Nieuw

Het Duitse defensieschandaal – slechts een derde van de nieuwe militaire wapens werkt daadwerkelijk

Duitsland heeft een vrouwelijke minister van defensie en dan krijg je dat. Bij ons werden de militairen laatst nog op een oefening naar de Noordpool gestuurd, daar waar de mosliminvasie echt niet vandaan komt, in goedkope zomerjurkjes, omdat er vrouwen wonen in het verwarmde gebouw van het ministerie.

The Express:

Het Duitse leger is verwikkeld in een “schandaal” nadat iets meer dan een derde van de nieuw geleverde uitrusting geschikt is voor het doel, zo blijkt uit een officieel rapport. Slechts 38 van de 97 zware militaire uitrusting die in 2017 aan de Duitse strijdkrachten (Bundeswehr) is geleverd, kan volgens een officieel rapport van het ministerie van Defensie worden gebruikt.

Het parlementslid Matthias Hohn van Die Linke heeft de overheid zwaar bekritiseerd voor hun behandeling van de situatie, nadat de cijfers uitwezen dat slechts 39 procent van de apparatuur volledig functioneel is, ver van de doelstelling van 70 procent.

Hij zei: “Het is een schandaal als mevrouw Von der Leyen deze miljarden knoeipartij door de wapenindustrie toestaat op kosten van de belastingbetaler”.

Duitse ministeresse van defensie Ursula von der Leyen YT

Hij voegde eraan toe: “Gloednieuw militair materieel rechtstreeks uit de productielijnen van de defensie-industrie werkt niet. Het is onacceptabel om apparatuur te accepteren en ervoor te betalen als het niet werkt”. 

De beroemde Puma Infantry Fighting Vehicles (IFV) en de Airbus A400M militaire transportvliegtuigen is wat de Duitse militairen het meest bezighoudt.

De 43-tons Puma wordt beschouwd als een van ’s werelds best beveiligde IFV’s en volgens het rapport zijn slechts 27 van de 71 IFV klaar voor de strijd.

De A400M wordt door Airbus omschreven als “de meest geavanceerde, beproefde en gecertificeerde luchtlifter die er is, een combinatie van de modernste technologieën van de 21e eeuw om te voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van de strijdkrachten”.

Van de acht nieuwe A400M is slechts de helft volledig operationeel, slechts twee van de zeven Eurocopter Tiger-gevechtshelikopters en vier van de zeven NH Industries-transporthelikopters van NH Industries zijn klaar voor de frontlinie.

De minister van Defensie Ursula von der Leyen gaf toe dat er “tekortkomingen” waren.

Ze zei: “We weten dat er bepaalde tekortkomingen zijn”.

Dit is niet de eerste controverse rond de defensie-afdeling, eind september werd gemeld dat het nieuwste fregat van de Duitse marine, dat in 2014 in gebruik had moeten worden genomen, pas in 2019 op de markt komt.

In november 2017 bleek ook dat minder dan de helft van de tankvloot van de Bundeswehr klaar was voor de strijd, slechts 95 van de 244 Leopard 2-gevechtstanks waren geschikt voor de strijd.

In 2017 besteedde Duitsland meer dan $ 44 miljard aan defensie, waardoor het de op negen na grootste speler werd.

Eerder dit jaar meldde Fenixx ook al dat het niet zo heel lekker liep bij het Duitse leger en dat mariniers die het niet meer zagen zitten toen van pure ellende maar probeerden hun eigen fregat te kelderen, bij nader inzien lijkt het toch beter dat de verantwoordelijk bewindspersoon eens grondig door een peleton mariniers getuchtigd wordt. Dan hebben die er nog iets aan dat er een vrouw bij defensie werkt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1125 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

6 Comments on Het Duitse defensieschandaal – slechts een derde van de nieuwe militaire wapens werkt daadwerkelijk

 1. Iedereen met een boerenverstand kan hieruit de conclusie trekken, dat bijna alle nationale legers van de EU lidstaten beoogd kapot bezuinigd zijn, er mag immers geen werkelijke weerstand verwacht worden in de burgeroorlogen die Europa ongetwijfeld op een bepaald tijdstip gaan teisteren.

  Like

 2. Wel allemaal toevallig dat het ook een vrouw was die de haren van Samson afknipte zodat die alleen nog maar kon zeuren over z’n nagel en dat z’n jurkje niet paste omdat ie zich niet meer in z’n lichaam herkende en dus een apart toilet wilde hebben.

  Like

 3. tim pietersen // november 2, 2018 om 11:09 //

  vrouwen op defensie, vrouwen met stemrecht #susceptibletosocialmindcontrol

  the west is being set up to loose a mayor conflict oy vey…………..

  Like

 4. jochemjaarsma // november 2, 2018 om 15:05 //

  Over “wijven bij defensie” gesproken … dit hebben “wij”

  Like

 5. Francois // november 3, 2018 om 06:38 //

  Adriaan en Breinbrouwsel , Makkers !! jullie zeggen het helemaal juist met weinig woorden. Maar die van de haren van Samson wist ik nog niet . LOL

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // november 3, 2018 om 15:16 //

  @Adriaan, die vlieger gaat op voor de Nederlandse defensie, of ook de Duitse defensie kapot bezuinigd is weet ik niet maar als Duitsland in 2017 44 miljard aan defensie heeft gespendeerd dan zijn ze in ieder geval bezig met een inhaalslag en is de lage inzetbaarheid te wijten aan het incapabel zijn van de leidinggevenden. Als een dergelijk laag percentage van nieuw geleverd materieel inzetbaar is dan zou je denken dat de leverancier een probleem heeft of in elk geval zou moeten krijgen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s