Nieuw

Salvini wil de media aan de ketting leggen – de Italiaanse tv en pers moeten zich op sancties voorbereiden

Foto: Leider van de Italiaanse Lega Nord partij. Screenshot Rete 4

De rechtse regering van Italië wil zich niet langer de eenzijdige, de tegen hen gerichte  propaganda van de pers en de staatstelevisie laten gevallen. Minister van Binnenlandse Zaken en Lega leider Matteo Salvini heeft zijn voornemen bevestigd om het “kwaadaardige broedsel” en de “rode bende” onder handen te nemen en te “ontgiften”.

Volgens Der Spiegel dreigen de Italiaanse mediahuizen aan de ketting te worden gelegd. Hiervoor willen Salvini en regeringspartners de financiële hefboom gebruiken en de “indirecte financiering” door de staat en de bevolking beperken. Met andere woorden: de inkomsten van de uitgevers via reclame voor bedrijven die geheel of gedeeltelijk tot de staat behoren, zoals de luchtvaartmaatschappij Alitalia, evenementen georganiseerd door lokale overheden, openbare instellingen, musea, enz. De geldkraan zal hier indien nodig gesloten worden.

Zijn regeringspartner Luigi Di Maio, minister van Arbeid en frontman van de Vijfsterrenbeweging, is het ook eens met het voorstel van Salvini. Want “samen met de EU willen de media de regering zo snel mogelijk omverwerpen”, zegt hij. Zij bedrijven “mediaterrorisme”. De oprichter van de “vijfsterrenbeweging”, Beppe Grillo, gaat nog verder in zijn kritiek en beschrijft de journalisten en intellectuelen van Italië als “idioten en demagogen” die met valse berichten “de heersende klasse aan de macht houden”.

Grillo heeft al een “volksgerechtshof ” voor de media voorgesteld, waarin burgers die zijn uitgekozen berichtgevingen moeten controleren op hun waarheidsgetrouwheid en hoofdredacteuren zich, indien nodig, publiekelijk moeten verontschuldigen. Minister van Binnenlandse Zaken Salvini richt zich specifiek op de RAI-elite waar hij zich van wil ontdoen.

De politiek-rechtse kritiek op de media in Duitsland is daarentegen nog steeds relatief onschuldig. Zelfs de beroerde journalistieke valstrikken zoals in het ZDF-zomerinterview van AfD-topman Alexander Gauland bleven vreemd genoeg onaangeroerd. Hoewel de AfD vanaf het begin een moeilijke relatie heeft gehad met de meeste gevestigde media die zich tegen hun rechtse populisme richt, is de AfD blijkbaar sinds kort geïnteresseerd in een objectieve relatie. De recente publieke discussie tussen aangewezen AfD’ers en toonaangevende vertegenwoordigers van ARD en ZDF kan hiervan het bewijs zijn.

Aan de andere kant hebben alle media, die door de regering-Merkel in de watten worden gelegd met belastingvoordelen en complimenteuze sympathie, het snelle succes van de alternatieven niet kunnen verhinderen. Zij zijn sinds Hessen in alle deelstaatparlementen vertegenwoordigd en in de Bondsdag als sterkste oppositiepartij. Sommige strategen in de overheidspolitiek en aanverwante mediahuizen beweren al dat de constante eenzijdige en vaak overdreven kritiek, het tegenovergestelde onder de lezers kan hebben veroorzaakt van wat strategisch gewenst is. Bovendien is er nu een sterke aanwezigheid van gratis internetblogs, die in toenemende mate worden gebruikt als alternatief informatieplatform en die het aantal bezoekers op gevestigde digitale mediadiensten al vaak overtreffen. In ruil daarvoor hebben de systeemmedia jarenlang drastisch lagere bezoekersaantallen moeten accepteren.

Bron:

Salvini will Medien an die Kette legen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7998 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Salvini wil de media aan de ketting leggen – de Italiaanse tv en pers moeten zich op sancties voorbereiden

 1. antiislamnu // november 1, 2018 om 22:16 //

  Geweldig weg met die media manipulatie ook Google fuckbook enz enz moeten geneutraliseerd worden op straffe van enorme boetes.
  Bijna nergens op sociale media kan je reageren en als het kan woord je reactie geblokt ook al is hij niet racistisch en prima onderbouwd.
  Je reactie wordt 99 procent geweigerd als de woorden islamisering moskee Mohammed immigratie vluchtelingen er in voorkomen.
  Verder komt het zeer achterlijk over als ze echt elke dag om de meest onzinnige dingen Trump afkraken en belachelijk maken hoe doorzichtig is dat dan.

  Like

 2. tim pietersen // november 2, 2018 om 11:28 //

  doe zelfde voor de anti blanke communisten van de npo

  Like

 3. In NL inderdaad niet veel anders.

  Als er iets is wat men als ‘nieuws-brenger’ zoals de nos, npo de verschillende ‘dode bomen’ media etc. etc., absoluut NIET hadden moeten doen dan is het wel nieuwswaardigheden zodanig te bewerken, te manipuleren, naar je hand te zetten danwel volledig te verzwijgen opdat het anders niet in de eigen ‘agenda’ past.

  Dit getuigt van een totale respectloosheid naar de burger toe en -belangrijker- deze ‘boomerang’ krijgen zij eens zo hard weer terug in de vorm van ‘het op zich laden’ van een totale ongeloofwaardigheid.
  (En wanneer dit laatste eenmaal is verdwenen is het bijkans schier onmogelijk dit weer terug te winnen)

  Enigzins verklaarbaar is het gedrag overigens wel.
  Waarschijnlijk dat deze houding én bijbehorend gedrag voortkomt uit de aanname dat het debiliteits-gehalte zoals aangetroffen binnen het eigen -linkse- groepje representatief is en derhalve wel de maatstaf MOET zijn voor de rest van de samenleving………

  Like

 4. paulzwueste // november 2, 2018 om 18:22 //

  Anders dan in de landen die zich duidelijk afkeren van het linkse onderwerpingsbeleid zal in Nederland een totale en bloedige volksopstand nodig zijn om land en volk te redden!
  Rutte en zijn medelandverraders zullen voor hoogverraad terecht moeten staan!!!

  Like

 5. Zij zijn strafbaar wegens het morele leed dat ze de bevolking al jarenlang bezorgen, net als in een dictatuur.
  Zou ze graag zien hangen, temeer omdat zij de ‘domme idiote’ mens bedriegen, en daarbij de iets slimmer bedeelden, in hun gezicht uitlachen, welke door net deze usefull idiots beschermd worden.
  Dat is een vorm van dictatoriaal terrorisme.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s