Nieuw

Orbán: Europa moet uit naties bestaan – geen “smeltkroes” worden

Foto: Viktor Orbán. © Kremlin (CCO Public Domain)

Op de verjaardag van de Hongaarse revolutie tegen het communisme in 1956 hield de Hongaarse premier Viktor Orbán gisteren een nationalistische toespraak. Hij waarschuwde er onder meer voor dat de dreiging van vandaag voor Europa van binnenuit komt, van de EU en haar machtshongerige globalisten, rapporteert About Hungary.

Gisteren, 23 oktober, was het 62 jaar geleden dat Hongarije in opstand kwam tegen het toenmalige communistische regime, de Hongaarse Arbeiderspartij, en tegen de invloed van de Sovjet-Unie in het land.

Naar aanleiding daarvan sprak de Hongaarse premier Viktor Orbán voor een grote menigte van duizenden mensen voor het Huis van de Terreur in Boedapest, een museum en gedenkplaats voor slachtoffers van het communisme.

– Ze waren gedwongen het risico te nemen, en dat deden ze ook. Ze deden dit op een manier die alleen Hongaren kunnen doen: met doodsverachtende moed, in volledige eenheid en met heel hun ziel, zei de minister-president over degenen die in 1956 probeerden het communistische regime in Hongarije omver te werpen.

Bovendien legde Orbán uit dat hij nooit had geloofd dat Europa, opnieuw 29 jaar na de val van de Sovjet-Unie, met een nieuwe cruciale bedreiging zou worden geconfronteerd. Maar dit keer gaat het niet om een externe militaire dreiging, zei hij, maar om een dreiging van binnenuit, van machtige globalisten die het continent willen vullen met overzeese immigranten.

Volgens Viktor Orbán wordt Brussel vandaag de dag geregeerd door globalisten die proberen de natiestaten te vervangen door een “Europees Rijk”.

– Iedereen die de Europese Unie wil omvormen tot een imperium is een voorstander van immigratie, zei Orbán, en voegde eraan toe dat deze mensen in de praktijk op zoek zijn naar een ondemocratische EU die geregeerd wordt door EU-bureaucraten in plaats van gekozen leiders in de lidstaten.

Maar volgens Orbán heeft de geschiedenis ons al geleerd waar een imperium toe leidt.

– Europa moet de thuisbasis zijn van de natiestaten, geen smeltkroes! En was van mening dat het de functionerende landen zijn die Europa sterk maken.

De premier wees er ook nog eens op dat de verkiezingen voor het Europees parlement volgend jaar een lotsbeschikking zullen zijn voor heel Europa.

– We kunnen niet zwijgen. Laten we het idee van globalisme verwerpen en de cultuur van het patriottisme bevorderen. Wij zijn van mening dat elke natie uniek is en dat iedereen op zijn eigen manier over een bepaald deel van deze wereld kan schitteren, zo benadrukte hij en drong hij er bij de bevolking van Europa op aan te stemmen voor een toekomst die bestaat uit “patriottisme en nationale trots”.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8012 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Orbán: Europa moet uit naties bestaan – geen “smeltkroes” worden

 1. Orban Orban toch, wat doet ie me nou dan alweer!!!???

  Nee, dan toch maar beter Adolf terug……………….met zijn gloedjenieuwe idee!!!

  10 minuutjes puur genieten!!

  Veel plezier,

  Gladiator

  Like

 2. Petitie tegen de gedwongen import van miljoenen mensen via het zogenaamde ‘Mondiaal pact voor veilige, ordelijke en reguliere migratie’ oftewel ‘De Verklaring van Marrakesh’.

  https://stopverklaringmarrakesh.petities.nl/

  Like

 3. Gladiator // oktober 24, 2018 om 21:50 //

  @Greengo,

  Denkt u werkelijk dat dit echt doel heeft.
  Deze “verklaring van Marrakesh” gaat gewoon netjes en geheel volgens plan door.

  De energie die hierin gestoken wordt kan men beter op een andere manier gebruiken en wel kei en keihard!!

  Kijk eens op de blogsite Xandernieuws.
  Dit PACT is al lang geregeld!!

  Beste,
  Ons blijft niets anders over dan of emigratie óf hier blijven wat dan eigenlijk ook weer 2 opties heeft en wel:
  1) Ons allemaal onderwerpen aan de Islam inclusief shariawetgeving óf
  2) Ermee beginnen om dit gezwel met wortel en al af te fakkelen en dat zal van achter een heerlijk verwarmd en verlicht toetsenbord thuis in de huiskamer met een lekker kopje koffie erbij NIET GAAN LUKKEN!! Capiche!!

  Gladiator

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s