Nieuw

Macron waarschuwt Europa voor een terugkeer naar de jaren dertig van de vorige eeuw – populariteit van de globalist naar een nieuw dieptepunt

Hitler_Nürnberg_1935 Wikimedia

De Franse president Emmanuel Macron heeft Europa gewaarschuwd voor een terugkeer naar de jaren dertig van de vorige eeuw vanwege de verspreiding van een nationalistische “lepra” over het continent, in een interview dat donderdag (1 november) werd gepubliceerd.

Hij waarschuwde ook dat Europa het risico liep zijn soevereiniteit te verliezen als het ‘werd rondgeduwd door buitenlandse mogendheden’.

“Ik ben getroffen door de overeenkomsten tussen de tijd waarin we leven en de tijd tussen de twee wereldoorlogen”, zei hij tegen de krant Ouest-France, waarin hij er bij de mensen op aandrong om zich bewust te zijn van de dreigingen.

“In een Europa dat verdeeld is door angst, de terugkeer van nationalisme, de gevolgen van de economische crisis, zie je bijna systematisch alles wat Europa tussen het einde van de Eerste Wereldoorlog en de (economische) crisis van 1929 kenmerkte”, citeerde de krant hem.

“U moet dat in gedachten houden, duidelijk zijn en weten hoe u terug moet vechten”, voegde hij eraan toe.

Macron, die op het punt staat een week lang een bezoek te brengen aan Noord- en Oost-Frankrijk ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog, heeft onlangs kritiek geuit op collega-leden van de Europese Unie omdat zij de beginselen van de EU opgeven.

Europa wordt geconfronteerd met een risico

Hij heeft met name Hongarije en Polen uitgekozen, waarvan de nationalistische regeringen in botsing zijn gekomen met Brussel, evenals Italië, dat een populistische regering heeft met inbegrip van de extreem-rechtse partijleden van de Lega.

Vooruitkijkend naar zijn tournee over de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog zei de president dat hij op zoek was naar de lessen van de geschiedenis, terwijl hij “een meer soeverein en multilateraal” Europa wilde bevorderen.

“Europa loopt een risico – het wordt opgebroken door nationalistische melaatsheid en wordt door buitenlandse machten onder druk gezet. En dreigt daardoor zijn soevereiniteit verliezen”, zei hij.

“Dat wil zeggen dat de veiligheid ervan afhankelijk is van Amerikaanse keuzes, dat China een steeds grotere rol gaat spelen als het gaat om essentiële infrastructuren, en Rusland soms in de verleiding komt om manipulatie te proberen, en dat financiële belangen en markten soms een grotere rol spelen dan dat van staten”. 

Macron, die terrein heeft verloren in de opiniepeilingen, probeert zich in de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen over zeven maanden te positioneren als de kampioen van de centrumpolitiek en het multilateralisme, en zegt dat hij verwacht dat het duel er een zal zijn tussen “progressieven” en “nationalisten”.

Volgens de laatste opiniepeiling van Vivavoice, die dinsdag werd gepubliceerd, heeft Macron sinds augustus 10 punten verloren en heeft nu nog maar 26% van de Fransen vertrouwen in hem.

De enquête, uitgevoerd tussen 19 en 22 oktober, met een foutmarge tussen 1,4 en 3,1%, suggereerde ook dat bijna twee van de drie mensen hem nu ronduit slecht vindt.

In december 2017 registreerde Vivavoice nog een waardering voor Macron van 46%.

Op 11 november wordt in Parijs, in het kader van de viering van het einde van de Eerste Wereldoorlog, een ontmoeting verwacht tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische collega Vladimir Poetin.

Bron:

Macron warns Europe of a return to 1930s

Terwijl de populariteit van ‘lepralijder’ Salvini naar ongekende hoogten stijgt, zakt die van de Rothschildbankier bijkans door de keldervloer.

Salvini´s coalitieregering van zijn partij LEGA en de Vijfsterrenbeweging is enorm populair in Italië. Uit recente peilingen blijkt dat meer dan 60% van de mensen de coalitie steunt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

11 Comments on Macron waarschuwt Europa voor een terugkeer naar de jaren dertig van de vorige eeuw – populariteit van de globalist naar een nieuw dieptepunt

 1. Macron is een narcistische psychopaat die nergens voor terug deinst, als hij zijn eigen volk moet verpatsen om aan de wensen van zijn meesters te voldoen dan zal hij geen seconde twijfelen.
  Hij heeft zoveel in te vullen voor hetgeen ze hem hebben gegeven dat het onze bevatting te boven gaat ,op elk gebied.
  Vergeet niet dat een pact sluiten met rotschild bankiers hetzelfde is al je ziel verkopen aan de duivel ,letterlijk, en vroeg of laat wordt hetgeen hij heeft verkregen keihard cash geïnd.
  Het is voor hem een weinig benijdenswaardige positie ,doch hij verdiend geen sympathie ,per slot van rekening heeft hij geen enkel mededogen gehad met het Franse volk.
  Het mag bijbels klinken maar een oog om oog en tand einde voor deze charlatan zou op zijn plaats zijn.

