Nieuw

“Joodse instellingen moeten worden geclassificeerd als beschermde objecten”

Malmö Synagoge in Zweden. (photo credit: CC BY-SA jorchr, Wikimedia)

Na de aanslag op een synagoge in Pittsburgh op zaterdag, roept de Joodse Centrale Raad in Zweden nu op tot een veel grotere verantwoordelijkheid van de staat voor de bescherming van Joden en Joodse instellingen in het land.

In een artikel in DN Debatt schrijft het bestuur van de Joodse Raad in Zweden dat het de verantwoordelijkheid van de staat is om veiligheid te creëren voor de Joodse bevolking van het land. Het uitgangspunt is de aanval van zaterdag op een synagoge in Pittsburgh, VS, waar elf mensen zijn omgekomen.

Na een beschrijving van de gebeurtenissen in Pittsburgh, verklaart de Joodse Centrale Raad: “Uit internationale onderzoeken is gebleken dat Zweden een land is met een hoog risico op terroristische aanslagen op joodse instellingen”. Zonder te verwijzen naar deze vermeende “internationale onderzoeken” en zonder uit te leggen wat de term “hoogrisicoland” inhoudt, worden er enkele voorbeelden van het dreigingsbeeld gegeven dat Joden ervaren:

“Zweden wordt geteisterd door ernstige antisemitische aanvallen …. Eerder dit jaar bereikten ons het nieuws dat de Joodse Vereniging in Umeå haar activiteiten niet voortzet omdat de leden zich niet veilig voelen …. Het waren acties van nazi’s die hebben geleid tot de sluiting van de Joodse Vereniging in Umeå.”

De “terroristische aanslag” tegen de synagoge in Umeå bestond een paar kleverige nationalistische stickers met voor Joden omstreden teksten. De Joodse Unie in Umeå beweerde ook dat er hakenkruizen waren gesprayd en dat er ramen waren ingegooid, maar noch de vereniging zelf, noch de politie of de journalisten konden enig fotobewijs leveren dat dit werkelijk was gebeurd.

In hun artikel worden de aanvallers met brandbommen op een synagoge in Gothenburg daarentegen niet bij hun bevolkingsgroep – moslims – genoemd, maar worden onder de vage term “jongeren” verborgen.

Vervolgens gaat de Joodse Centrale Raad in het artikel verder met de bewering dat  Joden “in het bijzonder door de Zweedse staat worden gediscrimineerd”. Joodse verenigingen moeten bijvoorbeeld tussen de 25 en 50 procent van hun lidmaatschapsgelden besteden aan hun eigen veiligheid. Zonder te vermelden dat dit een vanzelfsprekende verplichting is – die voor alle verenigingen en religieuze gemeenschappen geldt – wil men in plaats daarvan de unieke kwetsbaarheid van de Joden benadrukken:

“De veiligheidssituatie van de joodse bevolking lijkt niet op de bedreigingen die andere religieuze of etnische groepen ervaren. Er zijn geen andere minderheden die door internationale staatsgefinancierde terroristische organisaties worden bedreigd zoals de joodse bevolking.”

Evenmin wordt hier uitgelegd welke deze “internationale staatsgefinancierde terroristische organisaties” zouden zijn of hoe zij een reële bedreiging voor Joden in Zweden vormen.

Zonder schaamte of gevoel voor proportionaliteit stellen de auteurs van het artikel dan de volgende eis:

“De bijzondere situatie waarin wij joden leven, moet volgens de Centrale Raad dan ook betekenen dat de staat deze situatie in het bijzonder behandelt door ervoor te zorgen dat er politiebescherming aanwezig is.”

Van de reeds zwaar verzwakte en overbelaste Zweedse politie, die vandaag de dag gedwongen wordt grote delen van het platteland en de stadscentra van de kleinere steden zonder politiebescherming achter te laten, wordt daarom verwacht een “speciale regeling” aan te bieden met gegarandeerde politiebescherming voor alle Joden en Joodse instellingen van het land.

