Nieuw

Libanese president: Syriërs kunnen terugkeren – help hen daarbij

De Libanese president Michel Aoun roept de internationale gemeenschap op om de Syriërs te helpen naar huis terug te keren. Met het einde van de gevechten zou niets in de weg staan. Er zijn geen aanwijzingen van mishandeling of represailles die de vluchtelingen zouden kunnen verwachten.

Tijdens een ontmoeting met de Franse ambassadeur Bruno Foucher en de Duitse ambassadeur George Birgelen op vrijdag in het presidentieel paleis Baabda, zei Aoun dat Libanon vandaag de veilige terugkeer van mensen naar hun land steunt, vooral na het einde van de gevechten in veel Syrische gebieden, meldt het Libanese nieuwsagentschap NNA.

“De overgrote meerderheid van de ontheemde Syriërs hebben hun grondgebied verlaten vanwege de gevechten. En nu, met het einde van de militaire confrontaties, kunnen ze geleidelijk aan terug naar huis,” zei Aoun. “Degenen die al naar huis zijn teruggekeerd, hebben geen melding gemaakt van gevallen van mishandeling”, zei de Libanese president en benadrukte de noodzaak van internationale hulp om Syriërs aan te moedigen naar huis terug te keren.

Aoun bevestigde dat Libanon niet kan wachten op een politieke oplossing in Syrië om de terugkeer van ontheemden mogelijk te maken, omdat de Palestijnse ervaring heeft aangetoond dat een dergelijke politieke oplossing voor de Palestijnen zelfs na 70 jaar niet meer mogelijk is.

Er lijkt een eerste voorzichtige heroverweging van de kant van de EU te zijn. Europa moet accepteren dat Assad voorlopig aan de macht blijft, aldus Johannes Hahn, EU-commissaris voor nabuurschapsbeleid, volgens Welt in Amman. De 60-jarige had in Jordanië een ontmoeting gehad met koning Abdullah II en premier Omar al-Rassas om de situatie in Syrië te bespreken. Hij gelooft ook dat de tijd is gekomen om te helpen bij de wederopbouw van Syrië en om de oorlogsvluchtelingen in staat te stellen terug te keren.

“Ik zeg altijd dat er in de wereld vernietigingsdeskundigen en wederopbouwexperts zijn. De EU behoort zeker tot de tweede categorie. Daarom kan niemand om de Europeanen heen voor de wederopbouw. Maar de financiële dimensie is zo gigantisch dat iedereen moet helpen. De schattingen voor de wederopbouw van Syrië bedragen momenteel ongeveer 200 miljard dollar. Maar ik denk niet dat dit bedrag uiteindelijk voldoende zal zijn”, vertelde Hahn de wereldgemeenschap. Voor hem is een Syrië zonder president Assad duidelijk voorlopig niet langer het onderwerp van debat: “Helaas zijn er in deze verschrikkelijke oorlog feiten geschapen die niet genegeerd kunnen worden. Ik denk daarom dat president Assad een factor zal zijn in de overgangsfase”, aldus de EU-commissaris.

Bron:

Libanesischer Präsident: Syrer können zurückkehren – helft ihnen dabei

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7962 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Libanese president: Syriërs kunnen terugkeren – help hen daarbij

 1. En wat doet Nederland?

  Like

 2. antiislamnu // oktober 27, 2018 om 21:46 //

  Eindelijk iemand met verstand nu eens zie hoe Europa dit positieve geluid weer de kop in drukt zal wel een spoedoverleg met sorros en de leugen media worden.

  Like

 3. Een rubberbootje en klaar, andersom werkte het.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s