  Liked by 2 people

 2. Kortom: Ellende op ellende en daar weer een berg bovenop . Het gaat de elite allemaal niet snel genoeg. Eerst op kosten jagen en dan de dood indrijven.Rijk & machtig… diep ZIEK ! https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal/

  Like

 3. Macron is inmiddels uitgerangeerd.

  Like

 4. Barbara Lerner Spectre is an American born Jewish philosophy lecturer. After spending some time in Israël she immigrated to Sweden in 1999. In Sweden she formed Padeia, the European Institute for Jewish Studies. In 2010 she made the following comments on the role of Jews in the multiculturalization of Europe.

  “I think there’s a resurgence of antisemitism … because at this point in time … Europe has not yet learned how to be multicultural .. and I think we we’re going to be part of the throes .. of that transformation … which must take place ..Europe is not going to be the monolithic societies that they once where in the last century. Jews are going to be at the centre of that. It’s a hugh transformation for Europe to make. There now going into a multicultural mode .. and Jews will be resented because of OUR LEADING ROLE. But without that leading role and without that transformation Europe will not survive.”

  Like

 5. French flee to Hungary: Escaping Mass Migration – RedPill Shark
  ‘Failed migration policies have helped turn Paris into a failing city. People simply no longer feel safe in their own homes. Where do they go? Nationalist Hero Hungary. Perhaps communities deserve to have borders?’

  Liked by 1 persoon

 6. tim pietersen // november 2, 2018 om 22:38 //

  macron est un suceur de pénis

  Like

 7. antiislamnu // november 2, 2018 om 23:38 //

  Die lijken neuker moet eens een rondje langs zijn vele gheto’s maken voordat hij verder gaat met uit de nek lullen

  Like

 8. Joey France // november 3, 2018 om 11:15 //

  Het zou te hopen zijn dat hij op die slagvelden en immense begraafplaatsen beseft hoe de Franse “elite” door haar verachtelijke hautaine superioriteitsgevoel, waaraan hij overduidelijk ook lijdt, honderdduizenden jonge mensen het leven heeft gekost, miljoenen gezinnen in de miserie heeft gestort en de basis heeft gelegd voor een nog grotere catastrofe 22 jaar later. Maar inderdaad, voor een dergelijke narcist is er weinig hoop.

  Like

 9. Von Puffelen // november 3, 2018 om 14:08 //

  Emmanuelle Maricón refereert waarschijnlijk naar de activiteiten van zijn bazen in de vorige eeuw.
  https://archive.org/stream/JewsDeclareWarOnGermany1933/JewsDeclareWarOnGermany1933_djvu.txt

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // november 3, 2018 om 16:26 //

  Het is volkomen onbegrijpelijk dat Frankrijk door de jaren heen zo’n groot stempel heeft weten te drukken op de EU, ze hebben een ronduit zwakke economie met landbouw die volledig afhankelijk is van subsidies uit de EU en een auto-industrie die overeind gehouden moet worden door de overheid. Daar waar de Duitse automerken een van de pilaren zijn waar de overheid op drijft zouden de Franse merken al vele malen failliet zijn gegaan zonder vergaande overheidsbemoeienis.
  Het was ook Frankrijk die zich bij herhaling niet hield aan de afspraken voor begrotingen en daar waar Nederland het bij minimale afwijkingen in zijn broek deed voor eventuele straffen van de EU lapt Frankrijk de regels lachend aan de broek. En dan hebben we het over substantiële tekorten niet zomaar een beetje maar Big Time.
  En nu hebben ze zelfs het lef om te wijzen naar Italië ! Als de EU er niet was geweest dan was Frankrijk al meerdere keren failliet geweest.

  Like

 11. “Als de EU er niet was geweest dan was Frankrijk al meerdere keren failliet geweest.”

  Nee hoor, als er geen euro geweest zou zijn, had Frankrijk er lustig op los gedevalueerd zoals ze altijd deden. Werkt prima, alleen niet als je met noordelijke landen in een muntunie zit.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s