In de conclusie van het artikel schrijft de centrale raad dat “Joodse instellingen moeten worden geclassificeerd als beschermde objecten”, wat betekent dat zij dezelfde beschermingsstatus moeten krijgen als het koninklijk huis en regeringsleden.

Bron:

“Staten måste ta ett större ansvar för att skydda judar”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8187 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on “Joodse instellingen moeten worden geclassificeerd als beschermde objecten”

 1. trebor2110 // oktober 31, 2018 om 21:33 //

  Like

 2. trebor2110 // oktober 31, 2018 om 21:42 //

  “De bijzondere situatie waarin wij joden leven, moet volgens de Centrale Raad dan ook betekenen dat de staat deze situatie in het bijzonder behandelt door ervoor te zorgen dat er politiebescherming aanwezig is.”

  wat zitten ze nu te zeuren , ze zijn toch de uitverkorenen hun overkomt niks .

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // november 1, 2018 om 00:30 //

  Als Zweedse joden zich bedreigd voelen lijkt dat een ABC’tje met alle nieuw ingestroomde moslims, dat ze dat niet als zodanig durven te benoemen dan ligt dat waarschijnlijk aan het politieke klimaat in Zweden. Op het moment dat je dat wel benoemd loop je het risico dat de discussie ontspoort en dat het er alleen nog maar om gaat dat je daarmee alle moslims in de verdachtenbank zet.
  De Zweedse overheid heeft als een van haar belangrijkste taken te zorgen voor veiligheid van de burgers en dus ook van haar joodse burgers.
  Als die joodse burgers zich bedreigd voelen dan ligt daar een taak voor de politie, als de politie onderbezet is dan is dat niet de schuld van de bedreigden maar van de overheid.

  Like

 4. @Tijl Uylenspiegel // november 1

  “dat ze dat niet als zodanig durven te benoemen dan ligt dat waarschijnlijk aan het politieke klimaat in Zweden.”

  Dus naar jouw mening is de Joodse bevolkingsgroep in Zweden wegens het “politieke klimaat” te bang om extreme islamieten als het werkelijke probleem aan te duiden. Wat zouden dan in hemelsnaam de eventuele nadelige consequenties moeten zijn die dit “politieke klimaat” aan de Joden gaat opleggen als ze het benoemen? Deportatie? Boycotacties?
  Er is nog niet zolang geleden een gigantisch rel geweest omdat het Zweedse staatskanaal het lef had om te beweren dat Joodse lobbygroepen het Witte Huis proberen te beïnvloeden – wat voor de rest van de wereld vanzelfsprekend en een feit is. Zoals zoveel lobbygroepen dit doen. Hier in Zweden gingen ze allemaal uit hun dak en moest SVT op zijn knietjes om genade smeken. Nee, ik denk dat er iets anders achter zit. Maar dat is mijn mening. Net zoals jouw verklaring alleen maar een mening is.

  “Op het moment dat je dat wel benoemd loop je het risico dat de discussie ontspoort en dat het er alleen nog maar om gaat dat je daarmee alle moslims in de verdachtenbank zet.”

  Nonsens.
  Het feit dat de brandbomaanval op de synagoge in Gothenburg door moslims was gepleegd is ruim aan bod geweest in de Zweedse media. Deze benoeming heeft er niet toe geleid dat de discussie ontspoorde, sterker nog, die discussie heeft nooit plaatsgevonden. Krampachtig probeert de Joodse bevolkingsgroep onder alle omstandigheden te vermijden deze realiteit ter sprake te brengen. Zoals in deze Joodse eisenbrief weer duidelijk naar voren komt.

  “Als die joodse burgers zich bedreigd voelen dan ligt daar een taak voor de politie, als de politie onderbezet is dan is dat niet de schuld van de bedreigden maar van de overheid.”

  Nergens wordt beweerd dat de overbelasting bij de politie de schuld is van de Joden. En de taak van de politie bestaat niet uit het verlenen van exclusieve politiebescherming voor alle Joden en Joodse instellingen op een beschermingsstatus die is weggelegd voor het Koninklijke Huis. Geen politiekracht zou meer overblijven voor de Zweedse inheemse bevolking, en onder andere desastreuze gevolgen zullen bijvoorbeeld de reeds afschuwelijke verkrachtingscijfers die van Zuid-Afrika inhalen.

