Nieuw

Multi-miljonair roept op tot verzet: “Merkel is nooit een democrate geweest!”

Heinz Hermann Thiele.

Een van de belangrijkste Duitse ondernemers heeft de “burgers” opgeroepen om Angela Merkel met fel verzet te weerstaan. De bondskanselier zou “nog nooit een democrate geweest zijn”, zei de eigenaar van Knorr-Bremse, Heinz Hermann Thiele: “Ze was al vanaf het begin een autocrate, zoals ze in de DDR geleerd heeft”. Hij vergeleek de opvatting van de bondskanselier over democratie met die van een heerser in Congo. De burgers moeten dit niet langer accepteren en zich hiertegen verzetten, eiste de zakenman, die met 11,8 miljard dollar aan activa een van de 100 rijkste mensen ter wereld is. (video hieronder).

Tijdens een discussie in de kranten “Donaukurier” en “Passauer Neueste Presse” op 23 oktober van dit jaar bekritiseerden de 77-jarigen het hele politieke systeem: “Als vandaag de dag grote partijen, die strijden voor hun bestaan en vorig jaar historische recordverliezen hebben geleden, een nieuwe coalitie vormen en de drie grote verliezers verschijnen als de drie musketiers, zonder dat ze merkbaar iets in beweging zetten, afgezien van de bescherming van hun eigen posities en privileges, dan is er iets rot in de staat Denemarken”.

Maar hij wil niet alleen de regering de schuld geven: “Ik denk dat we ons er allemaal van bewust moeten zijn dat de bereidheid om dingen te accepteren – zelfs dingen die allesbehalve positief zijn – schijnbaar oneindig is. Ik wou dat er meer weerstand was van de burgers. Ik praat nu niet meer als ondernemer, ik praat als burger”.

Op de vraag van presentator en voormalig baas van Handelsblatt Gabor Steingart hoe het verzet van de burgers eruit zou kunnen zien, zei Thiele: “De burgers zijn te tolerant. We moeten ons volledig anders positioneren. En daarom sta ik op zulke podia, hoewel me dat niets oplevert. Ik kan iedereen alleen maar aanmoedigen om zich te uiten; door middel van lezersbrieven, door middel van discussies in particuliere kringen en zich er niet maar gewoon bij neer te leggen. Dit land komt in een uitermate kritieke situatie terecht en daar moeten we allemaal iets tegen doen.”

Deelname aan verkiezingen is bijzonder belangrijk: “En dat is ook duidelijk zichtbaar, en dat zal ook tot verandering moeten leiden. Het wordt hoog tijd”. Het klonk alsof de miljardair met grote tevredenheid kennis zou nemen van de resultaten van AfD. Hij bekritiseerde ook hoe de regering geld strooit over haar welgezinde organisaties: “Als ik dat zou doen en bedrijfsfondsen zou gebruiken om verenigingen die dicht bij mij staan te promoten, zou ik waarschijnlijk in de gevangenis worden gezet. Maar de overheid kan alles doen. En daarin wordt ze niet tegengesproken. Men accepteert het allemaal,  en dat kan überhaupt niet”.

Als staatsburger was hij “geschokt” door het gebrek aan kracht van de regering “om zich te positioneren, om duidelijke doelen te bepalen, en niet alleen maar van hier naar de volgende muur”. De multi-miljonair heeft ook een harde lijn getrokken in het Europese beleid: “De ongewoon frustrerende opmerkingen dat we meer Europa moeten hebben zonder inhoud of richting te geven aan de zaak zijn nog erger dan wanneer de regering helemaal niets zegt”.

De soevereine en rustig verschijnende miljardair vond het begrip van de bondskanselier voor democratie bijzonder vervelend. Mevrouw Merkel beweert dat bepaalde kwesties – en Thiele noemde hier uitdrukkelijk het vluchtelingenbeleid – niet langer kunnen worden besproken: “Hoe wereldvreemd is deze vrouw? En dat komt omdat ze nooit een democrate is geweest. Ze is vanaf het begin een autocrate geweest, zoals ze dat in de DDR geleerd heeft”.

Hij legde verder uit hoe de scheiding der machten onder Merkel nietig was verklaard:
“En ze heeft middels de zojuist ontslagen meneer Kauder – die was immers de ophitser – het parlement onder curatele gesteld. Als de regeringsleden blijven beweren dat ze op het fundament van de grondwet staan, die immers ook de machtenscheiding bevat, maar zelf het parlement uitschakelen, dat eigenlijk de regering moet controleren, dan zijn we hier in Congo”.

Hoe patriottisch Thiele gezind is, blijkt uit deze uitspraak: “Ik geloof dat het vooral gaat om het behoud van de identiteit. Dit zien we in onze Europese buren, waarvan sommige radicaal gekant zijn tegen de opvang van vluchtelingen. De federale regering probeert al jaren om de distributie te verdelen met dezelfde slogan, wat een Europese taak zou zijn. De getroffen landen – met inbegrip van hun West-Europese buren – nemen het standpunt in en we hebben er al zoveel en er is ons niet eens gevraagd wat mevrouw Merkel in een weekend voor zichzelf heeft besloten. De kwestie van de verschillende culturen ‘die we gedwongen zijn samen te brengen’ zal leiden tot toenemende problemen”.

