Nieuw

Duitse inlichtingendienst slaat alarm: 20 smokkelbazen sturen migrantenstromen van Marokko naar Europa

Een BND-rapport maakt duidelijk dat Marokko de stroom van migranten van zijn grondgebied naar Europa niet kan controleren. De smokkelbazen zouden goede contacten hebben met de nationale autoriteiten.

foto ter illustratie

Volgens de “Bild-Zeitung” luidt de Federale Inlichtingendienst (BND) de noodklok. Marokko zou Libië hebben vervangen als belangrijkste land van vertrek voor Afrikaanse migranten naar Europa. Hoewel Marokko volgens eigen informatie alleen al dit jaar 54.000 vertrekken heeft voorkomen, 74 smokkelnetwerken heeft gesmokkeld, 1.900 boten heeft geconfisqueerd en 230 smokkelaars in staat van beschuldiging heeft gesteld, kan het land de migratiestroom van Marokko naar Europa niet controleren.

Volgens informatie van de BND zouden 20 smokkelaarsbazen de stroom migranten uit Marokko controleren. De smokkelbazen hebben goede contacten met de nationale autoriteiten. Met de hulp van hun helpers kunnen ze 6.000 migranten per maand naar Europa smokkelen. De smokkelaars zouden zelfs in staat moeten zijn om informatie te verkrijgen over de patrouilles van de kustwacht en deze zo te omzeilen. Daarom vond er in de zomer een personeelsuitwisseling plaats door de Marokkaanse regering. Het personeel van de kustwacht in het Middellandse Zeegebied werd uitgewisseld met het personeel dat volgens de “Bild-Zeitung” op de Atlantische Oceaan werd ingezet.

De Afrikaanse migranten zijn meestal mannelijke jongeren zonder perspectief die naar Europa willen gaan. Hun imago van Europa is naïef – ze denken dat ze gemakkelijk professionele voetballers met grote auto’s kunnen worden. Ze worden “Generatie Boza” (vertaald: overwinning) genoemd. “Boza”, ze zouden vaak brullen van vreugde als ze Europa hadden bereikt, verklaart de “Bild-Zeitung”.

Voor de smokkel van Marokko naar Europa worden drie hoofdroutes gebruikt
Voor Afrikanen uit Mali, Ivoorkust en Guinee is het gemakkelijk om naar Marokko te komen omdat ze zonder visum naar Marokko kunnen vliegen. Wie zich geen vlucht kan veroorloven, komt meestal via Algerije over land naar Marokko. Voor een omkoping van 50 euro in Mali zouden degenen die het absoluut nodig hebben een visum krijgen. Met het visum konden ze dan Marokko binnenkomen.

Vanuit Marokko gebruiken de smokkelaars drie hoofdroutes om Afrikaanse migranten naar Europa te brengen. Aan de ene kant is het de zee van Alboran, die ze doorkruisen met grote rubberboten met elk maximaal 58 migranten. Aan de andere kant wordt de Straat van Gibraltar gebruikt om het Europese vasteland te bereiken met opblaasbare boten. En de derde route steekt met houten bootjes de Atlantische Oceaan over in de richting van Cadiz (Spanje).

De situatie in de Spaanse exclaves Melilla en Ceuta verslechtert. De Bild-Zeitung meldt slechte hygiënische omstandigheden in de opvangkampen en een toenemende afwijzing van de “vluchtelingen” door de Marokkaanse bevolking, waardoor de druk om snel naar Europa te reizen zou toenemen.

Ceuta

De Marokkaanse autoriteiten zouden ook steeds harder optreden tegen de Afrikaanse “vluchtelingen”. Volgens de BND worden alle bezittingen van de vluchtelingen vaak verbrand en worden tenten van de “vluchtelingen” in de opvangkampen vernietigd. Voor illegale immigratie naar Europa bieden de smokkelaars verschillende mogelijkheden. Voor 1.000 euro ontvangt een vluchteling drie pogingen van de smokkelaar om naar Spanje te komen. Voor duizend anderen is er een garantie van de smokkelaar dat de “klant” in Spanje, d.w.z. in de EU, aankomt. Het “V.I.P. pakket” kost 4.000 euro en omvat de smokkel van Mali via Marokko naar Spanje binnen zes dagen, meldt de “Bild-Zeitung”.

Het betalingssysteem van de smokkelaars is vergelijkbaar met het “Griekse systeem”. Een curator (“Storeman”) ontvangt het volledige bedrag in contanten van de “vluchteling”. Als tegenprestatie krijgt de “vluchteling” een ontvangstbewijs van de curator. Na de succesvolle overtocht geeft de curator het geld door aan de smokkelaar. De curator ontvangt dan een commissie van ongeveer 50 euro. In Griekenland daarentegen ontvangt de smokkelaar, wanneer hij over land vlucht, rechtstreeks een aanbetaling en wordt de rest beheerd door een trustee totdat de “immigratie” succesvol is geweest. Dan wordt het resterende geld van de curator aan de smokkelaar doorgegeven.

Mocht de “vluchteling” op de overtocht sterven, zal de curator proberen de familie van het slachtoffer te vinden om het geld terug te geven aan de familie. Noch de trustees, noch de smokkelaars willen het geld voor de doden houden. Volgens de krant Bild is er in Afrika een terughoudendheid om geld van de doden te houden.

Epoch Times >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Duitse inlichtingendienst slaat alarm: 20 smokkelbazen sturen migrantenstromen van Marokko naar Europa

  1. De smokkelmaffia is nergens vies van. Geld is geld.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s