Nieuw

Trump stelt voor dat kinderen van niet-Amerikanen geboren op Amerikaans grondgebied niet meer automatisch het Amerikaans staatsburgerschap ontvangen – de oppositie krijgt een rolberoerte

Foto: Trump spreekt op de Republikeinse Nationale Conventie in 2016. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Voice of America

President Trump is van plan een decreet te ondertekenen dat een einde maakt aan het automatische recht op burgerschap voor kinderen van niet-staatsburgers en illegale immigranten die in de VS geboren zijn. De verklaring van Trump veroorzaakte een constitutionele paniek op Twitter.

Wij zijn het enige land in de wereld waar een persoon binnenkomt en een baby heeft, en de baby is in wezen een burger van de Verenigde Staten voor 85 jaar met al die voordelen“, vertelde Trump Axios in een interview maandag. “Het is belachelijk. Het is belachelijk. En het moet stoppen“.

Terwijl Trump dubbelzinnig was over het onderwerp, is het waarschijnlijk dat de kinderen van legale immigranten die het staatsburgerschap van de VS hebben bereikt, niet worden beïnvloed door de geplande beleidsmaatregel.

In de Verenigde Staten wordt het staatsburgerschap van de geboorterechtelijke staatsburgerschap gegarandeerd door het 14e amendement op de grondwet, dat luidt: “Alle personen die in de Verenigde Staten zijn geboren of genaturaliseerd en onder de jurisdictie daarvan vallen, zijn burgers van de Verenigde Staten en van de staat waar zij verblijven“. Hoewel het amendement oorspronkelijk in 1868 werd opgesteld om de burgerrechten voor vrijgelaten slaven en hun nakomelingen vast te stellen, is het op grote schaal geïnterpreteerd om iedereen die in de VS geboren is volledige burgerrechten te verlenen.

Er werd mij altijd gezegd dat je een grondwetswijziging nodig hebt“, aldus Trump tegen Axios. “Raad eens wat? Dat is niet zo“.

Het zit in het proces. Het zal gebeuren. . . met een executive order“, zei hij.

Als Trump van plan is om door te gaan met de beleidsmaatregel, zou de president waarschijnlijk een volledige en totale backlash krijgen. Trump’s critici sloegen onmiddellijk alarm op Twitter.

Lees verder bij RT >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on Trump stelt voor dat kinderen van niet-Amerikanen geboren op Amerikaans grondgebied niet meer automatisch het Amerikaans staatsburgerschap ontvangen – de oppositie krijgt een rolberoerte

 1. Canada heeft ook die achterlijke regel

  Like

 2. Goede maatregel .

  Like

 3. Jack vanderVeen // oktober 30, 2018 om 21:20 //

  Ik zeg:”best Donald Trump, gewoon doorzetten je voornemen.

  Like

 4. shlomoshe // oktober 30, 2018 om 22:24 //

  “Every person born within the limits of the United States, and subject to their jurisdiction, is by virtue of natural law and national law a citizen of the United States. This will not, of course, include persons born in the United States who are foreigners, aliens, who belong to the families of ambassadors or foreign ministers accredited to the Government of the United States, but will include every other class of persons. It settles the great question of citizenship and removes all doubt as to what persons are or are not citizens of the United States. This has long been a great desideratum in the jurisprudence and legislation of this country.”

  https://www.14thamendment.us/birthright_citizenship/original_intent.html

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s