Nieuw

“Hoe kan het dat er een 30-jarige man in onze wiskundeklas zit?” – Asielzoeker van school verwijderd na protesten

Stoke High School streetview

Een vermeende 15-jarige asielzoekerstudent wordt door het ministerie van Binnenlandse Zaken onderzocht op claims dat hij misschien wel een 30-jarige man is.

De schooljongen uit het Midden-Oosten begon op Stoke High School in Ipswich, Suffolk, nadat hij eerder dit jaar zonder begeleiding in het Verenigd Koninkrijk was aangekomen.

De leerling, die nu in jaar 11 is en voor zijn GCSE’s studeert, zou zijn klasgenoten hebben verteld dat hij veel ouder is dan de leeftijd op zijn documenten.

Een leerling plaatste een foto van de ‘jongen’ in uniform in een klaslokaal op Snapchat met de boodschap: ‘Hoe komt het dat er een 30-jarige man in onze wiskundeklas zit?”

Vandaag is de jongen, waarvan beweerd wordt dat hij een bebaarde selfie heeft op een Facebook-profiel dat nu is verwijderd, van school gehaald nadat de hoofdonderwijzer hem naar Binnenlandse Zaken had verwezen.

Dit heeft geleid tot een onderzoek door immigratiebeambten die zijn leeftijd willen bepalen.

Moeder Stacey Bonner, 31 jaar, schreef op Facebook voordat hij werd verwijderd: ‘De school heeft mij vanmorgen telefonisch bevestigd dat hij nog steeds naar school gaat en dat ze niets kunnen doen tot het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn leeftijd bewijst’.

Een vrouw van wie de jongere broer op de school zit, vertelde MailOnline dat de leerling meer op een van de ouders lijkt dan een 15-jarige jongen.

Zij zei dat ze verbijsterd was dat hij een plaats op de school gekregen had terwijl hij een volle baard had.

Zij zei: “Het is nogal verontrustend voor ons, hoe dit is toegestaan. Er wordt ons niets verteld. De school is er echt geheimzinnig over geweest”.

De vrouw voegde eraan toe: ‘Ik ben verbaasd dat hij er in de eerste plaats in geslaagd is om een plekje op de school te bemachtigen. Hij lijkt meer op een van de ouders’.

Ouders van andere leerlingen hebben opgeroepen om hem van de school te verwijderen, omdat het duidelijk is dat hij heeft gelogen over zijn leeftijd om in het Verenigd Koninkrijk te blijven en onderwijs te krijgen.

Sommigen hebben op sociale media gedreigd hun kinderen uit protest terug te trekken van de school met 680 leerlingen.

De leeftijd van de leerling zou vastgesteld zijn door immigratieambtenaren die hem slechts vroegen wat zijn leeftijd was nadat hij zonder papieren vanuit Duitsland naar het Verenigd Koninkrijk gereisd was.

Als gevolg van de door de ouders geuite bezorgdheid heeft de school, die wordt geleid door de Ormiston Academies Trust, het Home Office nu gevraagd een onderzoek in te stellen.

De leerling zou nu zijn Facebook-pagina hebben verwijderd, waarop naar verluidt een profielfoto van hem met een baard werd getoond.

Een moeder, wiens zoon in hetzelfde jaar zit, zei: ‘Ouders hebben hun kinderen links en rechts van de school gehaald. Als je naar de foto’s van deze man kijkt, is hij duidelijk ouder dan 30 jaar.

Hoe kan zo iemand met kinderen eten, zich omkleden met kinderen en leren met onze kinderen, terwijl hij doet alsof hij een tiener is?

Hij kan onschuldig zijn, maar hij kan ook een gevaarlijke man zijn. Ik ben doodsbang om te denken wat er zou kunnen gebeuren als hij een relatie aangaat met een jong meisje dat dacht dat hij haar leeftijd was.

Mijn zoon heeft altijd gezegd dat hij er ouder uitziet en hij zegt dat de man zelfs geen Engels spreekt. Hij zit in de klas maar kan niet spreken of leren.

Wat het nog erger maakt, is dat de school geen contact heeft gemaakt met de ouders of ons heeft gebeld voor een vergadering, maar dat we ons allemaal zorgen maken over de gezondheid en veiligheid van onze kinderen.

Er moet iets gedaan worden en snel, want dit zal waarschijnlijk overal in het land gebeuren en Binnenlandse Zaken doet heel weinig om te helpen.

Mensen zonder papieren worden ons land binnengelaten en er worden geen tests gedaan om hun leeftijd vast te stellen. Ik wil mijn zoon niet laten studeren bij een 30-jarige man.

Een verklaring van de woordvoerder van Stoke High School zei: ‘Dit is een zaak voor het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij kijken hiernaar nadat wij contact met hen hebben opgenomen.

De student gaat op dit moment niet naar de school.

We geven geen commentaar op individuele gevallen, maar we hebben het beleid en de begeleiding van de overheid en de lokale autoriteiten gevolgd, zoals we dat ook doen voor alle asielaanvragen’.

Een verklaring van Binnenlandse Zaken zei: ,,Wij becommentariëren uit routine geen individuele gevallen”.

Een woordvoerder van de Politie van Suffolk zei dat hij niet geloofde dat zijn ambtenaren bij de zaak betrokken waren.

Bron:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6346087/School-reports-asylum-seeker-pupil-Home-Office-claims-30.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1125 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

5 Comments on “Hoe kan het dat er een 30-jarige man in onze wiskundeklas zit?” – Asielzoeker van school verwijderd na protesten

 1. Republikein // november 3, 2018 om 00:11 //

  Voor het zelfde geld had ie ook de ziekte van Hedel.
  Even op de gang sturen wil soms ook wel helpen.

  Like

 2. trebor2110 // november 3, 2018 om 01:34 //

  hij is tenminste wel leergierig daar is toch niks mis mee , en dat hij zo makkelijk over zijn leeftijd kon liegen ligt aan de domme ezels met hun oogkleppen op

  Like

 3. Gevalletje progeria, die ziekte heerst bij mannen in het midden oosten?

  Like

 4. Nooit aan gedacht hoe oud de ouders waren ? Kritiek geven is makkelijk ,nadenken voor velen iets moeilijker !

  Like

 5. Bastiaan2000 // november 3, 2018 om 13:15 //

  Hoe gaat dat trouwens in de toekomst, als ze met pensioen willen. Dan kunnen ze pas op hun 90ste met pensioen.
  Wie gelooft dat hij 14 is is wel erg van het padje af. Dan ben je gewoon slecht, want hiermee laat je echte kinderen het slachtoffer worden. Maar de guttmensch is niet goed, de gutmensch is zeer slecht. Dat ondervond ik al als kind in instellingen. Waar de linkse guttmensch werkt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s