Nieuw

Zweedse vrouw wordt slachtoffer van verkrachtingspoging en kan de Afghaanse dader aanwijzen – politie reageert met aanklacht van verstoring van de openbare orde

Het ageren van de politie na een verkrachtingspoging met een mes op een klaarlichte dag heeft in de kleine samenleving Deje in Värmland en op sociale media tot sterke emoties geleid. De zaak is een epicentrum geworden van onrust over de passiviteit van de politie voor het toenemende seksuele geweld tegen vrouwen.

De media is de kwestie in Deje opgevallen en burgerjournalist Joakim Lamotte heeft het slachtoffer in een live-uitzending geïnterviewd, die tot nu toe bijna 270.000 views heeft. De vrouw vertelt hoe ze op een klaarlicht dag door een asielzoeker met een mes werd aangevallen en verwond bij een verkrachtingspoging toen ze afgelopen donderdag met haar hondje liep. De puppy werd door de dader weggeschopt en de vrouw werd op de grond geduwd. De vrouw slaagde erin zich los te worstelen, maar had snijwonden en gescheurde kleren. Daarna ging ze naar huis, maar als ze via 11414 aangifte probeert te doen bij de politie, moet ze zo lang in de telefoonrij wachten dat ze in plaats daarvan het SOS nummer 112 probeert. Daar wordt ze terugverwezen naar het 11414-nummer, omdat het misdrijf “niet aan de gang is”. Maar na nog een lange tijd wachten heeft ze er genoeg van en gaat, uitgeput en moe door de gebeurtenis, naar bed.

Ziet bij toeval een politieauto

De volgende dag bezoekt de vrouw het gezondheidscentrum om haar verwondingen te laten controleren en ziet dan bij toeval een politieauto waarmee ze contact opneemt om een politierapport achter te laten. De vrouw schrijft haar gebeurtenis ook op Facebook om anderen vrouwen in Deje te waarschuwen. De post wordt op grote schaal verspreid en de media beginnen de zaak te melden. Haar originele verhaal wordt echter verwijderd van de officiële Deje-Facebook website.

De week ervoor was er opnieuw een aanval gepleegd op een vrouw in Deje, en op zondag werd er een demonstratie door de ontredderde lokale bevolking georganiseerd, die ongeveer 80 mensen aantrok, waar de politie veelvuldig aanwezig bij was. Veel mensen zijn verontwaardigd dat de politie nu wel de mankracht en middelen bezit om een uitdrukking van ontevredenheid tegen geweld op vrouwen te bewaken, terwijl men men niet optreed wanneer een vrouw aangifte doet van een seksuele aanval van een gevaarlijke met mes bewapende man.

Hoewel de vrouw zegt dat ze de man kan aanwijzen, dat hij Afghaan is en in het asielzoekerscentrum van Deje woont, wordt er niets gedaan. Niemand wordt gearresteerd.

In de mainstream medium krantenartikelen had ze het signalement gegeven, maar niemand liet dit door, wat haar van streek maakte. Volgens de vrouw kreeg ze een berisping van een journaliste om niet de afkomst van de dader te vermelden, die zou niet relevant zijn. Ze weigert het interview.

In een artikel verwijst de politie naar de routines van SOS Alarm, hoewel het nauwelijks het SOS Alarm zelf is dat de criteria voor doorschakeling van bellers naar 112 naar de politie bepaalt.

De politie bekritiseert dat er informatie op Facebook is geplaatst en hoe men naar het uitgeven van een signalement kijkt.

“Dit soort misdrijven vereisen zorgvuldige berichten voor externe informatie aan het publiek via de media. Signalement van de dader is een dergelijke informatie die soms een hoger doel dient om alleen in het onderzoek te worden opgenomen, om te voorkomen dat de dader het onderzoek bemoeilijkt. ”

“De gebeurtenis is ook in de sociale media overgebracht. Een politieonderzoek kan op geen enkele manier berusten op communicatie die plaatsvindt in sociale media. ”

Met betrekking tot de demonstratie schrijft de politie dat de aanleiding was om “ontevredenheid te uiten over de behandeling van een bepaalde verkrachtingszaak door de politie”, en dat de politie dus daarom aanwezig was tijdens de demonstratie.

De politie heeft een melding van overtreding van de openbare orde gedaan.

“Omdat de demonstratie geen toestemming van de politie had, heeft de politie een melding van verstoring van de openbare orde ingediend, een misdrijf dat boetes kan opleggen”.

Het verhaal is een teken van waar Zweden zich vandaag de dag in bevindt. De afstand tussen het rechtsgevoel van het publiek en de wetgevende macht lijkt groot.

Intussen gaat het seksuele geweld tegen vrouwen nog steeds in een stroomversnelling. In het weekend werden in Värmland vier verkrachtingen in minder dan een dag gemeld. En op zondagavond werd nog een poging tot verkrachting gemeld.

Bron:

STOR UPPRÖRDHET ÖVER POLISENS AGERANDE VID ÖVERFALL I DEJE

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7998 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Zweedse vrouw wordt slachtoffer van verkrachtingspoging en kan de Afghaanse dader aanwijzen – politie reageert met aanklacht van verstoring van de openbare orde

 1. Jack vanderVeen // oktober 30, 2018 om 04:04 //

  En dan die attacks op luxe ganzen, waar niemand weet van heeft en krijgt. Want migranten, mits zwart van kleur of getint, zijn zielig.

  Like

 2. antiislamnu // oktober 30, 2018 om 06:55 //

  Doe maar een hoofddoekje op dat beschermd je meer dan de politie kan doen en verder vooral links blijven stemmen dan komt het allemaal wel goed .

  Like

 3. tim pietersen // oktober 30, 2018 om 06:57 //

  als de politie niet de wet handhaaft hoeft de burger deze ook niet meer te volgen #contractbreuk

  Like

 4. Momenteel strijden Frankrijk en Zweden om de SOFTIE-bokaal waarbij Zweden toch een lichte voorsprong heeft.

  Liked by 1 persoon

 5. paulzwueste // oktober 30, 2018 om 11:37 //

  Luxe ganzen met ’n hoofddoekje….!?

  Weer ’n stap terug voor de islam!

  Like

 6. Zelf de problemen maar oplossen, als de politie er niet is voor zweedse mensen?

  Like

 7. Het achterlijke Zweden heeft weer punten gewonnen met deze zaak.
  Ongelooflijk hoe mensen hun eigen land kapot kunnen maken.

  Like

 8. Wilders met een kut hoofdje // november 1, 2018 om 00:04 //

  De Zweedse vrouw werd.niet verkracht door terroristen… Allemaal nepnieuws. Hadzaaier.!! ..de vrouw herkende de man met een hakenkruis tussen.zijn ballen.!! .dus kan geen afghaan zijn…..shalom😂 gutentag. Groeten van de joodse volk….😂

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s