Nieuw

“De totale nucleaire vernietiging” – Trump maakt Duitsland tot een slagveld

Is er een dreiging van een wereldwijde nucleaire oorlog met de terugtrekking van de VS uit het ontwapeningsverdrag INF? Deskundigen zijn het erover eens, het gevaar is nog nooit zo groot geweest. Volgens de historicus Reiner Braun, co-voorzitter van het Internationaal Bureau voor de Vrede, zou Duitsland het belangrijkste slagveld van de nucleaire vernietiging zijn. Hij trekt ook parallellen met het begin van de Eerste Wereldoorlog.

Door Marcel Joppa – vertaling Adriaan Jansens

Mijnheer Braun, voor het eerst sinds de jaren 80 groeit de angst voor een nucleaire wapenwedloop. De Amerikaanse president Donald Trump had zijn voornemen aangekondigd om de INF-ontwapeningsovereenkomst te verlaten. Mocht dat echt gebeuren, wat zouden dan de consequenties kunnen zijn?

Het beslissende gevolg zou zijn dat we een nieuwe nucleaire wapenwedloop hebben in de middellange afstandsraketten. Deze zouden, indien gestationeerd in Europa, de voorwaarschuwing tijden drastisch verkorten. Het gevaar van een nucleaire oorlog zou dus per ongeluk, per ongeluk of opzettelijk dramatisch worden verknald. De stap van de Amerikaanse president is een absoluut verwoestende stap in de richting van een nucleaire ramp.

Officieel zijn er momenteel ongeveer 14.500 kernkoppen wereldwijd. De meesten in Rusland en de VS. De donkere cijfers zijn zelfs hoger, omdat bijv. uit China geen afgedekte informatie beschikbaar is. Wat is het werkelijke gevaar van een nucleaire oorlog?

Ik geloof dat geen van de huidige kernmachten echt van plan is morgen een kernoorlog te beginnen. Niettemin, in de huidige situatie is de wereldwijde confrontatie, in het bijzonder tussen de NAVO, Rusland en China, bestaat het risico van conflicten – die zich kan ontwikkelen tot een nucleaire oorlog – die in de afgelopen 30 jaar nog nooit zo hoog is geweest. Dus we leven echt in gevaarlijke periode dat een grote atoomoorlog weer mogelijk is.

Ik verwijs als historisch gezien altijd op de Eerste Wereldoorlog terug toen: eind juni 1914, toen iedereen op vakantie was gegaan, had niemand verwacht dat er een oorlog zou uitbreken in augustus, deze eindigde met 18 miljoen doden en een volledig verwoest Europa. De dynamiek van conflicten door misleidend beleid dat niet langer beheersbaar is, natuurlijk hebben we dat vandaag definitief opnieuw. Dit brengt het gevaar van een grote oorlog met zich mee. Dit gevaar is op dit moment verdomd groot.

In hoeverre is Duitsland hierbij betrokken, dat traditioneel de thuisbasis is van vele Amerikaanse militaire bases? En wat zou specifiek naar Duitsland kunnen komen, mocht de VS de INF-overeenkomst beëindigen?

Allereerst, in een nucleaire strijd tussen Oost- en West-Duitsland, is het eerste en meest verwoeste slagveld. Er zijn geen illusies, zoals vele studies al hebben aangetoond. Duitsland is het absolute slagveld van een nucleair geschil in Europa. De rol van Duitsland is meer dan dubbelzinnig. Door zijn NAVO-loyaliteit is Duitsland meer een deel van het probleem dan een deel van de oplossing. We hebben nucleaire participatie. Dat wil zeggen, Duitse soldaten zijn getraind in het omgaan met Amerikaanse nucleaire wapens om hen tot de einde te brengen in geval van oorlog. De kernwapens van de Amerikanen worden opgeslagen in Büchel in Rijnland-Palts. Wat naar mijn mening in strijd is met het internationale recht. Omdat het in strijd is met het Non-Proliferatie Verdrag, dat elke toegang tot nucleaire wapens verbiedt – zelfs trainen.

