Nieuw

Een kwart van de studenten kan PTSS ontwikkelen vanwege de verkiezing van Trump in 2016, suggereert een nieuwe studie

Zijn studenten “sneeuwvlokken” – getriggerd, getraumatiseerd en te delicaat voor de echte wereld?

Of zijn ze apathisch – te lui en zo onverschillig dat ze niet de moeite nemen om postzegels te kopen om hun stembriefjes te versturen?

De twee karakteriseringen van jonge Amerikanen zijn in conflict, observeerde Melissa Hagan, een assistent-professor psychologie aan de San Francisco State University. Haar onderzoek heeft ertoe geleid dat ze gelooft dat geen van beide de gebeurtenissen in de hoofden van jonge mensen goed weergeven. Hun intense reactie op politieke gebeurtenissen is in strijd met de aanklacht van apathie, zei ze, terwijl de emotionele trauma’s die ze rapporteren niet moeten worden afgedaan als overgevoeligheid.

(Doen we lekker toch, Fub)

Met een team van onderzoekers, onderzocht ze 769 inleidende psychologie studenten aan de Arizona State University in januari en februari 2017, vragend over hun tevredenheid met de verkiezingen van 2016, of ze overstuur waren over het resultaat en of de resultaten van de race hun nauwe relaties hadden beïnvloed.

De resultaten werden maandag gepubliceerd in een artikel, “Event-related clinical distress in college students: Responses to the 2016 U.S. Presidential election,” in the Journal of American College Health, een tweemaandelijks, peer-reviewed public health journal. Het artikel constateert dat 25 procent van de studenten “klinisch significante gebeurtenisgerelateerde problemen” had, wat volgens haar toekomstige distress kan voorspellen, evenals diagnoses van PTSS, vaak geassocieerd met veteranen en gedefinieerd door de Mayo Clinic als “een mentale gezondheidstoestand die wordt geactiveerd” door een angstaanjagende gebeurtenis – die ervaren is of waar men getuige van was”.

Het onderzoek spreekt over de persoonlijke tol door de twee politiek partijen die onderling strijden, en het biedt inzicht in het perspectief van jonge Amerikanen die tot politiek bewustzijn komen in het tijdperk van president Trump.

Hagan, de hoofdauteur van het artikel, zei dat ze geloofde dat het de eerste in zijn soort was die de psychologische impact van een verkiezing op universiteitsstudenten onderzocht. Ze was gemotiveerd om de studie uit te voeren door wat ze in haar lessen zag de dag nadat Trump het presidentschap won.

Haar studenten waren “zichtbaar overstuur”, herinnerde ze zich in een interview. “Sommigen huilden zelfs.” Ze vertelden haar dat ze bang en bezorgd waren over het beleid dat was besproken op het campagnepad, zei ze, evenals over de keuze voor een kandidaat waarvan er geluidsopnamen bestonden waarin hij opschepte over een seksuele aanval”. 

De analyse laat zien dat vrouwen, raciale minderheden, mensen uit werkende en lagere middenklasse, Democraten, niet-christenen en seksuele minderheden significant meer verkiezingsgerelateerde problemen rapporteerden. De meest bruikbare voorspellers van stress waren relaties tussen verschillende factoren, seks, politieke partijen, religie en de waargenomen impact van de verkiezingen op hechte relaties – meer dan ras en sociale klasse. Andere demografische factoren, die van invloed zijn op de aansluiting bij een partij, hebben nog steeds invloed op de stresssymptomen. Met andere woorden, zei Hagan, het was niet alleen een geval van pijnlijke verliezers.

De bevindingen zijn in lijn met die van verwante onderzoeken, zoals een peiling die in januari 2017 werd uitgevoerd door de American Psychological Association, die aangeeft dat tweederde van de Amerikanen gestrest was over de toekomst van het land. Zesenzeventig procent van de democraten zei dat ze gestrest waren, vergeleken met 59 procent van de republikeinen – nog steeds een meerderheid. In augustus vorig jaar heeft de APA een vraag toegevoegd over de uitkomst van de verkiezing van zijn jaarlijkse enquête over stress om weer te geven wat de geest was van cliënten die op zoek waren naar counseling.

De verkiezingen in 2016 zelf waren geen trauma, zei Hagan. De term impliceert de dreiging of daadwerkelijke ervaring met persoonlijk letsel, en is meestal van toepassing op gebeurtenissen zoals massale schietpartijen of gewapende conflicten.

“Maar wat eronder zit is hulpeloosheid en angst,” zei ze. “We kunnen denken aan de verkiezingscampagne – met discussies over deportatie en hoe vrouwen worden behandeld, bijvoorbeeld, en de extreme taal die door beide kandidaten wordt gebruikt – als drijvende kracht achter deze ervaringen van inbreuk,” zei Hagan. “Jongeren kunnen er niet mee ophouden erover na te denken. Het belemmert hun concentratie”.

“Of anders,” voegde ze eraan toe, “is er vermijding, ontkenning, willen ze er niet over praten”.

