Nieuw

De Zuid-Amerikaanse invasiekaravaan van Soros weigert asiel, huisvesting en banen in Mexico

De invasiemacht die momenteel opmarcheert naar de Verenigde Staten heeft naar verluidt aangeboden asiel,huisvesting en banen in Mexico geweigerd.

De autoriteiten ten zuiden van de Amerikaanse grens zijn tussenbeide gekomen om hulp te bieden in de vorm van voedsel, onderdak, medische zorg, onderwijs en banen voor mensen in nood.

Maar de duizenden Midden-Amerikaanse migranten hebben naar verluidt alle hulpaanbiedingen geweigerd – ze zeggen dat ze naar de Verenigde Staten willen komen.

De Mexicaanse president Enrique Pena Nieto deed vrijdag het genereuze aanbod en vertelde de karavaanmigranten dat ze de vluchtelingenstatus in zijn land konden aanvragen, mits ze ermee instemden om in de twee zuidelijke staten te blijven.

Bij een handopsteken in de stad Arriaga werd echter elke vorm van hulp afgewezen, waarbij de meerderheid van de bevolking erop aandrong dat hun eindbestemming de VS moest zijn.

Volgens nieuwsberichten schreeuwden de migranten “nee, dank u wel” toen ze het aanbod ontvingen en voegden er nog aan toe dat ze “naar het noorden gaan”.

De Mexicaanse autoriteiten zeiden dat ongeveer 8.000 mensen naar de grens lopen, met nog eens 1.000 mensen die erachter volgen.

Het land heeft hen toegestaan om over zijn grondgebied te reizen, maar heeft tot nu toe geweigerd om hulp aan te bieden.

De Amerikaanse minister van Defensie Jim Mattis heeft nu toestemming gegeven voor het gebruik van troepen en andere militaire middelen aan de zuidelijke grens, aangezien de regering de stroom van mensen die illegaal de VS oversteken wil tegenhouden.

Hoewel het Pentagon niet heeft becommentarieerd hoeveel er zullen gaan, wordt gedacht dat het er ongeveer 800 zullen zijn.

Het Amerikaanse leger zei dat secretaris Mattis het leger had gemachtigd “missiebevorderende capaciteiten” te bieden aan de Amerikaanse douane- en grensbewaking, inclusief technische ondersteuning om tijdelijke barrières en woningen te bouwen.

Het is onduidelijk of de soldaten zullen worden bewapend.

President Donald Trump heeft de migrantenproblematiek sterk in de verf gezet door op Twitter te schrijven dat hij ‘het leger voor deze nationale noodtoestand inzet, zij zullen worden tegengehouden!’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on De Zuid-Amerikaanse invasiekaravaan van Soros weigert asiel, huisvesting en banen in Mexico

 1. paulzwueste // oktober 27, 2018 om 19:41 //

  Of de soldaten bewapend zullen zijn…?
  Daar zal geschoten worden.
  Net als bij de Israëlische grens…

  Like

 2. antiislamnu // oktober 27, 2018 om 20:22 //

  Zoek uit wie deze mars gefinancierd en georganiseerd heeft breng deze oproerkraaiers voor het gerecht en geef ze als voorbeeld een gigantische straf .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s