Nieuw

Kroatië zal het VN-migratiepact NIET ondertekenen en sluit zich aan bij de VS, Hongarije en Oostenrijk

Presidente Kolinda Grabar Kitarović Lisinski. Bron: Wikimedia. Auteur: Roberta F.

De Kroatische presidente Kolinda Grabar-Kitarovic zal het ‘Akkoord van Marrakech’ (GCM) van de VN niet ondertekenen, zo meldt de Kroatische nieuwssite Direktno.

De website baseert het besluit op een Facebook-post van de Kroatische tv-journaliste Velimir Bujanec. Zij vroeg haar naar haar positie op het GCM, aangezien een heleboel mensen geïnteresseerd zijn in haar standpunt.

In het antwoord dat zijn redactie kreeg, stelt de presidente Grabar-Kitarovic letterlijk: “Wees ervan verzekerd dat ik het ‘Akkoord van Marrakech’ niet zal ondertekenen”, schrijft Bujanec op Facebook.

Het antwoord van de president werd door haar woordvoerster, mevrouw Ivana Crnić, doorgezonden en zij stelt onder andere:

“Uw bezorgdheid over illegale migratie en het ‘Akkoord van Marrakech’ is absoluut begrijpelijk, maar in dit geval gaat het er niet om illegale migranten op te nemen, het kabinet van de president is in welke vorm dan ook betrokken bij de onderhandelingen over de verklaring en u kunt zich wenden tot het ministerie van Buitenlandse Zaken en Europese Zaken, dat de houder is van alle activiteiten, in de zin van details….. Wees er zeker van dat ik het ‘Akkoord van Marrakech’ niet zal ondertekenen….”.

Kroatië sluit zich aan bij een groeiend aantal landen die besloten hebben het VN-migratiepact niet te ondertekenen. Eerder weigerden de Verenigde Staten, Hongarije en Oostenrijk het pact te ondertekenen.

Ook landen als Polen en Tsjechië zijn er tegen.

Bron:

BREAKING: Croatia will NOT sign UN migration pact and joins the US, Hungary and Austria

(h/t Von Puffelen)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8187 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Kroatië zal het VN-migratiepact NIET ondertekenen en sluit zich aan bij de VS, Hongarije en Oostenrijk

  1. paulzwueste // november 2, 2018 om 18:16 //

    EEN GROEIEND AANTAL LANDEN…
    Wat ’n heerlijke werkelijkheid, wat een feestelijke zin!!!

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s