  Like

 5. Komt gewoon omdat er nog niet genoeg moslims zijn.

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // november 1, 2018 om 12:30 //

  Rommel net zoals je eerder gedaan hebt haal je er een zin uit die je dan probeert te weerleggen.
  In dit geval liggen zin 1 en zin 2 in elkaars verlengde en zou je ze niet apart moeten zien, na zin 1 aan te halen vraag je je af ; “Wat zouden dan in hemelsnaam de eventuele nadelige consequenties moeten zijn die dit “politieke klimaat” aan de Joden gaat opleggen als ze het benoemen? Deportatie? Boycotacties?”
  Nee dat staat namelijk al in de tweede zin die je zelf aanhaalt ; “Op het moment dat je dat wel benoemd loop je het risico dat de discussie ontspoort en dat het er alleen nog maar om gaat dat je daarmee alle moslims in de verdachtenbank zet.”
  Dat is een kwestie van je verstand gebruiken en een stukje vooruit denken. In feite heb je zelf in je artikelen al meerdere malen laten zien dat de media het verzwijgen als het om moslims handelt omdat ze denken dat dit stigmatiserend werkt of omdat het discriminerend zou zijn.
  En dan de derde zin die je aanhaalt, nergens heb ik gezegd dat de extra politieaandacht voor joden of joodse instellingen dezelfde status zou moeten krijgen als die voor het Koninklijk Huis.
  Wel heb ik gezegd dat veiligheid een zaak is van de overheid en die verantwoordelijkheid geld álle Zweden, ook die met joodse wortels.

  Like

 7. @Tijl Uylenspiegel // november 1, 2018 om 12:30

  In het geval van de brandbomaanslag op de synagoge werd door de mainstream media niet verzwegen dat de daders moslims – Palestijnen – waren. Integendeel, het werd in Zweden veelvuldig vermeld en was zelfs tot in Israël bekend. Jouw verstand gebruiken en een stukje vooruit denken dat deze Joden of de media het signalement verzwijgen als het om moslims handelt omdat ze denken dat dit stigmatiserend werkt, of omdat het discriminerend zou zijn (wat ik trouwens nooit in mijn Zweden-artikelen heb beweerd of laten zien), slaat dus als een tang op een varken. Want dat heeft bij de aanslag op de synagoge in Gothenburg namelijk nooit plaatsgevonden. Mijn punt is dat de Joodse gemeenschap snel en graag de autochtone Zweden als nazi’s (met de ca 400 die er werkelijk in Zweden zijn) aanwijzen, terwijl in verband met werkelijke aanslagen van islamieten het woord moslim nooit en te nimmer over hun lippen zal komen. Waarschijnlijk voor dezelfde reden als bij de rest van het establishment. Angst dat de informatie van de gigantische oververtegenwoordiging van MENA-landers en moslims bij misdaden, de Zweden Democraten ‘in de kaart zal spelen’. Waarvan de Joodse gemeenschap ook niet genoeg krijgt om deze als nazi’s en groot gevaar voor de democratie af te schilderen. Dit is ook de reden waarom de mainstream media normaliter het verzwijgen als het zich om moslims-misdadigers handelt – zoals bij de massale verkrachtingen. Niet omdat ze denken dat dit stigmatiserend werkt, of omdat het discriminerend zou zijn. Maar bang dat de Zweedse bevolking zich massaal van de gevestigde politieke partijen afkeert en op de S.D. stemt.

  Like

 8. De joden hebben geoogst wat ze gezaaid hebben wie staat er achter de vreemdelingen ivasie in Europa de Joden zie georges Soros,Rodschild,’Bloomberg en ook de joodse loby in zweden en zeker niet vergeten nu met ijsroom ook raad maar joden met hun plan europa naar de knoppen te doen.ze kunnen het niet laten en als binnenkort de massa de waarheid allemaal kent is het loopt het terug mis met hen

  Like

 9. Alles volgens ‘plan’.

  Christopher Jon Bjerknes ~ E=mc2 and the Jewish Agenda

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s