Nieuw

Overheersen blanken het buitenleven? MEC verontschuldigt zich voor het gebruik van alleen blanke modellen

kunnen wel wat buitenkleding gebruiken

Mountain Equipment Co-op CEO David Labistour geeft toe dat de advertenties van het bedrijf het idee hebben bestendigd dat het buitenleven alleen voor blanken is.

In een verrassende verontschuldiging heeft Mountain Equipment Co-op, de Canadese outdoor kledinggigant, toegegeven dat ze geholpen heeft om het ‘enorm onjuiste begrip’ dat het buitenleven alleen voor blanke mensen is, vooruit te helpen, waarbij ze de eigen decennialange advertenties en catalogi bekritiseert omdat die bijna uitsluitend afhankelijk waren van witte modellen om waren te verkopen.

Ja duh. Je wil spullen verkopen in een blank land, dan zet je blanke modellen in.

“Buiten is voor iedereen”, zei David Labistour, CEO van MEC, in een open brief op maandag. “Het wordt tijd dat we ernaar handelen.”

Daar wordt al lang naar gehandeld, er wonen veel meer zwarten op deze wereld buiten dan blanken. Maar zelf willen zwarten helemaal niet buiten wonen, en dat is de reden dat ze allemaal van Afrika naar Europa komen, omdat wij huizen kunnen bouwen en zij niet en ze wel graag binnen willen wonen.

De brief – getiteld “Domineren blanke mensen het buitenleven?” – bevat een collage van oude MEC-advertenties: blanken wandelen en fietsen en rotsklimmen en langlaufen; blanke mensen in kaki-shorts; blanke mensen raften in wetsuits.

Blanken domineren niet het buitenleven, blanken doen bepaalde activiteiten waar zwarten geen zin in hebben, of die ze niet kunnen, of niet kunnen betalen. Zo hadden zwarten nog niet eens het wiel uitgevonden toen wij naar Afrika zeilden om daar beschaving te brengen, dus dan is het logisch dat ze ook niet fietsen. En behalve op de top van de Kilamanjaro kun je nergens in Afrika langlaufen, dus logisch dat ze dat niet doen. Zwarten doen dan weer heel andere buitenactiviteiten.

Zoals buiten koken:

Buiten eten:

Buiten drinken:

Het was een onorthodoxe zet, omdat de verontschuldiging niet werd vooraf gegaan door een schandaal – zoals de norm is geworden – maar door stille feedback, evenals een online onderzoek naar vrijetijds- en sportgewoonten in de buitenlucht in het hele land, aldus het bedrijf. In een interview op dinsdag zei Labistour dat de neiging om witte modellen in advertenties te gebruiken ‘gewoon een traditioneel iets’ was.

“Het is hoe we zijn opgegroeid. Het is een historisch onderdeel van onze organisatie en de industrie,” zei hij. “Het is ons industrieparadigma geweest. En het is, soort van, wat we altijd al gedaan hebben. En soms moeten we dat paradigma veranderen, meldt The National Post.

Ga gewoon met je bedrijf naar Afrika als je je daar thuisvoelt.

De verontschuldiging van maandag werd gekoppeld aan de onthulling van een nieuw “initiatief” van MEC, dat erop gericht is “de manier waarop wij de buitengemeenschap vertegenwoordigen” te veranderen. De omkeer, verduidelijkt MEC in een verklaring, komt nadat werknemers en co-op leden meer diversiteit in de advertenties van het bedrijf vroegen.

Ah, een reactie op drammers dus. En in plaats van ze te ontslaan, buig je onmiddellijk.

“We weten dat we deel hebben uitgemaakt van het probleem,” schreef Labistour. “Dit initiatief gaat niet over het op de schouder kloppen van onszelf. Het gaat ook niet om mij, een ‘straight white male’ met een stem in de outdoor-industrie.”

Zeg flapdrol, als je een probleem met jezelf hebt, zou je eens een genderkliniek kunnen bezoeken en je om laten bouwen zodat je er zo uit komt te zien zoals je klinkt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Overheersen blanken het buitenleven? MEC verontschuldigt zich voor het gebruik van alleen blanke modellen

 1. Henk der Niederlander // oktober 26, 2018 om 18:53 //

  Das een goud eerlijke vent??? Die Labistour.
  Duidelijk is dat de firma gaat beginnen met rieten rokjes en peniskokers.

  Liked by 1 persoon

 2. Afrikanen prefereren buitenleven:

  Like

 3. Ironisch dat de discussie nog alleen maar over ‘diversiteit’ gaat op de reclameborden; voorheen ging de discussie over het wel of niet wenselijk zijn van reclame in de openbare ruimte. Wij zijn ver gezonken in de eeuwige jacht naar geld, alle principes zijn letterlijk in de uitverkoop gezet om nog even snel rijk te worden voordat de grote vervanging plaatsvindt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s