Nieuw

EU-autoriteiten krijgen onmiddellijk toegang tot uw e-mail – rechterlijke beslissingen zijn niet vereist

Volgens een EU-voorstel zijn alle IT-dienstverleners in de lidstaten, zonder voorafgaande rechterlijke toetsing in het betrokken land, verplicht om al hun serverinhoud – met inbegrip van de e-mail- en browsergeschiedenis van de klant – over te dragen aan zowel EU’s centrale als lokale autoriteiten. Dat rapporteert de CEO van Banhof, Jon Karlung, in een reeks Tweets, en laat zien hoe het formulier voor een dergelijke toestemming eruit ziet.

Karlung vertelt ons ook dat de EU in een tweede stap een eerder voorstel wil afstoffen dat overheidsfunctionarissen toestemming geeft om zelf te kunnen inloggen op het IT-leverancierssysteem en de gewenste informatie over gebruikers moeten kunnen opvragen. Het bijgewerkte voorstel gaat echter veel verder dan het oorspronkelijke voorstel, want het omvat ook de oprichting van een nieuwe gigantische EU-autoriteit met vestigingen in alle EU-landen.

Elke regering in elk EU-land zou, volgens het voorstel, in staat moeten zijn om bijvoorbeeld van Nederlandse  IT-dienstverleners gegevens van klanten op te vragen. Dit zonder rechterlijke toetsing door de Nederlandse rechtbank. Een goedkeuring in het land dat de gegevens wil krijgen is voldoende.

Het voorstel, dat door de Raad van ministers wordt behandeld en vervolgens door het Europees Parlement wordt aangenomen, is gebaseerd op criminaliteitsbestrijding. Implementering van het EU-voorstel is nog niet doorgevoerd, maar wordt onder andere al voorbereid door het Zweedse parlement.

Bron:

EU-myndighet ska få direkt tillgång till dina mejl – beslut från domstol behövs inte

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8187 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on EU-autoriteiten krijgen onmiddellijk toegang tot uw e-mail – rechterlijke beslissingen zijn niet vereist

 1. Hoe verhoudt zich dat met onze wet op de Privacy?

  Like

 2. @Fransdo, waarschijnlijk zoals met de koran: de nieuwste verzen doen de oude teniet.

  Like

 3. Duchesne // oktober 24, 2018 om 20:01 //

  Ach, de dollar is aan het klappen, de euro volgt zo wel, de EU is het meest belangrijke voor zichzelf, dat ze kunnen blijven vreten en zuipen en met riant pensioen gaan. Het mooiste cadeau voor een volgevreten gepensioneerde politicus in ruste is Duchesne als buurman en makita in de hand……of was het de gifbeker…..

  Like

 4. antiislamnu // oktober 24, 2018 om 20:02 //

  Onze dictators zitten beslist niet stil

  Like

 5. @Greengo, ik ben bang dat je gelijk gaat krijgen. Nederland beslist niets meer zelf.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s