Nieuw

Trump verwerpt globalisme en sluit zich aan bij de Fenixx-redactie: “Ik ben een nationalist”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft al eerder gezegd dat hij het globalisme afwijst en patriottisme omarmt. Nu verklaart hij onverbloemd dat hij een “nationalist” is, terwijl hij links “machtshongerige globalisten” noemt.

Momenteel gaat het goed voor de Verenigde Staten en Donald Trump. Met het laagste werkloosheidspercentage sinds 49 jaar is Trump populairder geworden dan de voormalig president Barack Obama.

Tijdens een campagnebijeenkomst in Texas op maandag verklaarde de Amerikaanse president zichzelf tot nationalist, terwijl hij opnieuw het globalisme verwierp.

– Onder Republikeins leiderschap is Amerika weer een winnaar geworden. Amerika wordt weer gerespecteerd, omdat we ons land als eerste plaatsen, zei Trump tegen een triomfantelijk publiek.

– We hebben Amerika op de eerste plaats gezet en dat is al vele decennia niet meer gebeurd. We zorgen eindelijk  eens voor ons zelf, ging hij verder.

Er is echter een binnenlandse vijand in de Verenigde Staten, aldus Trump.

– Radicale Democraten willen de klok terugdraaien en de controle teruggeven aan corrupte machtshongerige globalisten. U weet wat een globalist is, hè? Een globalist geeft niet om de natie. En dan kunnen we niet hebben. Er is een woord dat ouderwets is geworden, het wordt een nationalist genoemd. Dat woord mag je niet gebruiken. Maar weet u wat ik ben? Ik ben een nationalist!

– Natuurlijk. Daar is niets mis mee. Gebruik dat woord!, vervolgde de president tot het juichend van het publiek.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7962 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Trump verwerpt globalisme en sluit zich aan bij de Fenixx-redactie: “Ik ben een nationalist”

 1. Je zou CNN moeten kijken.

  Die zijn echt helemaal in shock 😛

  Like

 2. “De totale nucleaire vernietiging” – Trump maakt Duitsland tot een slagveld

  Door Marcel Joppa

  Is er een dreiging van een wereldwijde nucleaire oorlog met de terugtrekking van de VS uit het ontwapeningsverdrag INF? Deskundigen zijn het erover eens, het gevaar is nog nooit zo groot geweest. Volgens de historicus Reiner Braun, co-voorzitter van het Internationaal Bureau voor de Vrede, zou Duitsland het belangrijkste slagveld van de nucleaire vernietiging zijn. Hij trekt ook parallellen met het begin van de Eerste Wereldoorlog.

  Mijnheer Braun, voor het eerst sinds de jaren 80 groeit de angst voor een nucleaire wapenwedloop. De Amerikaanse president Donald Trump had zijn voornemen aangekondigd om de INF-ontwapeningsovereenkomst te verlaten. Mocht dat echt gebeuren, wat zouden dan de consequenties kunnen zijn?

  Het beslissende gevolg zou zijn dat we een nieuwe nucleaire wapenwedloop hebben in de middellange afstandsraketten. Deze zouden, indien gestationeerd in Europa, de voorwaarschuwing tijden drastisch verkorten. Het gevaar van een nucleaire oorlog zou dus per ongeluk, per ongeluk of opzettelijk dramatisch worden verknald. De stap van de Amerikaanse president is een absoluut verwoestende stap in de richting van een nucleaire ramp.

  Officieel zijn er momenteel ongeveer 14.500 kernkoppen wereldwijd. De meesten in Rusland en de VS. De donkere cijfers zijn zelfs hoger, omdat bijv. uit China geen afgedekte informatie beschikbaar is. Wat is het werkelijke gevaar van een nucleaire oorlog?

  Ik geloof dat geen van de huidige kernmachten echt van plan is morgen een kernoorlog te beginnen. Niettemin, in de huidige situatie is de wereldwijde confrontatie, in het bijzonder tussen de NAVO, Rusland en China, bestaat het risico van conflicten – die zich kan ontwikkelen tot een nucleaire oorlog – die in de afgelopen 30 jaar nog nooit zo hoog is geweest. Dus we leven echt in gevaarlijke periode dat een grote atoomoorlog weer mogelijk is.

  Ik verwijs als historisch gezien altijd op de Eerste Wereldoorlog terug toen: eind juni 1914, toen iedereen op vakantie was gegaan, had niemand verwacht dat er een oorlog zou uitbreken in augustus, deze eindigde met 18 miljoen doden en een volledig verwoest Europa. De dynamiek van conflicten door misleidend beleid dat niet langer beheersbaar is, natuurlijk hebben we dat vandaag definitief opnieuw. Dit brengt het gevaar van een grote oorlog met zich mee. Dit gevaar is op dit moment verdomd groot.

  In hoeverre is Duitsland hierbij betrokken, dat traditioneel de thuisbasis is van vele Amerikaanse militaire bases? En wat zou specifiek naar Duitsland kunnen komen, mocht de VS de INF-overeenkomst beëindigen?

  Allereerst, in een nucleaire strijd tussen Oost- en West-Duitsland, is het eerste en meest verwoeste slagveld. Er zijn geen illusies, zoals vele studies al hebben aangetoond. Duitsland is het absolute slagveld van een nucleair geschil in Europa. De rol van Duitsland is meer dan dubbelzinnig. Door zijn NAVO-loyaliteit is Duitsland meer een deel van het probleem dan een deel van de oplossing. We hebben nucleaire participatie. Dat wil zeggen, Duitse soldaten zijn getraind in het omgaan met Amerikaanse nucleaire wapens om hen tot de einde te brengen in geval van oorlog. De kernwapens van de Amerikanen worden opgeslagen in Büchel in Rijnland-Palts. Wat naar mijn mening in strijd is met het internationale recht. Omdat het in strijd is met het Non-Proliferatie Verdrag, dat elke toegang tot nucleaire wapens verbiedt – zelfs trainen.