Ten tweede is er de afgelopen jaren in Duitsland een discussie gaande geweest met een Amerikaanse president Trump over de vraag of we niet onze eigen of Europese kernwapens nodig hebben. Nog een compleet verkeerd pad: in plaats van nucleaire wapens af te schaffen en op zijn minst het non-proliferatieverdrag te ondertekenen, in plaats daarvan geloven dat met nucleaire wapens de wereld alleen een beetje beter zou zijn.

En het derde punt is dat als het gaat om de beëindiging van het INF-Verdrag door de VS komt er dan een nieuwe nucleaire wapenwedloop, zouden deze Amerikaanse nucleaire wapens als eerste weer in Duitsland worden gestationeerd. Met andere woorden, de tegenstationering van Russische kernwapens richt zich uiteraard precies op Duitsland. Voor Duitsland is het daarom een ​​verwoestende situatie als onderdeel van het probleem om als eerste getroffen te worden.

De Russische president Poetin had aangekondigd dat hij tegenmaatregelen zou nemen als de VS haar exitplannen realiseren. Een nucleaire eerste aanval door Rusland zal niet gebeuren. Hoe geloofwaardig is dat, en hoeveel vertrouwt u Donald Trump in deze vraag?

Dus iedereen die op Donald Trump vertrouwt, zou zich in moeten gravenof naar een verlaten eiland gaan zonder radio, televisie en internet. God kan deze president niet vertrouwen. Ik geloof dat zijn omgeving – net als zijn veiligheidsadviseur John Bolton – zich inzet voor een absoluut confronterend beleid. Dit omvat ook het nucleaire probleem. De Russische president Poetin heeft op zijn beurt verklaard dat de logica van de afschrikking door de VS en Rusland de logica van de afgelopen 50 jaar is geweest: de ene opnieuw monteren, de andere opnieuw inrichten. Of dit allemaal verstandig is en helpt, durf ik te betwijfelen. Omdat de overkill-capaciteiten van beide kanten zo groot zijn dat ze altijd in staat zijn om terug te slaan na een eerste aanval. En zou de andere kant volledig vernietigen.

Daarom is het van Russische zijde misschien verstandig om signalen uit te zenden dat men zich wil blijven vastklampen aan een vermindering van kernwapens. Poetin had nogal vaak gezegd dat hij kernwapens duivels vindt. Deze wederzijdse opwaardering destabiliseert en brengt de vrede in gevaar. Daarom is dit over het algemeen een zeer broze situatie.

Mijnheer Braun, u voert al jaren campagne voor de sluiting van Amerikaanse militaire bases in Duitsland. Ze mobiliseren duizenden mensen elk jaar. Moet er een nieuwe nucleaire herbewapening komen, hoe kunnen mensen dan weer op pad komen, zoals het geval was in de jaren tachtig?

Het is verbazingwekkend dat de aankondiging door de Amerikaanse president Trump slechts één dag vóór de 55e verjaardag van de vredesopbouwshow 1983 plaatsvond. En ik geloof dat de aankondiging van de nieuwe ontwikkeling van kernwapens en hun inzet in Europa laat een kreet door Europa gaan. Wij als vredesactivisten zullen zeker alles proberen om mensen opnieuw te mobiliseren tegen deze atomaire waanzin. We komen dan tot een nieuwe ontwikkeling van een actieve antikernwapenbeweging – niet alleen in Duitsland, maar zeker ook in heel Europa.

Ik weet zeker dat we ook nauw zullen samenwerken met vredesactivisten in de VS. Het geschil begint nu pas, we zijn erop voorbereid. We zijn al bezig met de voorbereiding van de volgende acties tegen de Amerikaanse kernwapens in Büchel. Evenals acties in het komende jaar tegen de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein, die waarschijnlijk het operationele centrum van deze kernwapens zou zijn. We komen op voor een politiek debat op langere termijn. De aankondiging dat Trump hopelijk nog niet de realisatie is van dit gekke project.

bron:
https://de.sputniknews.com/politik/20181024322730221-deutschland-droht-atomkrieg-nach-inf-ausstieg-von-usa/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

10 Comments on “De totale nucleaire vernietiging” – Trump maakt Duitsland tot een slagveld

 1. “Officieel zijn er momenteel ongeveer 14.500 kernkoppen wereldwijd.”
  Dat lijkt me al genoeg om de aarde een tiental keren te vernietigen.
  Dan maken die paar extra ook niet meer zoveel uit.

