Nieuw

VN: Boerkaverbod schendt “mensenrechten”

Foto: Ter illustratie. Bron: Unsplash / Auteur: Majid Korang Beheshti

De Mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties (UNCHR)  is van mening dat het Franse verbod op gezichtsbedekking in de publieke ruimte in strijd is met de zogeheten mensenrechten. De VN eist onder meer dat Frankrijk twee moslimvrouwen terugbetaalt die veroordeeld zijn voor het dragen van een nikab.

Het was op 11 april 2011 dat Frankrijk een nationaal verbod op gezichtsbedekkende kleding op openbare plaatsen invoerde, zoals de boerka en nikab.

Maar deze dinsdag besloten de Verenigde Naties dat het verbod de mensenrechten schendt.

Het VN-comité argumenteert onder andere dat het verbod op een onevenredige manier het recht van vrouwen beperkt om hun religieuze overtuigingen te manifesteren.

“Het verbod kan, in plaats van vrouwen te beschermen, het tegenovergestelde effect hebben, omdat het hen beperkt tot hun woonverblijven, hun toegang tot openbare diensten verhindert en hen marginaliseert,” schrijft de commissie in haar verklaring.

De commissie plaatst ook vraagtekens bij het argument van Frankrijk dat het verbod noodzakelijk is om veiligheids- en sociale redenen.

Hoewel de VN-eis juridisch niet bindend is, kan het gevolgen hebben voor de Franse rechtbanken. Tegelijkertijd heeft Frankrijk een internationale verplichting om te voldoen aan de beslissing van “goede trouw”, schrijft Daily Mail.

De VN eist ook dat Frankrijk twee moslimvrouwen terugbetaalt die veroordeeld zijn voor het dragen van Nikab’s 2012.

Frankrijk heeft nu 180 dagen de tijd om te melden welke maatregelen zijn genomen om aan de eisen van het links-liberale VN-Comité te voldoen.

Bron:

France’s niqab ban ‘violates’ human rights, UN declares as it demands compensation for women ‘confined at home and marginalised

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8203 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on VN: Boerkaverbod schendt “mensenrechten”

 1. antiislamnu // oktober 23, 2018 om 22:34 //

  De Verenigde naties maakt ons gewoon kapot complete nonsens regels die ons enkel naar de kloten helpen.

  Like

 2. templars2017 // oktober 23, 2018 om 22:46 //

  hoezo dat mag niet? normaal mag je toch niet verkleed lopen op straat buiten de periode van carnaval? als je het zo bekijkt dan mag iedereen met een balaclava rondlopen, volledig onherkenbaar!! ’t zal mooi worden……

  Like

 3. Het is ook belachelijk dat de bewoners van deze landen rechten in zouden moeten inleveren omdat buitenstaanders zich niet kunnen gedragen. Zonder de Islam in Europa had er nooit een verbod op gezichtsbedekkende kleding hoeven te zijn.

  Islam maakt meer kapot dan je lief is.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s