  Ten tweede is er de afgelopen jaren in Duitsland een discussie gaande geweest met een Amerikaanse president Trump over de vraag of we niet onze eigen of Europese kernwapens nodig hebben. Nog een compleet verkeerd pad: in plaats van nucleaire wapens af te schaffen en op zijn minst het non-proliferatieverdrag te ondertekenen, in plaats daarvan geloven dat met nucleaire wapens de wereld alleen een beetje beter zou zijn.

  En het derde punt is dat als het gaat om de beëindiging van het INF-Verdrag door de VS komt er dan een nieuwe nucleaire wapenwedloop, zouden deze Amerikaanse nucleaire wapens als eerste weer in Duitsland worden gestationeerd. Met andere woorden, de tegenstationering van Russische kernwapens richt zich uiteraard precies op Duitsland. Voor Duitsland is het daarom een ​​verwoestende situatie als onderdeel van het probleem om als eerste getroffen te worden.

  De Russische president Poetin had aangekondigd dat hij tegenmaatregelen zou nemen als de VS haar exitplannen realiseren. Een nucleaire eerste aanval door Rusland zal niet gebeuren. Hoe geloofwaardig is dat, en hoeveel vertrouwt u Donald Trump in deze vraag?

  Dus iedereen die op Donald Trump vertrouwt, zou zich in moeten gravenof naar een verlaten eiland gaan zonder radio, televisie en internet. God kan deze president niet vertrouwen. Ik geloof dat zijn omgeving – net als zijn veiligheidsadviseur John Bolton – zich inzet voor een absoluut confronterend beleid. Dit omvat ook het nucleaire probleem. De Russische president Poetin heeft op zijn beurt verklaard dat de logica van de afschrikking door de VS en Rusland de logica van de afgelopen 50 jaar is geweest: de ene opnieuw monteren, de andere opnieuw inrichten. Of dit allemaal verstandig is en helpt, durf ik te betwijfelen. Omdat de overkill-capaciteiten van beide kanten zo groot zijn dat ze altijd in staat zijn om terug te slaan na een eerste aanval. En zou de andere kant volledig vernietigen.

  Daarom is het van Russische zijde misschien verstandig om signalen uit te zenden dat men zich wil blijven vastklampen aan een vermindering van kernwapens. Poetin had nogal vaak gezegd dat hij kernwapens duivels vindt. Deze wederzijdse opwaardering destabiliseert en brengt de vrede in gevaar. Daarom is dit over het algemeen een zeer broze situatie.

  Mijnheer Braun, u voert al jaren campagne voor de sluiting van Amerikaanse militaire bases in Duitsland. Ze mobiliseren duizenden mensen elk jaar. Moet er een nieuwe nucleaire herbewapening komen, hoe kunnen mensen dan weer op pad komen, zoals het geval was in de jaren tachtig?

  Het is verbazingwekkend dat de aankondiging door de Amerikaanse president Trump slechts één dag vóór de 55e verjaardag van de vredesopbouwshow 1983 plaatsvond. En ik geloof dat de aankondiging van de nieuwe ontwikkeling van kernwapens en hun inzet in Europa laat een kreet door Europa gaan. Wij als vredesactivisten zullen zeker alles proberen om mensen opnieuw te mobiliseren tegen deze atomaire waanzin. We komen dan tot een nieuwe ontwikkeling van een actieve antikernwapenbeweging – niet alleen in Duitsland, maar zeker ook in heel Europa.

  Ik weet zeker dat we ook nauw zullen samenwerken met vredesactivisten in de VS. Het geschil begint nu pas, we zijn erop voorbereid. We zijn al bezig met de voorbereiding van de volgende acties tegen de Amerikaanse kernwapens in Büchel. Evenals acties in het komende jaar tegen de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein, die waarschijnlijk het operationele centrum van deze kernwapens zou zijn. We komen op voor een politiek debat op langere termijn. De aankondiging dat Trump hopelijk nog niet de realisatie is van dit gekke project.

  bron:
  https://de.sputniknews.com/politik/20181024322730221-deutschland-droht-atomkrieg-nach-inf-ausstieg-von-usa/

  Liked by 1 persoon

 3. “Mijnheer Braun, voor het eerst sinds de jaren 80 groeit de angst voor een nucleaire wapenwedloop. De Amerikaanse president Donald Trump had zijn voornemen aangekondigd om de INF-ontwapeningsovereenkomst te verlaten. Mocht dat echt gebeuren, wat zouden dan de consequenties kunnen zijn?”

  De heer Braun kijkt er al sinds de jaren ’80 naar uit maar het gebeurde niet, tot hij weer een lichtje in de tunnel zag; Trump heeft aangekondigd om de INF-ontwapeningsovereenkomst te verlaten. Waarom Trump dat overweegt staat er niet bij; de anderen houden zich niet aan de overeenkomst!

  Ze kunnen al sinds jaar en dag de aarde al tig keer vernietigen maar het gebeurt maar niet, dus nu ook niet. Meneer Braun ga maar weer terug in je koude oorlog kramp. Vredes activisten? Laat me niet lachen.

  Ben het er wel mee eens dat de VS zich volledig moet terugtrekken uit duitsland, laat ze hun eigen boontjes maar doppen want ze schaffen het wel, laat de vredes activisten gaan pleiten voor de totale ontwapening van duitsland en de hele wereld zal nakend hand in hand met bloemen in de haren tussen de vlinders over de heide huppelen, toch?!

  Braun, familie van eva?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s