Nieuw

Oostenrijk volgt Trump en trekt zich terug uit het VN-migratiepact om de soevereiniteit te behouden

Onder verwijzing naar de bezorgdheid over de bescherming van de nationale soevereiniteit heeft de Midden-Europese natie Oostenrijk aangekondigd zich terug te trekken uit het VN-Migratiepact, dat beweert dat massale migratie “onvermijdelijk, noodzakelijk en wenselijk” is, en dat het het verdrag niet zal ondertekenen.

De Oostenrijkse conservatief-populistische coalitieregering kondigde woensdag de stap aan, die zowel de Verenigde Staten als Hongarije volgt, die ook hebben gezegd dat ze het VN-document niet zouden ondertekenen wanneer het in december wordt geratificeerd.

Het zogenaamde Global Compact voor veilige, ordelijke en regelmatige migratie, dat door anti-massamigratiepolitici sterk wordt bekritiseerd als een massale benadeling van de eerste wereldmigratiedoellanden, bestaat uit 23 doelstellingen die door staten wereldwijd moeten worden onderschreven. 17 van deze doelen zijn onaanvaardbaar voor de Oostenrijkse regering, zo meldt de best verkopende nationale krant Kronen Zeitung, die “ernstig bezorgd is over de inhoud en doelstellingen van het VN-migratiepact”.

Eerder deze maand zei de conservatieve Oostenrijkse bondskanselier Kurz: “We kijken zeer kritisch naar een aantal punten in dit akkoord. Wij zullen er dan ook alles aan doen om de soevereiniteit van ons land te behouden en ervoor te zorgen dat wij als Republiek Oostenrijk zelf kunnen beslissen over migratiekwesties.

Vice-kanselier van Oostenrijk en leider van de populistische, anti-massamigratie Vrijheidspartij (FPO) Heinz-Christian Strache viel het VN-plan aan en legde uit waarom de regering tegen de ondertekening ervan was: “Migratie is en kan geen mensenrecht zijn. Het kan dus niet zo zijn dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen legale en illegale migratiestromen”.

In december legde de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties de beslissing van president Trump uit om de steun van zijn natie terug te trekken uit het Pact, met een opmerking: “Onze beslissingen over het immigratiebeleid moeten altijd door Amerikanen en Amerikanen alleen worden genomen….. We zullen beslissen hoe we onze grenzen het beste kunnen controleren en wie ons land binnen mag komen”.

“De globale aanpak in de verklaring van New York is eenvoudigweg niet verenigbaar met de soevereiniteit van de VS”. President Trump zelf beschreef het plan als een blauwdruk voor een wereld waarin er “geen grenzen zijn, iedereen kan binnenkomen”.

De Centraal-Europese conservatieve natie Hongarije volgde de VS maanden later en noemde de compacte een “bedreiging voor de wereld” toen het zich terugtrok. De Hongaarse premier Viktor Orban noemde het VN-verdrag zelf “gevaarlijk” en beweerde dat het de kenmerken droeg van “een kopie van het Soros-plan…. in de geest, is het precies hetzelfde”.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, zei ondertussen over het plan van de VN: “In zijn huidige vorm is het Global Compact voor migratie een Afrikaans migratiepakket, waarvan Afrika de begunstigde is…. Het slachtoffer is Europa, en als gevolg waarvan de Europese bevolking, als de zaken onveranderd blijven, radicaal kan veranderen”.

De Midden-Europese populistische natie Polen zal naar verwachting ook de steun voor het plan intrekken, waarbij minister van Binnenlandse Zaken Joachim Brudzinski in reactie op het migratiepact zegt dat “wij willen dat de Polen veilig zijn in hun land”. Het Verenigd Koninkrijk moet het plan nog steeds ondertekenen en steunen wanneer het in december in Marokko wordt gepresenteerd en voor het de Algemene Vergadering van de VN gaat in 2019.

Bron:

Austria Follows Trump and Withdraws from UN Migration Treaty to Preserve Sovereignty

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Oostenrijk volgt Trump en trekt zich terug uit het VN-migratiepact om de soevereiniteit te behouden

  1. Waarom doe dit klote kabinet dit ook niet,dat komt hun niet uit maar bij een nieuwe coalitie laten WIJ DE VVD en CDA verboden verklaren wegens land verraad,daar kunnen ze op rekenen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s