Nieuw

Hoe feminisme en politieke correctheid het meest onverneukbare merk in de filmgeschiedenis hebben verneukt

© Disney

De annulering deze week van een speelfilm met in de hoofdrol het premiejager-karakter Boba Fett vertelt ons in hoeveel moeilijkheden de Star Wars franchise verkeert.

Door: John Nolte – Vertaling: ‘Rommel’

LucasFilm cheffin Kathleen Kennedy heeft deze week eindelijk door de zure appel gebeten, en onthulde eindelijk wat we allemaal al wisten – dat het Star Wars filmuniversum aan het krimpen is, en wel op een zeer ernstige manier.

Zoals u zich waarschijnlijk kan herinneren was het originele plan van Kennedy en Disney om de Star Wars serie te laten schitteren, de mythologie en de rijkdom aan karakters te ontginnen op een manier die één of twee keer per jaar een mega-hit voor Disney zou garanderen.

Na het verbijsterende succes van de reboot, The Force Awakens uit 2015, leek dat allemaal mogelijk. Het land was gek op Star Wars. Het was 1977 weer helemaal opnieuw. We konden er niet genoeg van krijgen, onze goodwill explodeerde, en Kennedy zou hen blijven bezorgen.

Op top van deze nieuwste trilogie – in wat bekend is als de Skywalker Saga – zouden er spin-off [afgeleide] sagen komen, en deze spin-offs zouden op zichzelf weer bijna zeker resulteren in vervolgen en franchise. Han Solo, Obi-Wan Kenobi en Boba Fett werden allemaal aangekondigd, met de belofte van nog meer.

Het was allemaal zo spannend. De meest iconische franchise in de filmgeschiedenis was teruggekeerd, en we waren dolenthousiast!

Er was echter een klein probleempje…

De films waren niet echt goed.

Ja, we waren in de bioscoop dol op The Force Awakens, met een menigte van mede-enthousiastelingen. De service was uitzonderlijk. Al die relieken en herinneringen waren spannend. Maar bij nader inzien – zoals bijvoorbeeld wanneer je thuis kijkt, is het niet echt een goede film.

En waarom hebben jullie Han Solo – het meest geliefde en populaire personage in de filmserie – om zeep geholpen?

Nou ja, we hebben tenminste nog steeds Luke en Leia – of niet?

Toen kwam Rogue One, een prequel van de originele Star Wars, dat was een beetje betere film, maar het schraapte wereldwijd nauwelijks meer dan een miljard dollar binnen.

Was er een strubbeling in de Force?

En toen kwam The Last Jedi, en toen kwam het allemaal bij elkaar – op een slechte manier.

Hier lagen we ons zuurverdiende geld neer om een reis te maken naar een melkwegstelsel ver, ver, ver weg hier vandaan… en daar was deze afschuwelijke vrouw, Kathleen Kennedy, die ons op het hoofd slaat met haar weerzinwekkende feministische agenda, haar nog meer afstotende identiteitspolitiek, haar onverdraaglijke prediken en haar overhandiging van haar notoire mannenhaat, deze film zuigt en, oh, nou ja, dat is gewoon geweldig, nu hebben ze Luke om zeep geholpen en hem vervangen door de cast van Dawson’s Creek 2 [Amerikaanse dramatelevisieserie].

Nou, in ieder geval hebben we nog steeds Carrie Fish- Oh, nee.

Een film gericht op Han Solo leek precies op het juiste moment te komen. Wie houdt immers niet van Han Solo? Wie wil Solo niet zien? Maar dan…

Oh, kijk, Solo heeft een panseksuele [seksueel verlangen naar personen van alle genderidentiteiten en biologische geslachten] feministische Woke-Droid, een Lando Calrissian met een onnatuurlijke affectie voor de feministische Woke-Droid en de man die Han Solo speelt, is ongeveer vier voet korter dan Han Solo en kaboem, het onmogelijke gebeurt: een Star Wars film flopt.

Zelfs de Lucas prequels flopten niet, niet eens Attack of the Clones, maar Solo deed dat wel, met een bruto-opbrengst van slechts $392 miljoen wereldwijd, wat een ramp is voor iets dat waarschijnlijk meer dan $800 miljoen moest opbrengen om quitte te spelen.

Solo was niet zo teleurstellend een film die het verdiende om te floppen, dus hier is wat ik denk dat er gebeurd is…

De fans hadden bitter geklaagd over een heleboel dingen, vooral over The Last Jedi, en in ruil daarvoor vielen Kennedy en haar woke-metgezellen hen aan, noemden ze bigots, seksistisch en achtergebleven, en fuck you wij zijn Star Wars en dit ding zal altijd geld verdienen, wat betekent dat we het kunnen gebruiken als voertuig voor onze woke mannen-haat, en terwijl jullie deplorables, crybaby’s klagen, lopen wij lachend naar de bank.

Ja, nee dus.

Woedend over The Last Jedi en de rest, haalden de fans het uit op Solo, en dus zijn we hier…

Maar waar zijn we eigenlijk?

Wat betekent de annulering van de spin-offs?

Nou, geloof het of niet, na al deze beloften, hype en aankondigingen, is er slechts één Star Wars-film voorbij het nog te plannen stadium, en dat is de komende Episode IX, die officieel deze specifieke trilogie en de algemene Skywalker-sage sluit.

Oh, Kennedy en co. hebben wat tv-programma’s aangekondigd, maar tv is nog steeds tv… In de arena van het grote scherm, waar Star Wars echt thuishoort, slaat Star Wars nog een laatste adem uit voordat het in de afgrond staart, voordat het niet meer kan rijden op de goodwill van de originele trilogie en die geliefde personages, die nu allemaal dood zijn.

