Nieuw

Ontvluchtte Zweden na moord – in Libanon veroordeeld tot levenslang werkkamp

De broers Mark en Martin Saliba (rechts) werden veroordeeld voor de drievoudige moord in Uddevalla. © Privé.

Martin Saliba vluchtte naar de Arabische wereld toen hij werd veroordeeld voor een drievoudige moord in Uddevalla. Nu is hij door een Libanese rechtbank wegens moord ter dood veroordeeld  – maar het vonnis werd later omgezet tot levenslang verblijf in een werkkamp.

Martin Saliba werd samen met zijn broer Mark in januari 2016 door de rechtbank veroordeeld voor de moord op twee jonge mannen en een jonge vrouw in Uddevalla in maart 2015. De straf voor beide broers werd een levenslange gevangenisstraf.

Maar voordat de rechtbank zijn arrestatiebevel had aangekondigd, vluchtte Martin Saliba, die in de rechtbank was vrijgelaten en daarom niet in arrest was, naar zijn thuisland Libanon. Hij verstopte zich daar bij zijn grootmoeder in een stad aan de grens met Syrië, waar hij in een zwembad werkte en van plan was een politieopleiding aan te vragen, schrijft GT.

In een interview met het magazine Hänt pochte de drievoudige moordenaar over zijn leven als een vrij man.

– Op dit moment leef ik een heel normaal leven, ik werk en heb een thuis, een dak boven mijn hoofd. Ik heb alles wat ik nodig heb, maar ik ben nog steeds geboren en getogen in Zweden. Zeker, ik ken de taal, maar ik voel me een immigrant. Het bevalt me hier, maar ik mis mijn Zweden, zei Martin Saliba tegen Hänt.

Libanon weigerde de moordenaar aan Zweden uit te leveren, omdat hij Libanees staatsburger is. In plaats daarvan zouden de autoriteiten in het land zelf Saliba veroordelen in overeenstemming met de “Libanese sharia-wetgeving”.

Nu heeft een Libanese rechtbank Martin Saliba wegens de drievoudige moord veroordeeld tot de doodstraf, meldt GT. De doodstraf wordt echter niet toegepast in het land, dus is de straf omgezet tot levenslang in een werkkamp.

– Hij dacht dat hij kon ontsnappen aan gerechtigheid, maar rechtvaardigheid heeft hem ingehaald, zegt Nora Assad, moeder van het slachtoffer Alaa Farraj tegen GT.

Bron:

Flydde Sverige efter morden – döms till livstids straffarbete i arabvärlden

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7998 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Ontvluchtte Zweden na moord – in Libanon veroordeeld tot levenslang werkkamp

 1. polderboy // oktober 29, 2018 om 19:39 //

  Wat is nu zo belangrijk aan dit nieuwsfeit, behalve dat het allemaal verweggistan betreft?

  Liked by 1 persoon

 2. @polderboy // oktober 29, 2018 om 19:39

  Als je over Max Verstappen of Paay wil lezen, raad ik je GS of DDS aan.

  Liked by 1 persoon

 3. Deze mag -bij hoge uitzondering- heel erg oud worden.

  Liked by 1 persoon

 4. polderboy // oktober 30, 2018 om 07:55 //

  @Rommel 21:35
  Dagelijks moet ik die jankverhalen over Zweden van je lezen.
  En je felle reacties zijn ook niet echt vriendelijk meer.
  Ik zal me net door jouw laten dwingen wat ik moet lezen.

  Liked by 1 persoon

 5. Het was overigens nieuw voor me dat in dit geval de rechtszaak onder Sharia wetgeving werd overgedaan en dan het zelfde resultaat. Laat hem maar lekker in Libanon creperen.

  Liked by 1 persoon

 6. @polderboy // oktober 30, 2018 om 07:55
  “Dagelijks moet ik die jankverhalen over Zweden van je lezen.”

  Je moet helemaal niks. Niemand van de redactie dwingt je deze site te bezoeken. Als het je niet bevalt, raad ik je aan, nogmaals, om je nieuws ergens anders vandaan te halen. Het is je eigen keuze om hier informatie te vergaren. Net zoals het mijn eigen keuze zal zijn of ik voortaan nog je zeikreacties op deze site wil zien.

  Liked by 1 persoon

 7. antiislamnu // oktober 30, 2018 om 21:39 //

  Geen onnodig ruzie maken mensen

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s