Nieuw

Goed nieuws voor asielzoekers: Japan gaat vanaf 2020 zijn vluchtelingenopvang  verdubbelen – tot 60 stuks

In 2017 vroegen 20.000 mensen asiel aan in Japan, waarvan er slechts 20 werden verleend en 45 op humanitaire gronden mochten blijven. Tot op heden neemt men alleen vluchtelingen uit Myanmar op, maar dat gaat nu veranderen.

De Japanse regering zal haar beleid om alleen vluchtelingen uit Myanmar op te vangen herzien in overeenstemming met het UNHCR-hervestigingsprogramma. Sinds 2010 heeft het land 174 vluchtelingen uit Myanmar opgevangen, waaronder enkele Rohingya-moslims uit de deelstaat Rakhine die naar Thailand en Maleisië waren gevlucht.

Onder het huidige programma kunnen vluchtelingen ongeveer zes maanden in Tokio blijven om Japans te leren en vervolgens te verhuizen naar hun woonplaats. De steden in kwestie worden gekozen naar werkgelegenheid, accommodatie die overeenkomt met hun inkomen en een omgeving waarin ze Japans kunnen leren.

Een andere verandering kan zijn dat het land vluchtelingen in twee rondes per jaar ontvangt in plaats van in één keer zoals nu. Er zijn ook voorstellen gedaan voor de opvang van andere groepen, maar daarover is wellicht nog geen besluit genomen.

De regering is ook van plan om meer gastarbeiders te accepteren in de beroepen waar er tekortkomingen zijn, zoals verpleegkundigen en bouwvakkers.

Sommige politici hebben hun bezorgdheid geuit over het feit dat het toegenomen aantal buitenlanders in het land de openbare veiligheid in gevaar kan brengen.

Bron:

Japan considers doubling number of refugees to 60 starting in 2020

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7962 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Goed nieuws voor asielzoekers: Japan gaat vanaf 2020 zijn vluchtelingenopvang  verdubbelen – tot 60 stuks

 1. Zestig vluchtelingen? Op zo’n groot land vindt je die toch nergens terug? En nee, de Japanners hoeven echt niet bang te zijn dat deze 60 immigranten heel Japan op zijn grondvesten zullen laten trillen .
  Zestig vluchtelingen…..ik zou willen dat wij die in Europa zouden moeten opvangen (en die miljoenen die er al zijn er weer uit natuurlijk).

  Like

 2. antiislamnu // november 1, 2018 om 01:09 //

  Bij onze asielparasieten bestaat een gezin al uit 60 man

  Like

 3. Bij ons komen er nog een heleboel nullen achter

  Like

 4. Republikein // november 1, 2018 om 04:24 //

  Scheelt ze wellicht 60 hengels.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s