Het meest opvallende, zei Hagan, was “de omvang van de klinische stoornis” – het percentage studenten van wie de symptomen stegen tot het niveau dat het risico van latere PTSS met zich mee zou kunnen brengen. Tegelijkertijd, zo zei ze, laten de verslagen van individuele enquêteonderwerpen zien waarom dit het geval zou zijn. Een van de studenten, zei Hagan, was bang dat haar ouders zouden worden gedeporteerd.

Het zou verkeerd zijn, zei ze, “zich tot die persoon te wenden en te zeggen: “harder worden”.

Hagan verwierp het idee dat nood een teken was van emotionele zwakte, zelfs wanneer politieke gebeurtenissen jonge mensen niet direct bereiken. De angst kan nog steeds echt zijn, zei ze, wijzend op het meer recente voorbeeld van de dramatische verhalen over kinderen die gescheiden zijn van hun ouders aan de zuidelijke grens van het land.

De gegevens beschrijven niet de gevolgen op lange termijn voor de geestelijke of lichamelijke gezondheid van door verkiezingen veroorzaakte nood. Evenmin wordt de oorzaak van de trauma-achtige symptomen vastgesteld. Maar de onderzoekers speculeerden dat “kwesties van identiteit en sociale ongelijkheid prominent aanwezig in verkiezingsretoriek” een rol speelden, zoals ze schreven. “Herhaalde blootstelling aan visuele prikkels en woorden die relevant zijn voor iemands identiteit, wanneer deze als bedreigend worden ervaren of negatieve stereotypen met betrekking tot sociaal groepslidmaatschap, kan een negatieve invloed hebben op het psychologisch welzijn”.

Een van de conclusies die Hagan trok uit de resultaten was dat jongeren, in tegenstelling tot de heersende verhalen, “aandacht besteden”.

“Vaak is er kritiek op mensen van begin twintig, dat het deze speciale sneeuwvlokken zijn die wachten op de dingen die met hen gebeuren”, zei ze. “Jonge mensen wachten niet alleen maar. Ze absorberen en observeren, en hopelijk zal dat niet resulteren in een klinische beperking, maar hen eerder inspireren om manieren te zoeken en vinden om voor zichzelf te zorgen”.

De verkiezing van volgende maand zal die hoop testen. De opkomst onder jonge Amerikanen was opvallend laag, vooral tijdens de tussentijdse verkiezingen, volgens de analyse van Pew.

Er is echter een reden om aan te nemen dat jongeren beter kunnen presteren dan verwacht. Uit een online enquête van 3.633 studenten in september door College Reaction, een opiniepeiling- en nieuwssite, bleek dat bijna 50 procent zei dat ze in november “absoluut” zouden stemmen, vergeleken met 18 procent deelname in 2014. Zevenenzeventig procent zei dat ze geregistreerd staan om te stemmen.

Bron:

A quarter of college students could develop PTSD because of the 2016 election, a new study suggests

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

10 Comments on Een kwart van de studenten kan PTSS ontwikkelen vanwege de verkiezing van Trump in 2016, suggereert een nieuwe studie

 1. kunnen we niet een generatie schrappen dan ?

  Liked by 1 persoon

 2. trebor2110 // oktober 29, 2018 om 23:58 //

  <Maar eigenlijk ligt het niet aan de sneeuwvlokken maar de schuld van hun ouders .

  Like

 3. Is dat jouw tuin, trebor ?

  Liked by 1 persoon

 4. trebor2110 // oktober 30, 2018 om 10:11 //

  ja mooi he Fubar

  Liked by 1 persoon

 5. Conclusie; ‘niet linkse’ mensen zitten blijkbaar toch wat stabieler in elkaar.

  Van al de ellende die ‘links’ dee afgelopen decennia heeft veroorzaakt op vrijwel elk gebied hebben ‘niet linkse’ mensen niet zo heel veel stoornissen opgelopen.

  Tenzij hun streven, tw. het ‘ausradieren van alles wat links is angehaucht’, als afwijking geldt……..

  Mocht het al een afwijking zijn,…… is het toch wel een hele prettige!

  Like

 6. Ja prachtig, mooi hoor 😉

  Like

 7. Bovenstaande comment was voor ‘trebor’.

  Liked by 1 persoon

 8. NPCs zijn er om door te klikken nadat je al één of twee keer het verhaal hebt gehoord. Geen aandacht aan besteden.

  Like

 9. Henk der Niederlander // oktober 30, 2018 om 22:31 //

  Jah wat moet je hier nou van zeggen.
  Als er iets gebeurd wat de linksmensch niet bevalt dan is het de laatste jaren gewoonte geworden om er een studie aan te weiden.
  De uitkomst van deze studie slaat dus alles.
  De sukkeltjes hebben een ptts stoornis wegens de verkiezingen.
  Nou Ik kan het nog sterker vertellen want Ik heb dus een echte ptts stoornis opgelopen wegens het stoten van mijn kleine teen aan een tafelpoot en dat deed verrekte zeer dus ptts.
  Sarc mode off.

  Like

 10. Henk der Niederlander // oktober 30, 2018 om 23:36 //

  Btw ptts is gewoon post traumatische teringstoornis.
  Sarc modus not off.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s