Nieuw

Salvini start met de deportatie van 2700 illegalen om Italië veiliger te maken

Na de invasie gestopt te hebben, waarvoor Macron Salvini met een lepralijder vergeleek, gaat de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken nu werken aan de remigratie van illegalen.

Er is € 12 miljoen vrijgemaakt om illegalen terug te sturen naar Bangladesh, Pakistan, Nigeria en Ivoorkust. De helft van de kosten zal worden gedekt door de Europese Unie, volgens Il Giornale. Juncker en Verhofstadt zullen staan te juichen vermoeden wij.

Met dit plan, dat bij het veiligheidsdecreet hoort, verwacht Matteo Salvini minstens 2.700 illegale immigranten te repatriëren. “Na jaren van de regering van PD is het bijna onmogelijk om de illegale immigranten terug te sturen naar hun land van herkomst – aldus de minister van Binnenlandse Zaken – maar na het praktisch elimineren van de invasie werken we hier ook aan en ik heb er vertrouwen in”.

Met de recente administratieve veiligheidsmaatregel zal het nieuwe plan het werk van de Italiaanse veiligheidstroepen vergemakkelijken bij de verwijdering van illegalen en de remigratie ervan naar hun land van herkomst.

Nu wil hij werken aan uitzettingen. Het doel is om het aantal exponentieel te verhogen. Eind september waren de repatriëringscentra al verdrievoudigd om de grip op onregelmatigheden te krijgen. Nu zet hij zwart op wit de eerste toewijzing van geld dat wordt samengevoegd in de fondsen die door het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn opgezet voor begeleide vrijwillige repatriëring en die deel uitmaken van het project dat Salvini sterk wenst om buitenlanders die illegaal op Italiaans grondgebied verblijven of die, hoewel regelmatig, willen terugkeren naar hun land van herkomst. De projecten worden gefinancierd door het Fonds voor asiel, migratie en integratie (Fami) en zijn gericht op het vergemakkelijken van het proces van reïntegratie op de arbeidsmarkt in de landen van herkomst.

De 12 miljoen euro die vandaag is toegewezen, zal worden gebruikt om zo’n 2.700 mensen naar huis te halen. Dit zijn voornamelijk immigranten uit Bangladesh, Pakistan, Nigeria en Ivoorkust, landen waarmee Italië geen directe overnameovereenkomsten heeft. “De projectactiviteiten starten in februari 2019 en zullen voltooid zijn tegen 31 december 2021”, aldus de minister van Binnenlandse Zaken, die erop wijst dat het initiatief, reeds het tweede sinds Salvini werd geïnstalleerd bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken, volgt op een gelijkaardig project dat afgelopen augustus werd goedgekeurd met de steun van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) voor de repatriëring van 900 migranten, gefinancierd met 6 miljoen euro, ter beschikking gesteld door de Europese Commissie. “Repatriëring van immigranten met dit systeem, d.w.z. op vrijwillige basis, is sneller en goedkoper – zei Salvini – mijn prioriteit blijft het aangaan van overeenkomsten met de landen van herkomst om gedwongen terugkeer aan te moedigen”.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Salvini start met de deportatie van 2700 illegalen om Italië veiliger te maken

 1. Horatius // november 1, 2018 om 19:02 //

  Met een Salvini aan het roer gaat het nu letterlijk en figuurlijk de goede kant op.

  Like

 2. Rini Stegeman // november 1, 2018 om 19:22 //

  maar wel met EU geld………………

  Like

 3. Rini, en wat denkt u dat het kost om ze tot hun laatste adem te onderhouden
  En van dat EU geld drinken en eten Juncker ook , geld dat over de balk wordt gegooid

  Like

 4. How Does Israel Treat Non-Jews Born In Their Country? (2011)

  Israel Identity Crises: Over 1,200 Israeli-born children live under the constant threat of being deported because they are not Jewish. This startling report gets to the heart of a controversial policy dividing Israel.

  As tens of thousands of non-Jews arrived in Israel as migrant workers, some Jewish Israelis began to fear a threat to their identity. Now Interior Minister, Eli Yishai, wants to solve this by deporting the children of foreign workers. Councillor Binyamin Babayoff supports deportation. “They must leave with their families”, he says; “being born here does not give one the right to stay”. The decision has courted controversy across the population. Rotem Ilan set up a campaign to fight the deportations. “It’s not just a phrase to say that they are Israeli children – that’s the reality”, he argues. Rotem believes that the values of his country are now at stake. To him it is a moral matter, believing Israel should have,”big enough heart and space to let these 1200 children stay and grow”.

  Like

 5. Beste besteding van EU geld tot nog toe. Ze hier houden is helemaal geen optie.

  Like

 6. Daar zijn ze wakker, hier slapen ze nog steeds

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s