Thiele maakte aan de hand van een enquête onder jonge Turken duidelijk hoe gevaarlijk migratie uit de islamitische wereld is. Zij hebben de Koran boven de grond wet geplaatst: “Zoiets is slechts in zeer beperkte mate verenigbaar. Het is ondraaglijk hoe deze mensen met vrouwen omgaan”. Hij had dit in zijn eigen bedrijf ervaren.

De ondernemer: “Ik wil niet eens praten over het feit dat er mensen zijn die hier drie vrouwen en in totaal 14 kinderen hebben, en op de vraag waarom hij niet wil werken, zegt de man: ‘Ik heb zoveel vrouwen en kinderen, dat kan ik helemaal niet’. De culturele incompatibiliteit wordt duidelijk en ik ben ervan overtuigd dat we prioriteit moeten geven aan onze identiteit”.

Vanuit het oogpunt van de ondernemer maakte hij duidelijk hoe hopeloos de situatie is als het gaat om de integratie van vluchtelingen op de arbeidsmarkt: “Wij nemen vluchtelingen in dienst om het probleem op de een of andere manier aan te pakken. Maar in kleine aantallen, misschien wel tien. Maar u moet echter begrijpen dat er in de meeste gevallen helemaal geen kwalificatie is, geen vermogen of bereidheid om de taal te leren. In dit opzicht zijn de mogelijkheden zeer uitgeput”.

Zie hier de 14 minuten durende opname van Thiele’s opmerkingen:

Bron:

Multi-Milliardär ruft zum Widerstand auf: „Merkel war noch nie eine Demokratin!“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8187 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

14 Comments on Multi-miljonair roept op tot verzet: “Merkel is nooit een democrate geweest!”

 1. Tijl Uylenspiegel // oktober 29, 2018 om 23:53 //

  Hoopgevend dat een belangrijk man dit hardop uitspreekt en stelling neemt zeker als je weet hoe Linkse mensen een dergelijke stellingname zullen interpreteren. En meer nog, met de meest smerige insinuaties zullen proberen het te weerleggen.
  Dat lukt ze natuurlijk niet maar dat betekent in hun geval niet dat ze dan inbinden maar dat ze er des te venijniger tegenin zullen gaan.

  Liked by 1 persoon

 2. hoeperdepoep // oktober 29, 2018 om 23:58 //

  mijn zus die nooit iemand kwaad deed is dood en dat stomme wijf leeft nog?????WHY??????

  Like

 3. Zou het ook een Jood zijn, die Thiele?

  Heinz Hermann Thiele wurde am 2. April 1941 in Mainz, Deutschland geboren. Mit seiner Mutter und seinen zwei Geschwistern musste er als 4-jähriger im zweiten Weltkrieg fliehen.

  https://limes-8.com/de/personen/heinz-hermann-thiele/

  Like

 4. @Peter // oktober 30, 2018 om 00:27
  “Zou het ook een Jood zijn, die Thiele?”

  Geboren op 2 april 1941 en als vierjarige vluchten. Dus minstens op 2 april 1945 met zijn moeder, broertjes en zusjes op de vlucht in de Tweede Wereldoorlog.
  Voor wie denk je dat ze gevlucht zijn, Einstein?

  Like

 5. Ik zou ook vluchten voor Einstein, een enorme engerd was dat.

  Like

 6. Ik had dit wel meegekregen maar me er niet druk om gemaakt. Ik ijk geen Pauw, en wil er liefst nul aandacht aan besteden:

  Tot iemand me vandaag vertelde wie dan wel die twee dames zijn die Matroesjka vormen. de ene helft van het duo heet Lisa Loeb.

  Misschien kent u ‘Loeb’ van de gelijknamige bankfirma; Kuhn, Loeb & Co.

  The firm also joined a partnership with Rockefeller in 1911 to gain control of the Equitable Trust Company, which was later to merge and become the Chase Bank.[2]

  Famous partners of the firm included Otto Kahn, Paul Warburg, Felix Warburg, Mortimer Schiff, Benjamin Buttenwieser, Lewis Strauss, and Sigmund Warburg, founder of S.G. Warburg.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Kuhn%2C_Loeb_%26_Co.

  Lief wel van Pauw he, dat hij een jodinnetje een podium geeft om de blanke man uit te schelden.

  Like

 7. @Fubar // oktober 30, 2018 om 01:12

  Ik bedoel met Einstein het grote brein, Peter, achter de domme vraag. Ik heb al zo’n vermoeden wie deze nergens opslaande ondoordachte vraag stelt. It’s written all over it.

  Liked by 1 persoon

 8. Sorry, kon het niet laten 😉

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // oktober 30, 2018 om 01:24 //

  Nou…. in de link valt te lezen; “Vater war im krieg”.
  Daarbij joden die pas in 1944 hoefden te vluchten ? Dat lijkt me rijkelijk laat, de joden die konden vluchten hadden dat al jaren eerder gedaan.

