooit een vreemdeling was, zei hij.

– Het is waar dat er vandaag de dag een vloedgolf van blokkades naar de buitenlander toe is, en er zijn ook veel situaties van mensenhandel met buitenlanders; buitenlanders worden uitgebuit.

De paus vergeleek de inspanningen van Europa om zijn grenzen af te sluiten met de demografische crisis die wordt veroorzaakt door de lage geboortecijfers. In beide gevallen houdt de angst voor de vreemdeling – de vreemdeling of het kind – de harten van de mensen gesloten, beweerde hij.

– Welzijn is een slecht woord. Welzijn is zelfmoord, omdat het tot twee dingen leidt: het sluiten van havens en het sluiten van een nieuw leven in het gezin. Naties sluiten hun havens zodat ze niet gestoord worden, en laten alleen maar mensen binnen die bijdragen aan hun welzijn.

– De zoektocht naar welzijn leidt ook tot niet vruchtbaar zijn. Vandaag hebben we dit drama: een demografische winter en de sluiting van havens.

– Een ander fenomeen van migranten – laten we eens kijken naar de caravan die van Honduras naar de Verenigde Staten reist – is om bij elkaar te blijven, De migrant probeert meestal in groepen te gaan. Soms moet hij alleen gaan, maar het is normaal om als groep te gaan, omdat we ons dan sterker voelen in migratie.

Bron:

Pope Francis: ‘Nations Are Built by Migrants’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.216 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8643 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

24 Comments on Paus Franciscus: ‘Naties zijn gebouwd door migranten’

 1. Verwarde man?

  Like

 2. Waarom staat er een andere paus op de foto van het artikel?

  Like

 3. Quote uit dit artikel ” Naties laten alleen maar mensen binnen die bijdragen tot hun welzijn”.

  Juist ja, want dan pas kun je je als Natie ontwikkelen en groeien.
  (En…ooit minder bedeelden helpen).

  Al de andere opties leiden slechts tot armoede en conflicten.

  Liked by 3 people

 4. @Yvonne // november 3, 2018 om 21:06
  “Waarom staat er een andere paus op de foto van het artikel?”

  Daar was ik me niet bewust van. Ben niet zo op de hoogte van die pausen. Zal is kijken of ik die andere gek kan vinden.

  Liked by 4 people

 5. Arminius // november 3, 2018 om 21:49 //

  De duivel heeft de katholieke kerk overgenomen, pedofilie, duistere praktijken en heulen met de erfvijand.

  Liked by 3 people

 6. Henk der Niederlander // november 3, 2018 om 22:05 //

  Ten eerste is het zaak dat de paus zich niet bemoeit met politiek en ten tweede moet deze jurk niet uit zijn nek lullen.
  Het kan zijn dat in oudere tijden immigranten bijgedragen hebben tot het opbouwen van landen, maar in de tegenwoordige tijd hebben we te doen met een ander soort immigranten.
  Die komen namelijk alleen hier naartoe om de honingpotten.leeg te vreten.
  Met andere woorden ze komen hier naartoe omdat we een redelijk goed sociaal stelsel hebben.
  En de politiek heeft het mogelijk gemaakt dat deze parasieten onze stelsels gewoon leeg kunnen roven.

  Liked by 2 people

 7. Teveel in het vat gezeten denk ik.

  Liked by 1 persoon

 8. Johanna Janssen // november 3, 2018 om 22:53 //

  Kijk en zie mensen, deze gruwelijke zieke satanskop van de paus,. Er is geen twijfel mogelijk

  Liked by 1 persoon

 9. En gelijk heeft ‘ie !
  Voor de hedendaagse ‘immigranten’ is er qua opbouw nog een wereld te winnen ………………..in de eigen thuis landen.

  Voornoemde ‘immigranten’ die ‘onderweg’ zijn kunnen terug naar waar zij thuis horen, degenen die al zijn gearriveerd dienen gerepatrieerd.

  Liked by 1 persoon

 10. Tijd voor het verzorgingshuis, hij lijkt ernstig dement…

  Like

 11. Dan gaat die soepjurk aan het feit voorbij dat de bevolking op aarde niet zo groot was als vandaag de dag. Dat ze eerder stierven en moordenaars en verkrachters werden opgehangen, gevierendeeld en op de brandstapel gepleurd. Als we dat nu ook mogen vind ik het best. Hebben we elke dag een feestje.

  Liked by 2 people

 12. Von Puffelen // november 4, 2018 om 01:07 //

  The Vatican against the Orthodox Church
  Excerpted from the book:
  Vatican Imperialism in the 20th Century
  by Avro Manhattan

  https://dublinsmick.wordpress.com/2016/08/23/the-vatican-against-the-orthodox-church/

  Like

 13. Die foto moet toch wel gefotoshopped zijn, kan me niet voorstellen dat dit echt is
  Hij spreekt over polen, nou polen zijn christenene en zeker geen veroveraars zoals
  de mohammedanen waarvan we weten wat er in hun boeken staat
  De paus kan lezen neem ik toch aan

  Like

 14. E.M Slegers. // november 4, 2018 om 07:40 //

  Deze wereld is van ons alle .En behoren we met Gods liefde te behandelen en te bevolkeren.
  Mogen Gods vrede over de wereld gaan .
  Vrede zij met U.

