Nieuw

De gruwelijke dubbelmoord op Channon en Christopher – een misdaad die door de media werd verzwegen

Dit soort vragen deden zich ijverig voor in de tijd dat de media de kwestie probeerden te verduisteren. De media reageerden met beweringen dat “racistische” krachten de moord “uitbuiten”.

Op 6 januari 2007 werden Channon Christian en Christopher Newsom door een groep zwarten ontvoerd, verkracht en doodgemarteld. De buitengewone wrede misdaad werd daarna door de massamedia verzwegen.

Raciale misdaden tegen blanken worden zelden genoemd in de massamedia, omdat deze daden niet overeenkomen met het idee van blanken als permanente onderdrukkers van andere rassen. Toen het paar Channon Christian en Christopher Newsom in 2007 waren blootgesteld geweest aan een bijzonder wrede dubbele moord werd dit niet vermeld, en voor zover Fenixx kon vinden met geen woord van de drie grote kranten in Nederland. In de Verenigde Staten waar de misdaad plaatsvond, werd het gebeuren ook verduisterd, totdat alledaagse mensen begonnen te reageren op de verdonkeremaning.

Christopher Newsom en Channon Christian.

Op de avond van 6 januari 2007 verlieten Channon Christian (21) en Christopher Newsom (23) een appartement in Knoxville, Tennessee, om een vriend te bezoeken. Op de parkeerplaats wachtte een groep van vijf zwarte mensen tussen de 18-25 jaar. Channon en Christopher werden ontvoerd en met hun eigen auto naar een appartement twee blokken verderop gebracht.

De auto werd na twee dagen door de ouders van Channon gevonden en op de derde dag, 9 januari, arriveerde de politie bij het appartement waar ze een dode Channon vonden, gruwelijk mishandeld, in groepsverband verkracht en gedumpt in een vuilcontainer. Christopher werd op een aangrenzende spoorlijn met schotwonden gevonden, vanaf zijn middel naakt naar beneden, vastgebonden en levend verbrand.

Channon en Christopher stierven na vele uren van verkrachting en marteling. Volgens de gerechtsartsen van Knox County was Christopher met een voorwerp anaal verkracht en vervolgens door een persoon verkracht. Op dat moment was hij vastgebonden, geblinddoekt en zijn mond met een band gesnoerd. Hij werd vervolgens weggesleept voordat hij in zijn rug en nek werd geschoten, en daarna in brand werd gestoken.

Nog erger verging het voor Channon, die overleed als gevolg van verstikking, na blootgesteld te zijn geweest aan wrede mishandelingen en seksuele martelingen. Gedurende enkele uren werd Channon verkracht door vier zwarten; vaginaal, anaal, oraal en werd ook met een voorwerp gebrutaliseerd (”savaged”). Haar vagina en anus waren zwaar verwond en veroorzaakte grote bloedingen. Terwijl ze nog leefde werd haar lichaam met bleekmiddel geschrobd en werd tegelijkertijd in haar keel gegoten.

Toen de bende met haar klaar was, werd ze in gordijnen gewikkeld en haar hoofd in vijf vuilniszakken omhuld totdat ze uiteindelijk in een vuilniscontainer werd gedumpt met een laken over haar heen. De gerechtsarts verklaarde dat op dat moment Channon nog leefde, maar als gevolg van verstikking overleed en haar leven in een vuilcontainer eindigde.

De vijf personen werden veroordeeld wegens verkrachting, moord, kidnapping en diefstal of medeplichtigheid hieraan, tot twee jaar gevangenisstraf, twee levenslange gevangenisstraffen en een doodstraf.

Waarom deze wrede dubbele moord überhaupt was gepleegd, was “onduidelijk” en vanaf het begin werd beweerd dat het motief alleen maar autodiefstal zou zijn. Daarom was het voor justitie des te meer meteen duidelijk dat het zich hier niet om een haatdelict handelde. “Er is absoluut geen bewijs van een haatdelict”, zei John Gill, adviseur van de districtsaanklager van Knoxville County. De massamedia hebben dit citaat een lange tijd herhaald.

De mainstream media ontvingen al snel massale kritiek voor voor hun verzwijging van de wrede dubbelmoord. Volgens KnoxNews, behandelden slechts lokale media in Knoxville en het persagentschap AP de kwestie regelmatig, terwijl het “weinig aandacht in andere media” kreeg.

De nauwelijks media-aandacht aan het gebeuren zorgde ervoor dat mensen op blogs en sociale media razend werden. Countryzanger Charlie Daniels vroeg zich af waarom hij in zijn woonplaats Nashville, op slechts 240 kilometer van Knoxville, nauwelijks iets over de zaak hoorde. Hij verklaarde: “Op dat tijdpunt waren er waarschijnlijk geen vijf gebeurtenissen in het land die belangrijker hadden kunnen zijn dan dit. Het is volstrekt onrechtvaardig om als herinnering aan deze jonge mensen niet te informeren over wat er met hen is gebeurd.”

Glenn Reynolds, hoogleraar in de rechten aan de Universiteit van Tennessee, vertelde de lokale media dat de Amerikaanse media een “mall” hebben voor hoe men white-on-black crime moet rapporteren, maar niet in omgekeerde gevallen. Hij verklaarde: “Ik denk dat het grote en snelle nationale aandacht zou hebben gekregen als er een zwart paar door vijf blanke mensen was ontvoerd en vermoord”.

Lees meer Kalender>>>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7937 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on De gruwelijke dubbelmoord op Channon en Christopher – een misdaad die door de media werd verzwegen

  1. Claudia M. // oktober 27, 2018 om 11:12 //

    Over verzwijgen gesproken; iemand ooit nog iets gehoord/gelezen over die z.g. donkergetinte gast die dat Indonesische meisje in Rotterdam zo afschuwelijk te grazen heeft genomen? U weet vast nog wel, zowat gewurgd met een fietsketting!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s