Nieuw

Hongarije: geboortecijfer stijgt dankzij gezinsvriendelijker politiek

Heel Europa lijdt onder een daling van het geboortecijfer van autochtone Europeanen. Op de lange termijn bedreigt deze ontwikkeling het bestaan van onze volkeren en het sociale weefsel. Maar in Hongarije zijn er tekenen van een trendomslag. Het nieuwe gezinsbeleid leidt tot een toename van het aantal geboorten onder getrouwde vrouwen.

Onder Orban een toename van het aantal geboorten bij gehuwde vrouwen 

Volgens een studie van Lyman Stone, een medewerker van het Amerikaanse “Institute for Family Studies”, is het geboortecijfer bij getrouwde vrouwen in Hongarije onder de regering van Orban gestegen. Tegelijkertijd is er een toename van het aantal huwelijken in Hongarije. Als dit beleid wordt voortgezet, kan op de lange termijn een algemene stijging van het aantal geboorten in Hongarije worden verwacht.

Combinatie van financiële steun en gezinsbeleid

Orban’s Hongarije heeft in 2015 royale subsidies voor grote gezinnen ingevoerd. Het programma wordt “Gezinssteunprogramma voor huisvesting” genoemd (in het Hongaars: CSOK). Een echtpaar met minstens drie kinderen krijgt bij de aankoop van een nieuw huis tussen de 45.000 en 71.000 euro, terwijl een echtpaar met twee kinderen tussen de 16.000 en 31.000 euro ontvangt. Met een gemiddeld Hongaars inkomen van 10.000 tot 13.000 euro per jaar is dit een aanzienlijke financiële injectie. Het belangrijkste effect van deze maatregel is de bevordering van het huwelijk, de belangrijkste basis voor stabiele gezinnen met veel kinderen.

Culturele verandering als reden voor het verhogen van de vruchtbaarheid

Zoals de studie van het instituut suggereert, is de culturele verandering, naast een verhoging van de overheidsfinanciering voor gezinnen (die goed zijn voor meer dan 10% van het BBP), in Hongarije verantwoordelijk voor de stijging van het geboortecijfer. Dit uit zich niet alleen in een dalende huwelijksleeftijd bij vrouwen, maar ook in de Hongaarse grondwet. Het benadrukt het historische erfgoed van Hongarije, het belang van de gemeenschap en de eigen waarden. Daarbij hoort ook de erkenning dat het de kinderen en kleinkinderen van de Hongaren zijn die de grootte van het land uitmaken. Het huwelijk als exclusieve gemeenschap tussen man en vrouw wordt in Hongarije door de grondwet beschermd, een homohuwelijk zoals in Oostenrijk is niet mogelijk. De bescherming van het gezin en de bereidheid om kinderen ter wereld te brengen zijn dus de hoogste nationale doelen in Hongarije.

Orban: Liberale democratieën hebben gezinnen in de steek gelaten

De Hongaarse premier heeft herhaaldelijk verklaard dat het probleem van de bevolkingsafname alleen kan worden opgelost door het versterken van de eigen gezinnen. Massale immigratie is geen oplossing voor het tekort aan geboorten. Omdat een volk zonder kinderen uiteindelijk een stervend volk is. Het is daarom te hopen dat het Hongaarse voorbeeld ook in Oostenrijk en de rest van Europa navolgers vindt.

Bron:

Ungarn: Geburtenrate steigt dank familienfreundlicher Politik

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7962 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Hongarije: geboortecijfer stijgt dankzij gezinsvriendelijker politiek

  1. Gaat goed daar.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s