  Like

 10. Ja Tijl, maar we hebben hier met wat oud zeer te maken die het vuurtje weer wil opstoken.

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel // oktober 30, 2018 om 01:29 //

  Oh dat wist ik niet, kennelijk even niet op gelet !

  Like

 12. paulzwueste // oktober 30, 2018 om 11:29 //

  Wel typisch dat dit soort geluid nu hoorbaar is nadat Merkel geen baas meer is van de CDU en heeft besloten in 2021 het veld te ruimen…
  Ik voorspel je dat dit het eerste teken is van de golf van kritiek die in Duitsland los zal komen.
  Het valse en lafhartige “besluit” van Frau Hitler om schuld te bekennen en daardoor zogenaamd aan het eind van haar termijn te willen aftreden zou lachwekkend zijn, als het niet het toppunt van arrogantie en hoogmoed was!

  Like

 13. Horatius // oktober 30, 2018 om 14:11 //

  De ene filantroop is de andere niet. Liever een Thiele dan een Soros die zijn geld in andere zaken steekt, o.a. om de westerse wereld een totaal ander aanzien te geven.

  Merkel is intussen allang over haar houdbaarheidsdatum heen en zou moeten aftreden in het landsbelang om te kunnen redden wat er nog te redden valt. Nog drie jaren van wegkijken, niet willen benoemen en bagatelliseren van dringende problemen kan de doodsteek betekenen voor het voortbestaan van het Duitse volk en haar identiteit.
  De toekomst van geheel Europa staat op het spel maar deze vrouw wil haar termijn ten koste van alles uitdienen om haar rampzalige beleid alsnog te verdedigen en te rechtvaardigen, terwijl overal in Duitsland de moskeeën als giftige paddenstoelen uit de grond verrijzen en de etnische samenstelling van de bevolking op ingrijpende wijze verandert.

  Wordt Duitsland een vazalstaat van Turkije waar de Koran de agenda zal bepalen of komt het volk bijtijds in opstand om haar identiteit te verdedigen in het kader van het Recht op Zelfbeschikking?
  En hoe groot is de macht van de Linkse kerk die al decennialang de kant kiest van de Islam?

  Allemaal vragen waar vandaag de dag geen antwoord op zal kunnen worden gegeven. Want de geschiedenis leert ons dat bepaalde gebeurtenissen die ogenschijnlijk incidenten waren de aanloop vormden voor revoluties en zelfs wereldoorlogen.

  Ook een wereldwijde economische en financiële crisis zou een omslagpunt kunnen betekenen. Want een ogenschijnlijke welvaart en de verzorgingsstaat zijn de redenen voor de huidige volksverhuizingen (ook wel invasies genoemd) van profiteurs, z.g. vluchtelingen, radicale moslims en talloze medicijnmannen uit Donker-Afrika.

  Zoals gezegd: de toekomst is onvoorspelbaar maar een geruisloze islamisering van Europa lijkt mij niet waarschijnlijk want er is altijd een absolute limiet aan het incasseringsvermogen van ieder volk.
  Zelfs in ons eigen land was er sprake van enig verzet tegen de toenmalige Duitse bezetting in alle mogelijke vormen. Met de aantekening dat een ruime meerderheid van onze bevolking er bewust voor koos het einde van die bezetting min of meer gedwee af te wachten.

  Niet iedereen is nu eenmaal bereid en geschikt om zijn leven te wagen voor volk en vaderland en niet te vergeten ons Koningshuis. Menige verzetsheld stierf voor het vuurpeloton met de nu sterk gedateerde kreet: Leve de koningin!

  Zat die toen niet veilig in de omgeving van Londen?

  Maar volgens Winston Churchill was zij de ‘enige man’ in onze regering die daar verbleef om onze belangen te verdedigen. Bijvoorbeeld via het uitroepen van een spoorwegstaking wat ons uiteindelijk de Hongerwinter opleverde met als droevig resultaat 20.000 dodelijke slachtoffers.

  Nu staat de toekomst op het spel van ongeveer 13 miljoen autochtone Nederlanders en onze Mark Rutte houdt naar eigen zeggen voortdurend de vinger aan de pols. Echter met een schuin oog naar onze Oosterburen want die bepalen uiteindelijk zijn politieke agenda.

  Like

 14. Wat “paulzwueste // oktober 30, 2018 om 11:29 //” zegt!

  Niets afdoende aan het hetgeen Thiele zegt, – want; geen speld tussen te krijgen- echter het tijdstip wederom hetgeen is waar men letterlijk woedend om kan worden.
  Gezien het feit dat dit mens (Merkel) al sinds 2005 aan de macht is en bezig haar desastreuze agenda ten uitvoer te leggen, vraag ik mij af waar deze ‘Thiele’ de afgelopen 13 jaar heeft gezeten.

  Dit terwijl mensen als bijv. Thilo Sarrazin al jaren geleden aan de bel heeft getrokken………

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s