Nieuw

Oostenrijkse regering zet zijn anti-islamisatiekoers voort: nu ook verbod op hoofddoek voor basisschoolmeisjes

Foto ter illustratie - Pixabay

De Oostenrijkse FPÖ-/ÖVP regering zet haar strijd tegen sluiers en islamisering voort. Nadat men had besloten om een verbod op hoofddoeken voor kleuters in te voeren, wordt nu overwogen of een dergelijk verbod ook voor basisschoolmeisjes moet worden ingevoerd. Terwijl bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) verwijst naar het algemene doel dat vrouwen in Oostenrijk niet mogen worden gedwongen om zich te bedekken.

Nu onlangs is besloten om een verbod op hoofddoeken voor kleuters in te voeren, wordt nu overwogen of een dergelijk verbod ook voor basisschoolmeisjes moet worden ingevoerd. Terwijl bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) verwijst naar het algemene doel dat vrouwen in Oostenrijk niet mogen worden gedwongen om zich te verhullen, concretiseert vice-kanselier Strache (FPÖ) dat “alle wettelijke mogelijkheden” momenteel worden onderzocht.

Zelfs een grondwetswijziging zou niet worden uitgesloten, vertelde Strache aan het dagblad “Standard”. Net als bij het verbod op hoofddoeken in kleuterscholen is het doel “om meisjes te beschermen tegen de druk om hoofddoeken te dragen, vaak van hun familie, en om hun vrije en gelijke ontwikkeling te bevorderen”. Hij gaat ervan uit dat de deelstaten hun goedkeuring niet zullen weigeren.

Ook de lerarenbond geeft blijk van haar goedkeuring. Voor hun woordvoerder Paul Kimberger zou het hoofddoekverbod voor kleuters niet ver genoeg gaan. Vanuit zijn oogpunt zou een verbod op hoofddoeken nodig zijn tot de leeftijd van 14 jaar, vanaf deze leeftijd zou men religieus-meerderjarig zijn. “Kinderen moeten zich vrijelijk ontwikkelen”, zegt Kimberger, die ook “geen probleem” zou hebben met een verbod op hoofddoeken voor leraressen

Een ander probleem voor hem is dat kinderen moeten deelnemen aan de Ramadan, de islamitische vastenmaand. “Het is onverantwoordelijk dat kinderen in het midden van hun ontwikkeling de hele dag niet mogen eten of drinken. Hij is er voorstander van om kinderen tegen dergelijke rituelen te beschermen – “zo nodig met een wet”.

Bron:

Österreichische Regierung weiter auf Anti-Islamisierungskurs: Jetzt auch Kopftuchverbot für Volksschülerinnen

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8187 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Oostenrijkse regering zet zijn anti-islamisatiekoers voort: nu ook verbod op hoofddoek voor basisschoolmeisjes

 1. Jeanette K // oktober 31, 2018 om 10:13 //

  Prima de Luxe, die Oostenrijkers.
  De hoofddoek is een vlag die fundamentalisten op het hoofd van vrouwen planten om daarmee het veroverde gebied te markeren. (quote van vrouwelijke Algerijnse minister)
  https://fubar.mobi/2015/01/28/de-islamhoeren-van-de-npo-nu-ook-met-hoofddoekje-van-uw-belastinggeld/

  Liked by 1 persoon

 2. einstuge // oktober 31, 2018 om 13:03 //

  Verbieden van hoofddoeken gaat de islamisering niet stopzetten of terugdraaien. Koranverbod of islamverbod om aan islam-ellende een eind te maken.

  Liked by 1 persoon

 3. De islamistische partij in Pakistan zegt dat rechters die de christelijke vrouw vrijgesproken ‘de dood verdienen’


  Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) partij supporters bij een betoging die de dood van Bibi eist. © AFP / Arif Ali

  Een hard-line islamistische partij in Pakistan heeft opgeroepen tot de dood van de Supreme Court-rechters van het land die verantwoordelijk zijn voor het seponeren van de doodstraf van een christelijke vrouw die beschuldigd werd godslastering, meldt Reuters.
  “De beschermheer van TLP, Muhammad Afzal Qadri, heeft het edict uitgegeven dat zegt dat de opperrechter en iedereen die de vrijlating van Asia Bibi heeft bevolen de dood verdient,” zei woordvoerder Ejaz Ashraf, zoals aangehaald door het persbureau.