  Liked by 2 people

 2. Maar iedereen zich druk maken over Iran, dat ze maar verder kunnen ontwikkelen .

  Liked by 1 persoon

 3. Duchesne // oktober 24, 2018 om 19:39 //

  Met Histeria Clinton als president van de VS hadden we al een kernoorlog gehad. Alles is dus winst. Gelukkig is Poetin eigenaar van ene goed stel hersens, en vergis je niet, Trump is ook geen ei. Dus word het schaken op hoog niveau, met een handshake als de volgende re,ise is bereikt.

  En zo niet, ik wil wel een low budget kleurtje voor de winter en Ryan air vliegt niet meer. Er zijn verder nog vele lieden die mijn dankbaarheid en vaardigheid met de decoupeerzaag en accuboor verdienen, chaos is een zegen. De hier aanwezige Moslims gaan ook kapot met een kernoorlog, dus ik zie enkel winst.

  o ja, verdragen, ze zijn er om te worden geschonden, is dat nu nog steeds niet duidelijk?

  Liked by 2 people

 4. Duchesne // oktober 24, 2018 om 20:06 //

  p.s. om alle negatieviteit van deze dag te neutraliseren hier een culinair advies….. https://www.foodlog.nl/artikel/culinair-ontdekt-varkensfeest/

  Liked by 1 persoon

 5. Celis Ben // oktober 24, 2018 om 21:45 //

  In België werd al een paar jaren geleden beslist om F 35 vliegtuigen aan te kopen. Enkel deze kunnen de nieuwe kernraketbommen afvuren. Deze obscure aanschaf zal men nu voorzichtig aan het Belze volk proberen te verkopen. Wij zijn dan ook nog altijd een bezet filiaal van de Amerikanen. Het zal hoe dan ook op een dag slecht aflopen voor ons.Waarom is er eigenlijk nog een NAVO? Het Warschau pakt bestaat toch al lang niet meer!!!.

  Like

 6. Laser based Firenado Examples ~’ Dewing’ the Crop Circles – aplanetruth.info

  Trump Blackmailed by Schumer, Pelosi, to save Mara Lago from Hurricane Irma – The HAARP Report

  https://petities.nl/petitions/stop-chemtrails-nu-en-weermanipulatie-nu
  http://www.verminder-electrosmog.nl/petitie/

  Like

 7. @Celis Ben, ‘Wij zijn dan ook nog altijd een bezet filiaal van de Amerikanen.’ Nope, dat is de tragiek van het misverstand.

  The Truth About the Deep State – Part 3 of 3 – Military Industrial Complex – Blackstone Intelligence Network

  Like

 8. Ja hoor, daar gaan we weer om Trump een oorlog in de schoenen te schuiven.
  Het probleem is dat het verdrag China buiten beschouwing laat omdat het destijds geen kernmacht was en verder militair gezien ook niet in dezelfde orde van grootte een rol van betekenis had.
  Kernwapens in India, Pakistan, Noord Korea of Iran bestonden niet.
  De ontwikkelingen vragen om een nieuw verdrag, gericht op de huidige situatie.

  Like

 9. ‘German arms exports are typically subject to approval by the German cabinet. Last year, Saudi Arabia ranked sixth among the top importers of German arms, with approved sales of 254 million euros ($292 million).’
  https://www.zerohedge.com/news/2018-10-21/germany-suspends-arms-sales-saudi-weeks-after-500-million-deal

  ‘The UK, for example, sells Eurofighter jets to Saudi Arabia. German-made components account for 30 percent of the planes. If Germany were to block the sale of Eurofighters, the UK could have a problem. And France sells Rafale fighter jets containing German parts to the United Arab Emirates. If these projects were stopped, companies could sue the German government for damages, but that’s exactly what opposition politicians want.’
  https://global.handelsblatt.com/politics/german-arms-policy-under-fire-878946

  Like

 10. Republikein // oktober 25, 2018 om 10:04 //

  Oh ja, zou je bijna vergeten vergeten, Ramstein, uh, de muziek bedoel ik, met de muziek mee!
  Als morgen alles meeloopt krijgen we een grote optocht.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s