Nieuw

EU keurt begroting Italië af – voorbereiding op een staatsgreep ?

Nooit eerder vertoond.

Nooit eerder vertoond. Behalve dan natuurlijk die vorige keer dat de EU een probleem had met de begroting van Berlusconi in 2011 en een staatsgreep pleegde en de Goldman Sachs technocraat Mario Monti installeerde. Of toen de EU en het IMF, ook in 2011, de Griekse begroting niet accepteerden en Goldman Sachs technocraat Lucas Papademos installeerden.

De Europese Commissie heeft Italië gevraagd een nieuwe begroting te presenteren, een maatregel die nooit eerder is genomen tegen een land dat begrotingsregels overtreedt.

Italië overtreedt de begrotingsregels niet. Een tekort van 3% is toegestaan volgens het stabiliteitspact. Het zint de commissie niet dat het tekort hoger wordt dan met de voorgaande regering afgesproken werd.

Voorgaande kabinetten hadden juist met de EU afgesproken dat het begrotingstekort binnen twee jaar weggewerkt moest zijn.

Voorgaande kabinetten … Weggestemd door het volk. Democratie heet dat. En dat zint de Commissie niet. De commissie vindt dat er bezuinigd moet worden en ‘hervormd’. We hebben gezien wat dat beleid van austerity-paus Jeroen Dijsselbloem in Griekenland aangericht heeft. Hij heeft het land in een negatieve spiraal gestort, en doordat er geen ruimte was voor economische groei, liep de staatsschuld juist elk jaar dat de Troika daar huishield op in plaats van dat de schuld afnam.

Griekenland heeft zijn sociale voorzieningen afgebroken, al zijn staatsbezit verkocht, ik geloof dat ze de Akropolis nog net mochten houden al stond die ook op de nominatie. Vervolgens heeft de EU er een horde barbaren uitgenodigd en is de staatsschuld opgelopen van 140% naar 175%. Een daverend succes, wat de EU nu dus in Italië wil herhalen.

In Italië denken ze dat er ook andere redenen zijn dat de Commissie het conflict met Italië op de spits drijft. De EU wil heel graag van deze regering af, en het zint ze niks dat Salvini de invasie gestopt heeft. Dus wat komt er beter uit dan de duimschroeven wat aan te draaien en de economie de vernieling in te helpen:

Blog Il Giornale:

Een financiële staatsgreep tegen Italië (om Cottarelli naar de regering te brengen)?

Een recent en interessant analyseartikel op de website van Qelsi heeft de alarmbel doen rinkelen: in Italië wordt een nieuwe financiële staatsgreep voorbereid, zoals die welke de technici van Mario Monti in 2011 naar de regering heeft gebracht.

Volgens het stuk ondertekend door Mitt Dolcino, (waarschijnlijk het pseudoniem van een beter bekend persoon), vreest de globalistische “kliek” die in Brussel domineert het succes van de financiële manoeuvre van de Conte regering, die het risico loopt het sobere, libertaire verhaal van bezuinigingen en ombuigingen, tranen en bloedvergieten naar de sprookjeshemel te sturen, het EU-beleid dat al zwaar ondermijnd is door het “succes” van Griekenland, waar na jaren van zelfveroorzaakte ellende de schuldquote is gestegen van 140% tot 175%.

{ingekort}

En het is geen toeval dat Paolo Savona, econoom en minister van Europese Zaken, onlangs zijn project heeft gelanceerd om de EU niet op te breken, maar voor een nieuw verenigd Europa, met een ECB-kredietverstrekker in laatste instantie( last resort) (in tegenstelling tot wat nu gebeurt) die de rol van groeimotor speelt. Kortom, een Keynesiaans Europa en niet langer een ordoliberaal Europa, dat eerder gericht is op ontwikkeling en werkgelegenheid dan op financiële stabiliteit voor de woekeraars.

Daaraan kan worden toegevoegd dat de globalistische gevestigde orde misschien ook bang is voor het reeds tastbare succes van de vermindering van de aanvoer van immigranten, die tot juni als een onvermijdelijke situatie werd voorgesteld, een verhaal dat minister Salvini in plaats daarvan annuleerde met een goed geregeld “nee”. De redenen voor deze angst zijn welbekend, want volgens de technocratieën is de enige manier om bevolkingsgroei (en tegelijkertijd loondumping voor werknemers….) in Europa aan te moedigen, de invoer van Afrikaanse arbeidskrachten.

Echter, de signalen van een hypothetische “financiële staatsgreep” zijn er allemaal, met inbegrip van een vertraging in het expansieve beleid van de ECB door Mario Draghi en een verkoop van Italiaanse schuld veroorzaakt ook door non-stop media-terrorisme tot de downgrading van Moody’s die werd besproken op deze blog net gisteren, duidt alles er op dat ze waarschijnlijk zullen proberen om de coalitie van Lega en de Vijfsterrenbeweging te onttronen en te vervangen door een die dichter staat bij hun economische dictaat.