  Like

 15. Leuk gephotoshopped , zo lijken het net twee Cliniclowns 😉

  Like

 16. N.E. Derlander // november 4, 2018 om 11:04 //

  Waarom vertelt Frans I maar de helft van het verhaal. Wat ontbreekt is “het gewenste en het daadwerkelijke gedrag” van de nieuwkomers.

  Like

 17. marhammed // november 4, 2018 om 11:18 //

  Door moslimmigranten?

  Like

 18. koddebeier // november 4, 2018 om 11:47 //

  Dementie slaat wel heel hard toe bij deze kapoen !!

  Like

 19. Duchesne // november 4, 2018 om 12:00 //

  De Katholieke kerk is een grote leugen, met een bijbel die zoveel malen is veranderdom de politiek van het moment ten dienste te zijn. de Kerk is een bende pedofielen en bedriegers, die zichzelf belangrijker vinden dan enig ander iets op aarde.
  Menselijkheid en alles wat daarin thuishoort vang je niet met boeken vol met regels en verboden, dat heeft iemand of iemand heeft het niet. Geen god die daar iets aan toevoegd.
  Kerk of Islam, het is allebei tegen de mens als levend wezen, tegen de geest als creatief kunstenaar. En al die religies breken in een alinea alles af wat hun eigen god heeft gecreeerd, ondertussen zichzelf onderwerpend aan die god en tegelijketijd de scheppingen van die god beledigen, afwijzen, vernielen, verbieden en afwijzen als verkeerd…..
  Alsof je wil autorijden met een voorhamer voor het contactsloten de handrem permanent aangetrokken. Nee, religie zoals Kerk en Islam, dat spoort niet en bevecht zichzelf.

  Liked by 1 persoon

 20. Horatius // november 4, 2018 om 13:27 //

  ‘Naties zijn gebouwd door migranten’.

  Op zich zit daar een zekere kern van waarheid in, zeker als we bekijken hoe de VS tot stand zijn gekomen door middel van grootschalige volksverhuizingen in voornamelijk de 19e eeuw.
  Maar dat waren wel mensen die bereid waren keihard te werken onder zware omstandigheden en zeker niet de bedoeling hadden te gaan leven van uitkeringen, die waren er namelijk toen nog niet.

  En er was bovendien ruimte zat, zeker in die tijd. Maar nu gaat men op pad naar dichtbevolkte gebieden om zich te verzekeren van een levenslange uitkering en als aanvulling gaat men vaak de criminaliteit in als bijverdienste. Voorts staat hun cultuur volkomen haaks op onze normen en waarden en wordt van ons verwacht dat wij ons naadloos aanpassen aan b.v. de islam.

  De statistieken op het gebied van de werkeloosheid, arbeidsongeschiktheid en de criminaliteit laten ons een onthutsend beeld zien van de realiteit: dit is geen deelneming aan het arbeidsproces maar het leegplunderen van de verzorgingsstaat.

  De naties in Europa zijn opgebouwd door volkeren die een gemeenschappelijke cultuur hadden en vluchtelingen werden opgenomen onder de voorwaarden dat zij open stonden voor integratie, assimilatie en een zeker respect betoonden voor de toenmalige Koninkrijken.
  Daarom konden 1 miljoen Belgische vluchtelingen worden opgenomen in 1914, die overigens voor het merendeel na korte tijd weer terugkeerden. En er ook in 1956 Hongaarse vluchtelingen hier voorgoed asiel konden verwerven. Dat waren in zekere zin gelijkgestemden wat betreft hun culturele en religieuze achtergrond.

  Nu worden wij geconfronteerd met migranten die ronduit vijandelijk staan t.a.v. van onze cultuur en eisen zij op hoge toon ‘respect’ en voelen zij zich al bij voorbaat gediscrimineerd als wij kritische kanttekeningen maken bij hun religieuze extremiteiten zoals vrouwenbesnijdenis, kinderhuwelijken, veelwijverij en het dragen van kleding die een plek op de werkvloer zo goed als onmogelijk maken.

  De migranten verplaatsen zich liever als groep, volgens deze paus.
  Inderdaad, met de Kruistochten als het ultieme voorbeeld hoe men een land kan veroveren, vervolgens leegplunderen en uitmoorden kan men beter als homogene groep op pad gaan dan als een individu.

  Enig historisch besef kan men deze paus inderdaad niet ontzeggen.

  Liked by 1 persoon

 21. De bek vol van Argentinie = failed state. Doorgeslagen maloot

  Like

 22. Von Puffelen // november 4, 2018 om 13:46 //

  Menselijke resten gevonden, daar hoor je nooit meer iets van.
  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2018/11/04/menselijke-resten-gevonden-in-het-vaticaan/

  Like

 23. Ziet u welk handgebaar zij maken? Het satansgebaar!

  Liked by 1 persoon

 24. Republikein // november 6, 2018 om 03:32 //

  Reptielenbrein.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Paus Franciscus: ‘Naties zijn gebouwd door migranten’ — | BIBLESPACE BIJBELONDERWIJS EVANGELIE

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s