Nieuw

Grensbewaking – Austalië stuurt 3300 ‘asielzoekers’ aan boord van 33 boten terug

Meer dan 3.300 asielzoekers aan boord van 33 boten zijn gestopt voor de kust van Australië en terug gestuurd in de afgelopen vijf jaar, heeft minister van Binnenlandse Zaken Peter Dutton dinsdag onthuld.

De illegale asielzoekers werden ontdekt door Operation Sovereign Borders (OSB), die sinds september 2013 ongeveer 80 mensensmokkeloperaties heeft tegengehouden.

Degenen die per boot proberen binnen te komen zijn niet de enige illegale reizigers op de afkeurlijst van Canberra.

Australië is momenteel het enige land ter wereld dat de strikte detentie van illegale migranten en asielzoekers die zich aan de grenscontroles onttrekken, verplicht stelt. Iedereen die Australië binnenkomt of in Australië wordt aangetroffen zonder een geldig visum wordt opgesloten in offshore-detentiefaciliteiten.

De Europese Unie (E.U.) daarentegen blijft migranten die op zee worden onderschept naar de E.U. vervoeren en de meeste migranten worden niet vastgehouden tijdens de behandeling van hun asielaanvraag.

“De dreiging van mensensmokkel is zeker niet verdwenen”, vertelde de heer Dutton aan het parlement.

Hij voegde toe dat de regering weet dat mensensmokkelprojecten worden gepland in Indonesië en andere landen, waarbij de Australische krant zegt dat er 52 succesvolle verstoringen zijn geweest van geplande ondernemingen in Indonesië, vergeleken met 15 in Sri Lanka, 10 in Maleisië en één in Pakistan.

Dutton zei dat er toenemende druk van de regering is om een ​​levenslang verbod op vluchtelingen in te voeren.

Het voorgestelde verbod zou alle asielzoekers op het nabijgelegen Nauru of Manus Island, die na juli 2013 aankwamen, tegenhouden om ooit een inreisvisum te krijgen voor Australië.

Het verbod, ook wel het “levenslange visumverbod” genoemd, zou ook vluchtelingen ervan weerhouden om een zakelijk of toeristisch visum aan te vragen.

Operatie Sovereign Borders, geïntroduceerd door voormalig premier Tony Abbott in 2013, ziet smokkelboten op zee onderschept worden en migranten terugkeren naar hun vertrekhaven – meestal in Indonesië – of naar offshore verwerkingscentra. Migranten die legitieme asielzoekers blijken te zijn, zijn op kosten van Australië in derde landen gevestigd.

Eerder deze week kondigde Australië harde nieuwe wetten aan die duizenden buitenlandse criminelen en zedendelinquenten naar huis zullen sturen onder de wetgeving inzake visa-annulering en deportatie.

De verhuizing zou al deze week door de Morrison regering kunnen worden ingevoerd en zal van toepassing zijn op meer criminelen dan de vorige wet.

Momenteel kunnen niet-burgers hun visa geannuleerd worden als ze schuldig worden bevonden aan een ernstig misdrijf en 12 maanden of langer in de gevangenis zitten, maar de nieuwe wet zal dat veranderen.

Onder de nieuwe wet kan iedereen die schuldig wordt bevonden aan een strafbaar feit waarvoor hij of zij twee jaar of langer gevangen kan worden gezet – zelfs als hij of zij aan een gevangenisstraf ontsnapt – zijn of haar visum geannuleerd worden.

Breitbart >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Grensbewaking – Austalië stuurt 3300 ‘asielzoekers’ aan boord van 33 boten terug

  1. Daar wel. Prachtig hoor! Misschien niet sociaal maar daar in Australië zal ook werkeloosheid zijn.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s