  Demonstranten worden afgebeeld in Lahore, Pakistan, op 12 oktober 2018, waarin wordt opgeroepen tot de dood van Bibi. © AFP / Arif Ali

  De partij van Tehreek-e-Labaik (TLP) riep op tot de dood van de opperrechter en twee andere rechters in het hoogste hof van Pakistan nadat zij het leven van Asia Bibi, 47, hadden gespaard die in 2010 was veroordeeld wegens godslastering.


  Een supporter van de Tehrik-e-Labaik Pakistan (TLP) loopt voorbij terwijl de banden in vuur en vlam worden gezet nadat het vonnis is vernietigd. © Reuters / Akhtar Soomro

  De partij eiste ook dat de regering van premier Imran Khan word verdreven volgens het bevel van de rechtbank.

  Het Opperste Gerechtshof op woensdag oordeelde in het voordeel van de vrijlating van Bibi, die acht jaar geleden werd beschuldigd en veroordeeld voor het “belediging van de islam.” Zolang er geen andere aanklachten tegen haar zijn , moet de vrouw worden vrijgelaten, beval de rechtbank.

  TLP organiseerde twee weken geleden een massale publieke betoging van anti-blasfemie waarbij opgroepen werd om de executie van Bibi terwijl de rechtbank wachtte om het vonnis over haar laatste bezwaar bekend te maken. De protesten vonden voornamelijk plaats in de stad Lahore, meer demonstraties vonden ook plaats in andere gebieden, waaronder Karachi en Rawalpindi.


  Demonstranten protestbijeenkomst tegen Bibi in 2016. © Global Look Press / Rana Sajid Hussain

  Bibi’s zaak begon toen ze, volgens haar autobiografie, op een hete dag water uit een put wilde halen tijdens het fruit plukken

  Een moslimbuurman vertelde haar, terwijl hij zich tot andere moslimvrouwen in het gebied wendde om hen te vertellen dat een toegewijde christelijk het water had bevuild door uit hun beker te drinken. Verschillende vrouwen noemden Bibi een “smerige christen” en zeiden dat ze zich tot de islam moest bekeren.

  Bibi weigerde en zei: “Ik geloof in mijn religie en in Jezus Christus, die aan het kruis stierf voor de zonden van de mensheid. Wat heeft uw profeet Mohammed ooit gedaan om de mensheid te redden? En waarom zou ik het moeten zijn die zich bekeert in plaats van jou? ”


  Aanhangers pleiten voor de vrijlating van de christen in 2016. © Reuters / Fayyaz Hussain

  Ze werd vervolgens opzij geschoven en bespuugd, volgens de autobiografie. Dagen later werd Bibi beschuldigd van godslastering. Ze heeft de aanklacht ontkend.

  Bibi’s zaak, is de eerste zaak van godslastering waarin een vrouw ter dood is veroordeeld door opknoping in Pakistan, heeft een wijdverbreide veroordeling teweeggebracht. Paus Benedictus XVI behoorde tot degenen die in 2010 vroegen om haar te bevrijden.

  bron:
  https://www.rt.com/news/442708-islamist-death-judges-pakistan/

  Like

 4. Om iets aan de islamisering te doen moet er een algeheel verbod op de islam komen omdat gebleken is dat het een terroristische organisatie betreft.
  Niet alleen de IS, alqaida of welke groep dan ook.

  Like

 5. Jeanette K // november 1, 2018 om 10:20 //

  @Lisa, 31-10, 19:33
  Islam zit in 2,1 miljard geïndoctrineerde moslimkoppen, Lisa, dat krijg je er niet zomaar uit.

  Like

 6. integreren of opkrassen.De grenzen moeten onherroepelijk dicht voor deze onder ontwikkelde personen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s