Nieuw

Het Slotervaart ziekenhuis was mijn ziekenhuis

streetview

En dat is niet omdat ik denk dat het een geweldig ziekenhuis is. Het stikt er bijvoorbeeld van de hoofddoekjes, al valt dat onder het personeel wel mee voor Amsterdamse begrippen.

En omdat het mijn ziekenhuis is, niet dat ik de eigenaar ben, gelukkig niet, maar ik ben er patiënt geworden na slechte ervaringen in de twee andere dichtstbijzijnde ziekenhuizen, denk ik dat ik er een paar woorden aan moet besteden.

Ik kwam er terecht na een gesprek met de zorgconsulent van mijn verzekering. Ik had weer last van mijn schouder en probeerde een afspraak te maken met het OLVG om er naar te laten kijken. Alleen voor een consult/ intakegesprek moest ik al een half jaar wachten. En bij het Slotervaart kon ik vrijwel gelijk terecht, zei de consulent.

De beslissing was snel gemaakt, want al met al had het OLVG me twee jaar laten rondlopen de vorige keer toen ik chondromatose in mijn schouder had. En geloof me, die veelpuntige, gehoekte kalkbrokjes, want dat zijn het, en ze zijn kneiterhard (ik heb er een paar als aandenken in een buisje), zijn onaangenaam als ze met tientallen je schoudergewricht van binnenuit kapotschuren of door je zenuwen snijden die ook daar lopen.

Sterker nog, de chirurg van dienst deed niet moeilijk, deed geen poging allerlei bullshit diagnoses op me los te laten en vroeg of ik gelijk tijd had voor een MRI of dat ik een afspraak wilde, nadat hij gezien had welke bewegingen ik wel en niet kon maken met mijn arm. Mijn mond viel niet open, maar zou dat eigenlijk wel hebben moeten doen, want toen een paar jaar daarvoor het OLVG eindelijk tot de conclusie kwam dat dat de enige manier was om het te constateren, moest ik eerst weer op een wachtlijst van een maand of drie. Om de foto te bekijken moest ik een aparte afspraak maken bij de godsgenade van de specialist en of die tijd had, hoppa weer drie maanden foetsie. De chirurg in het Slotervaart vroeg simpelweg of ik tijd had toen ik die MRI-tunnel uitkwam om gelijk de resultaten te bekijken (ik had mijn kleren nog niet eens aan toen hij het vroeg), of dat ik een nieuwe afspraak wilde. Mijn antwoord laat zich raden. Ja, ik wil het nu zien.

Een zelfde ervaring had ik er toen ik eens een ontstoken ooglid had. “Wil je een afspraak, of zal ik even kijken of ik nu ruimte kan maken in mijn agenda om er een mes in te zetten”,  vroeg de servische vrouwelijke arts. “Doe maar nu”.

Nu het Slotervaart gesloten is omdat het niet bureaucratisch genoeg is, waar moet ik dan naartoe. Het Lucas, waar het OLVG inmiddels de scepter zwaait is geen optie. Het was hun noodarts die doodleuk ontkende dat mijn wervel L1 ontploft was, het was hun chirurg die de MRI van mijn knie kwijtgemaakt heeft en zonder mijn knieschijf die in vijfen was niet bij elkaar wilde binden.

Het volgende dichtstbijzijnde ziekenhuis is het VU, maar daar doet Wouter Bos iets.

Misschien moeten we maar Afrikaanse medicijnmannen importeren, veel slechter en absurder kan het toch niet worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Het Slotervaart ziekenhuis was mijn ziekenhuis

 1. Republikein // november 1, 2018 om 05:11 //

  Piepende karren rijden het langst.

  Like

 2. Republikein // november 1, 2018 om 05:18 //

  Moet hier aan denken.

  Liked by 1 persoon

 3. Von Puffelen // november 1, 2018 om 09:35 //

  Heeft dit hier al ergens in de msm gestaan?
  https://www.henrymakow.com/2018/10/dutch-cancer-specialist.html

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // november 1, 2018 om 14:14 //

  Ja kan me daar wel wat bij voorstellen, ook ik heb niet louter goede ervaringen met artsen, wat dat betreft ben ik nog altijd dankbaar dat ik destijds bij een van de beste zo niet de beste reumatoloog uit de regio onder behandeling ben gekomen, dat had zomaar anders kunnen lopen.
  En ik heb er in de loop der jaren aardig wat meegemaakt.
  Reuma was ooit een ziekte waar weinig of niks tegen uit te richten viel, pappen en nathouden leek het credo.
  Gelukkig is dat de laatste vijftien jaar sterk verandert, jammer is wel dat de farmaceutische industrie daar middels absurde prijzen zo van profiteert.

  Like

 5. Er zal financieel wel het een en ander mis geweest zijn, maar wat mij tegenstaat is dat een OLVG wat naar mijn idee een grote wachtkamer is open kan blijven, en een ronduit gevaarlijk ziekenhuis als het Lucas ook, maar dat een ziekenhuis waar ik onmiddellijk geholpen wordt moet sluiten. Wordt efficiëntie bestraft ofzo ?

  Like

 6. Het is een kwestie van civilisatie of er in de gezondheidszorg winst gemaakt wordt. Een ziekenhuis failliet wil zeggen dat er iets gigantisch mis is met de Nederlandse zorg. De linksmenschen hebben het toch zo goed met iedereen voor dat ze wel een ziekenhuis failliet laten gaan waardoor ze zichzelf tegenspreken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s