Nieuw

Zweedse gemeente wil van het publiek dat het honderden asielzoekers ontvangt – in hun huizen

De gemeente Kungsbacka wordt momenteel geplaagd door een zogenoemde “acute huisvestingscrisis” en wil daarom dat Zweedse burgers hun huizen openen voor nieuw aangekomen immigranten uit het Midden-Oosten en Afrika.

De gemeente Kungsbacka kan geen huisvesting vinden voor alle 400 nieuw aangekomen asielzoekers die zij dit jaar moest ontvangen.

De woningnood in Kungsbacka is al vele jaren groot, schrijft Kungsbacka in een persbericht. De gemeente wordt echter gedwongen om nog meer immigranten op te vangen.

In 2018 moest men voor 293 nieuwkomers en 80 mensen die in 2017 zouden zijn ondergebracht een huisvesting regelen. Tot en met deze zomer slaagde de gemeente erin om nieuwkomers onder te brengen tegen het wettelijk vereiste aantal. Maar na de zomer is de gemeente er niet meer in geslaagd om in hetzelfde tempo huisvesting aan te bieden, wat betekent dat er nu een groot aantal in korte tijd in een woning moeten worden ondergebracht.

Het zijn ongeveer 100 mensen in de periode oktober tot december 2018 en vervolgens ongeveer 20 mensen per maand.

– Deze situatie is niet wat we willen, maar om te voldoen wat we wettelijk verplicht zijn, wordt het helaas een onderkomen in slaapzalen. Ondanks herhaalde dialogen met de Zweedse Migratiedienst hebben we onze verplichte ontvangstquota niet kunnen uitstellen tot we de huisvesting hebben afgerond, zegt Hans Forsberg, voorzitter van de gemeente.

In de winter heeft de gemeente een aankoop van caravans gedaan om de ontvangst van nieuwkomers in 2018 op te lossen. De levering van de caravans heeft echter vertraging opgelopen, mede omdat er beroep wordt aangetekend tegen de bouwwet en dat de voorbereiding van de grond langer duurt dan verwacht. Daarom zal de gemeente meer slaapzalen moeten openen om de nieuwe bewoners een dak boven hun hoofd te bieden.

– Het is betreurenswaardig dat dit alles is wat we te bieden hebben, vooral omdat er veel gezinnen met kinderen op ons wachten om naar Kungsbacka te komen. Slaapzalen zijn geen waardige accommodatie, zegt integratiemanager Karin Martinsson.

– Om tot een goede integratie te komen, is het onze ambitie om een volwaardige accommodatie aan te bieden, waarbij er goede voorwaarden zijn voor onze nieuwkomers om zich in onze gemeente te vestigen.

Daarom hoopt de gemeente nu dat de inwoners van Kungsbacka zich zullen aanmelden en hun privéwoningen zullen openstellen voor immigranten.

“Heb je als privépersoon ruimte voor een migrant of wil je bijvoorbeeld je vakantiehuisje (stuga) verhuren? Dan wil de gemeente Kungsbacka graag met je in contact komen”, schrijft de gemeente op haar website.

Bron:

Kungsbacka vill att allmänheten tar emot 100-tals nyanlända – i sina hem

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8013 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

11 Comments on Zweedse gemeente wil van het publiek dat het honderden asielzoekers ontvangt – in hun huizen

 1. De inwoners willen graag naar de slaapzalen en stellen hun huis ter beschikking, ja toch??
  Rot toch op ,was een vrouw ook in Zweden geloof ik die had voor geld haar vakantie huisje aangeboden het hele huis uitgewoond, alles gesloopt hahahahaha

  Like

 2. paulzwueste // oktober 26, 2018 om 20:06 //

  Je moet als privépersoon van nature wel ruim geschapen zijn.
  Tenminste als je ruimte hebt voor ’n migrantneger.

  Liked by 1 persoon

 3. antiislamnu // oktober 26, 2018 om 20:55 //

  Waarom nemen ze die huisjes niet gewoon in beslag? Ik neem aan dat die Zweden graag een steentje bijdragen aan het schitterende paradijs dat de gemeente voor ze aan het bouwen is.
  En als de huisjes na 6 maanden compleet uitgewoond zijn kunnen ze mooie gebruikt worden als brandhout in andere huisjes.

  Liked by 1 persoon

 4. Henk der Niederlander // oktober 26, 2018 om 20:55 //

  Na zo’n beticht zou het me niet verbazen dat binnen afzienbare tijd de huizen van autochtone Zweden geconfiskeerd worden oom zwart tuig hun huizen te laten uotwonen hetzelfde wat enkele jaren geleden gebeurde met Italiaanse hotels.

  Like

 5. Hoe ver gaat dit?
  Wij volgen de gekte van Zweden op de voet als land en de regering moet buigen tot met hun neus op de grond.
  8Miljoen afrikaners moeten in NL worden opgevangen dus maak maar ruimte lieve mensen, ga maar op zolder wonen of in je schuurtje want de statushouders gaan nu al voor en je kinderen kunnen nog wel 10 jaar langer wachten dan ze al doen.
  Ja niet zeuren, heb je getekend tegen het verdrag van Marrakesh? Nee, ben je al eens naar het Maliveld gekomen? Nee.
  Heb je op VVD, D666, Gr-linkSS, CU, gestemd? Oké dan wilde je dit.

  Liked by 2 people

 6. Hoe lang laten wij nog toe dat incompetente regeringen ons maar blijven dwingen tot zaken die de meerrheid van de bevolking niet wilt. Verkiezingen helpen niet. Te veel vastgeroeste kiezers en anders frauderen ze wel. En is een anders denkende partij de grootste dan worden ze geboycot. Leve de democratie, maar dan wel de echte.

  Like

 7. Zou de burgemeester en de gemeenteraad hun huizen al ter beschikking hebben gesteld?

  Like

 8. Ze zouden als gemeenteraad ook ”fuck you all” kunnen zeggen tegen die immigratiedienst,en zien wat er van komt….maar ook laf geworden door de brainwashingen.

  Like

 9. Die gemeentes in Zweden zijn echt van de pot gevallen,leg ze allemaal maar buiten neer op een rij en geef ze een slaapzak dan kun je ze invriezen en opslaan met -30C en opslaan en afvoeren in een koelschip en in Afrika op de wal leggen en wegvaren,ze ontdooien van zelf.

  Like

 10. @Henny Lowes Ja ik heb zojuist tegen het verdrag getekend en stem al helemaal niet op de door jou genoemde partijen. Hoe brengen we dit wat meer onder de aandacht? Via de PVV of FvD?

  Like

 11. En zo word je nog in je eigen huis verkracht…is je huis niet meer van jou…heb je geen privacy meer…stuur die rotzooi toch terug, verdomme! We hebben er geen plek voor…ik wil dat schorem niet in mijn heilige huisje…nog liever zet ik er een hoog hek omheen, met 220 Volt erop…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s