Onder de streep: zonder de Obi-Wan, Han Solo, Boba Fett spin-offs, en nadat Episode IX volgende kerst in de bioscopen heeft gedraaid, is de Star Wars film franchise morsdood.

Het enige wat Kennedy heeft opgesteld is de belofte van twee nieuwe trilogieën, een wordt ontwikkeld door Last Jedi regisseur Rian Johnson, die dood is voor de hardcore Star Wars gemeenschap omdat de The Last Jedi een ramp was; en een aparte trilogie in ontwikkeling door een paar jongens die Game of Thrones deden.

Dat is alles.

Het wordt eigenlijk nog erger, want aangezien zij onze geliefde karakters heeft gedood (en die zij niet heeft gedood, heeft verandert in metroseksuele-soy-boys), heeft Star Wars geen personages meer om een vierde trilogie van te maken. Hef je hand op als je drie hele films met Mary Sue de charisma-vrije Rey of de onsamenhangende sitcom papa Finn wilt doorbrengen.

En dat, mijn vrienden, is hoe Kathleen Kennedy het meest onverneukbare merk in de filmgeschiedenis heeft verneukt.

Maar natuurlijk, omdat dit Hollywood is, waar ideologie en identiteit over alles moet triomferen, zal Kennedy naar boven toe blijven falen.

Bron:

Cancellation of ‘Boba Fett’ Movie Reveals a ‘Star Wars’ Franchise in Serious Trouble

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7962 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Hoe feminisme en politieke correctheid het meest onverneukbare merk in de filmgeschiedenis hebben verneukt

 1. Hollywood richt zich op een nieuw soort publiek en dat is te merken. De meeste series en films zijn niet meer om te pruimen: overal moet een kleurling aan toegevoegd zijn, een vrouw die intelligenter of sterker is dan de mannen om haar heen, geen kinderen heeft en het liefste zoveel mogelijk interraciale relaties en losbandige seks. Blanke mannen worden afgeschilderd als nutteloze muurbloempjes die verraden dienen te worden en donkere mannen als viriel. De verhalen die verkracht worden zijn simpelweg ammunitie voor een politieke agenda. Dit is zo doorzichtig dat het iedere lol van het filmkijken wegneemt.

  Op een gegeven moment gaat men ook geloven dat dit de normale gang van zaken is. Amerikanen zijn een gevaarlijk volk, een soort van demonstratie van de gevolgen van het Kalergi Plan.

  Liked by 1 persoon

 2. Henk der Niederlander // oktober 29, 2018 om 09:15 //

  Ja beste Wanred.
  Mischien ben je niet bekend met het feit dat er een organisatie in deze wereld bestaat die er voor zorgt dat tot in de reclames en ook in de films zorgen dat we genoeg zwarten en arabieren te zien krijgen zodat we het idee hebben dat dat allemaal heel normaal is.
  Ook promoten ze de LGBT flauwe kul op elk niveau.
  Dus wen er maar aan.

  Liked by 1 persoon

 3. “Mischien ben je niet bekend met het feit dat er een organisatie in deze wereld bestaat die er voor zorgt dat tot in de reclames en ook in de films zorgen dat we genoeg zwarten en arabieren te zien krijgen zodat we het idee hebben dat dat allemaal heel normaal is.”

  Wat ik niet begrijp, wat denken ze ermee te bereiken? Denken ze dat wat in de landen van herkomst niet lukt hier wel gaat lukken, vooral wanneer de originele bevolking geen rol van betekenis meer heeft? Als ze dat denken waar baseren ze dat dan op en als ze dat niet denken wat denken ze dan wel?

  Wat ik denk is dat dit beleid voortkomt uit het verlangen van mega corporaties van iedere wereldburger een volwaardig consument te maken, na hun de zondvloed en dat is wat gaat gebeuren als we op dezelfde voet verder gaan vrees ik. Als ik me niet vergis noemen ze beleid dat door corporaties bepaald wordt fascisme, toch?!

  Liked by 1 persoon

 4. Henk der Niederlander // oktober 29, 2018 om 13:21 //

  Wat ze ermee willen bereiken is zeer duidelijk Dick.
  Het gaat er in de eerste plaats om om het inteligentie niveau in het westen omlaag te brengen, want wat de elite echt niet kan gebruiken is wel een onafhankelijk denkende mens.
  Ten tweede goedkope laaggeschoolde arbeidsklasse.
  Er is in de westerse landen genoeg arbeidspotetieel voor handen maar door de elite zelf te duur gemaakt.
  Zoals je weet is er voor de arbeiders klasse al 14 jaar lang geen loonindexering geweest en op de paar plaatsen waar dat wel is gebeurd is het eigenlijk allemaal zo klein dat het voor de arbeider totaal geen zoden aan de dijk gezet heeft.
  Op dit moment zijn regeringen overal bezig om sociale stelsels naar de kloten te helpen want de kosten moeten omlaag nietwaar.
  Nu worden de asielparasieten nog zwaar in de watten gelegd, mmaar op het moment dat er genoeg zijn binnen gehaald vervalt ook voor hen de voorkeurbehandeling en mogen ze ook dokken.
  Nog altijd zijn er mensen die denken dat ze in de regeringen volksvertegenwoordigers hebben, maar dat is al lang niet meer.
  Bijna alle regeringen lopen aan het handje van multinationale ondernemingen en bankiers.
  En wat je laatste opmerking over facsisme, kijk naar het EU construct.

  Like

 5. tim pietersen // oktober 29, 2018 om 13:38 //

  EUSSR

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s