Een regering onder leiding van wie? Eén naam valt op boven alle andere: die van Carlo Cottarelli. Guido Crosetto, altijd attent (en nooit te weloverwogen), heeft op zijn Twitter-profiel deze mogelijkheid al gelanceerd, waarbij hij opmerkt hoe rond de professor, tussen televisieparticipatie en een massale aanwezigheid op de sociale media, een spin doctoring operatie aan het opbouwen is om hem een vriendelijk imago te verschaffen.

Cottarelli werkte voor de economische huurmoordenaarsclub het IMF, en Matarella (president Italië) probeerde hem al als premier te installeren toen die zich verzette tegen de aanstelling van Paolo Savona. (alinea samengevat, Fub)

{ingekort}

Kortom, voor Italië bereidt de globalistische elite een nieuwe aanval op de democratie voor. Zoals in 2011 tegen Berlusconi. Een aanval die zou kunnen beginnen met de afwijzing van de DEF in Europa, en dan een financiële storm op gang brengen die de premier Conte zou kunnen dwingen af te treden. En het is duidelijk dat, hoezeer er ook twijfels kunnen bestaan over deze vreemde regering, het noodzakelijk is om onmiddellijk te kiezen aan welke kant te staan: ofwel met het Italiaanse volk, ofwel met hun vijanden. Andere fronten zijn er helaas niet..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

10 Comments on EU keurt begroting Italië af – voorbereiding op een staatsgreep ?

 1. Italië doet er goed aan deze verstikkende Merkel-Comecon-Unie te rug toe te keren. Bijna 20 jaar stagnatie vanwege deze gezamelijke munt die Italië niet past. Op naar de volgende 20 jaar stagnatie als toekomstbeeld voor de eigen jeugd in Italië. Introduceer een parallelle Italiaanse munt en stap uit deze wurg-unie. De eerste jaren zullen ongetwijfeld pijn doen, maar daarna zal het land vrije zelf opgebouwde voorspoed kennen.

  Liked by 1 persoon

 2. Er is maar 1 groot probleem met de zogenaamde EU: teveel socialisme in het parlement.

  Like

 3. De Brusselse machtselite heeft zich geconcentreerd in de Europese Commissie. Het Europese Parlement is in het leven geroepen om de Europese burgers de indruk te geven dat wij in een democratie leven. Maar het is de Europese Commissie die volstrekt zelfstandig de beslissingen neemt en het uiteindelijke Europese beleid bepaalt.

  Ook nu blijkt weer: waar blijft de stem van de Europese burgers, die hun vertegenwoordiging hebben in het Europese Parlement??
  Zij zijn in de beslissing van de Commissie over de afkeuring totaal buiten beeld gebleven!

  De Brusselse Europese Unie is een niet-democratisch project, dat opgezet is door een illegale misdaadorganisatie, waar onze regeringsleiders reeds in het verleden, bij de oprichting van de Unie, deel van uitmaakten.

  Liked by 1 persoon

 4. ze blijven toch onder de “heilige” 3%. dus wat is het probleem? waar was de commissie toen frankrijk en duitsland die 3% aan hun laars lapten, niet thuis zeker of slapend met hun steekpenningen onder hun kussen

  Like

 5. Henk der Niederlander // oktober 24, 2018 om 10:18 //

  Ik moet altijd gniffelen als in samenhang met zogenaamde asielzoekers het woord werken en loonslaven gebruikt word.
  Ik vraag me af of iemand wel begrepen heeft dat zowat geen enkele importprofiteur hier speciaal naartoe komt om de handen uit de mouwen te steken.
  Die hebben in hun apenlanden gehoord dat het manna hier zo uit de hemel valt en dat je daarbij ook nog een inkomen krijgt en verder dat hele hordes gekken hier klaar staan om ze aan een huis, wel ingericht natuurlijk, en een.kut te helpen.

  Liked by 2 people

 6. @Henk der Niederlander // oktober 24, 2018 om 10:18 //

  Ja natte kutten van ingeslapen blonde dozen genoeg. Bah.

  Like

 7. antiislamnu // oktober 24, 2018 om 17:10 //

  Gewoon uit de e.u stappen dan pleurt dat hele project in elkaar doen ze ons ook meteen een plezier.

  Like

 8. Petitie tegen de gedwongen import van miljoenen mensen via het zogenaamde ‘Mondiaal pact voor veilige, ordelijke en reguliere migratie’ oftewel ‘De Verklaring van Marrakesh’.

  https://stopverklaringmarrakesh.petities.nl/

  Like

 9. jochemjaarsma // oktober 24, 2018 om 23:35 //

  Een putsch in wording…gewoon open en bloot… Maar ik neem aan dat Salvini in staat is massa’s op de been te krijgen, mits hij de boodschap keihard zonder er omheen te draaien brengt. Openlijk aan de schandpaal dat Brussels tuig.

  Like

 10. Een mooi rijtje portretten voor tegen de muur.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s