Nieuw

The Simpsons schrappen Apu na beschuldigingen van racisme

Het populaire Indiase personage Apu Nahasapeemapetilon zal verdwijnen uit The Simpsons vanwege beschuldigingen van racisme.

Het debat over de winkeleigenaar Apu Nahasapeemapetilon in The Simpsons is al lang aan de gang.

Cultuurmarxisten en sommige Indiërs zijn van mening dat het personage “racistisch” is omdat Apu bepaalde stereotiepe kenmerken bezit, zoals zijn Indiase accent in de Amerikaanse taal.

Daarom hebben de mensen achter de serie er nu voor gekozen om hem volledig af te danken, zegt producent Adi Shankar aan IndieWire.

– Ze zullen er grote kwestie van maken, of iets dergelijks, maar ze zullen hem helemaal laten vallen om de controverse te vermijden

Shankar denkt dat het een lafhartig en verkeerd besluit is, vooral voor een serie die beroemd is om zijn sociale satire. En het zal niet echt iets oplossen, het schuift de vraag alleen maar vooruit, meent hij.

– Het is geen stap vooruit, of een stap achteruit, het is gewoon een enorme stap opzij, zegt Adi Shankar.

Bron:

‘The Simpsons’ Is Eliminating Apu, But Producer Adi Shankar Found the Perfect Script to Solve the Apu Problem

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7998 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on The Simpsons schrappen Apu na beschuldigingen van racisme

 1. trebor2110 // oktober 27, 2018 om 10:41 //

  Like

 2. Welkom in de multiculturele nachtmerrie die Verenigde Staten heet. Waar alle humor, geschiedenis en leefwijzes aangepast moeten worden op de gevoelens van alle tere, gekleurde zieltjes.

  Like

 3. Ik koop al jaren geen producten meer die uit vijandige kleurtjeslanden komen. Ik ga nu eens kijken hoever ik kom bij het weigeren van meuk uit winkels waar rare kleurtjesmeuk wordt verkocht. Van het personeel eis ik ook een Verklaring Omtrent de Gewitheid.
  Alleen De Chinees van Sambal Bij en de friettent van Eet Friet bij Vette Wim blijf ik trouw. Tent heette eerst Eet Friet bij Piet maar Piet herkende zich heel modern niet meer in z’n lichaam en noemde zich voortaan Wim en zodoende. Maar Wim is de laatste. Van iedereen die zich vanaf vandaag niet meer in z’n lichaam herkent koop ik echt geen ruk meer.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s