Nieuw

Oostenrijk verbiedt hoofddoeken op kleuterschool en overweegt het verbod uit te breiden

Muslim children studying in classroom - Photo Credits: Rawpixel.com

De Oostenrijkse overheid heeft een hoofddoekverbod in kleuterscholen in het hele land uitgevaardigd en overweegt nu om het verbod uit te breiden met basisscholen.

De conservatief-populistische regering heeft woensdag het hoofddoekverbod voor kleuterscholen uitgevaardigd, wat betekent dat kinderen het kledingstuk niet mogen dragen. Bondskanselier Sebastian Kurz  zegt dat meisjes niet gedwongen moeten worden zichzelf te bedekken op scholen, meldt Kronen Zeitung ..

Zelfs een grondwetswijziging is niet uitgesloten, zei Strache tegen de “Standaard”. Net als bij het verbod op hoofddoeken in kleuterscholen was het doel “om meisjes te beschermen tegen de druk om hoofddoeken te dragen, vaak van hun familie, en om hun vrije en gelijke ontwikkeling te bevorderen”, vervolgt de vice-kanselier. Hij gaat ervan uit dat de deelstaten hun goedkeuring niet zullen weigeren “en als ze dat wel doen, dan zullen de gouverneurs van de deelstaten dit aan hun burgers moeten uitleggen”.

Docentenvakbondsmensen: “Verbod op hoofddoeken tot 14 jaar noodzakelijk”.
Voor de woordvoerder van de lerarenbond, Paul Kimberger, zou dit echter niet ver genoeg gaan, zoals hij in de “Kurier” bevestigde. Vanuit zijn oogpunt zou een verbod op hoofddoeken tot de leeftijd van 14 jaar “noodzakelijk” zijn, vanaf dan zou men mondig genoeg zijn om zelf te beslissen. “Kinderen moeten zich vrijelijk ontwikkelen”, zegt Kimberger, die “geen probleem” zou hebben met een verbod op hoofddoeken voor leraren.

“Onverantwoordelijk voor kinderen om deel te nemen aan de Ramadan”.
Het is voor hem ook een probleem dat kinderen moeten deelnemen aan de Ramadan, de vastenmaand. “Het is onverantwoordelijk dat kinderen in het midden van de ontwikkeling niet de hele dag mogen eten of drinken”. Hij was er voorstander van om kinderen tegen dergelijke rituelen te beschermen – “indien nodig met een wet”.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Oostenrijk verbiedt hoofddoeken op kleuterschool en overweegt het verbod uit te breiden

 1. Jeanette K // oktober 27, 2018 om 10:21 //

  De hoofddoek is een VLAG, het is de VLAG van het nieuwe nazi-fascisme.
  De Deense theoloog Sören Krarup bestempelde de hoofddoek als de nieuwe swastika
  van de 21e eeuw.
  https://fubar.mobi/2015/01/28/de-islamhoeren-van-de-npo-nu-ook-met-hoofddoekje-van-uw-belastinggeld/
  Volgend jaar wordt in dit land het boerka-verbod van kracht. Bron: Telegraaf van 26-10-2018

  Like

 2. Prachtig zo’n land. Kunnen ze in dat Zweden nog eens een puntje aan zuigen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s