Nieuw

Einde dreigt voor Gab na beschuldiging van synagoge-moordpartij

Het alternatieve sociale media platform Gab wordt met afsluiting bedreigd. Dit nadat de site is afgesloten van de betalingsdiensten Paypal, Stripe en door zijn webhost op de zwarte lijst is gezet.

Het is na het bloedbad van zaterdag in een synagoge in Pittsburgh dat verschillende grote bedrijven tegen Gab optreden.

Gab is een alternatief voor Twitter en Facebook, dat de vrijheid van meningsuiting voor gebruikers garandeert. De dienst heeft onder andere gebruikers van de rechterflank aangetrokken, die om politieke redenen van andere platforms zijn geschorst.

Kort na de schietpartij in Pittsburgh bleek dat de dader, Robert Bowers, een account had op Gab.

Paypal reageerde onmiddellijk met het uitschakelen van Gab’s toegang tot de betalingsdienst. Paypal’s concurrent Stripe ondernam dezelfde actie.

Tegelijkertijd heeft Gab’s hosting bedrijf, Joyent, plannen aangekondigd om de site te sluiten. Gab heeft op maandag verklaart dat men de vermeende schendingen van de gebruiksvoorwaarden die door het hostingbedrijf worden beweert, gaat oplossen.

“Gab zal waarschijnlijk wekenlang naar offline zijn vanwege deze situatie. We werken aan oplossingen. We zullen onze bescherming voor de vrijheid van meningsuiting voor iedereen nooit opgeven”, schrijft Gab in een commentaar.

“De grote technologiebedrijven kunnen ons niet tegenhouden. Mainstream media kunnen ons niet tegenhouden”.

Al in 2017 blokkeerden zowel  Apple als Google hun apps van hun online winkels. De maatregel verminderde Gab’s bereikbaarheid sterk, schrijft Breitbart.

Bron:

Free Speech Platform Gab Blacklisted by Web Host, Payment Processors
Gab blamed for synagogue shooting, kicked off PayPal

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.127 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7735 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Einde dreigt voor Gab na beschuldiging van synagoge-moordpartij

 1. de bezopen giganten spelen alweer onmiddelijk judge jury and executioner.

  Like

 2. tim pietersen // oktober 28, 2018 om 23:25 //

  tyrannie

  Like

 3. Technologie is nooit neutraal, heeft altijd een politiek en ideologisch sausje. Iets dat alleen zou mogen functioneren als gereedschap, wordt als wapen gedragen.

  Like

 4. Von Puffelen // oktober 29, 2018 om 16:24 //

  Wanneer Robert Bowers in het bezit zou zijn geweest van een Google account zou Google platgelegd moeten worden wanneer ik dezelfde logica volg.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s