Nieuw

Bolsonaro verhuist ambassade naar Jeruzalem

Net als Donald Trump zal de nieuwe president van Brazilië, Jair Bolsonaro, de ambassade van het land in Israël naar Jeruzalem verhuizen, meldt Deutsche Welle/AP.

De nieuw verkozen Braziliaanse verkiezingspresident Jair Bolsonaro zegt dat hij van plan is om de ambassade van het land in Israël te verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem.

Al tijdens zijn presidentiële campagne lanceerde hij deze plannen.

Op donderdag motiveerde hij het besluit met dat “Israël een soevereine staat” is en dat dit gerespecteerd moet worden.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu verwelkomt de boodschap.

– Ik feliciteer mijn vriend Jair Bolsonaro met zijn voornemen om de Braziliaanse ambassade naar Jeruzalem te verhuizen, een historische, correcte en spannende stap, aldus de Israëlische leider.

Na de Verenigde Staten en Guatemala wordt Brazilië het derde land dat zijn ambassade permanent in de betwiste stad heeft. Paraguay verhuisde ook zijn ambassade naar Jeruzalem, maar veranderde nadat het land een nieuwe president had gekregen. Israël reageerde daarop door zijn ambassade in Paraguay te sluiten.

Bron:

Brazil’s Jair Bolsonaro to move embassy to Jerusalem

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8187 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Bolsonaro verhuist ambassade naar Jeruzalem

  1. paulzwueste // november 2, 2018 om 17:26 //

    Die Bolsonaro lijkt mij een hele sympathieke man met uitstekende ideeën.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s