Nieuw

Oplichter rust uit in hangmat in de Caraïben en neemt € 300.000 ‘noodhulp’ mee

Bedrog! Een Servische vrouw (56) met een relevant strafblad deed alsof ze minstens 31 landgenoten naar Oostenrijk wilde helpen emigreren en zamelde 9000 euro per persoon in. Bovendien zwierf een medeplichtige die was gevlucht naar het Caribisch gebied daar rond met tienduizenden euro’s aan noodhulp die hij bij elkaar gefraudeerd had. De schade zou 300.000 euro bedragen.

Groot succes voor de Weense politie: De agenten namen – zoals nu pas bekend werd – medio juni bij een huiszoeking een vermoedelijk grote bedrieger te pakken. Na zorgvuldige onderzoeken worden de 56-jarige Servische en een voortvluchtige handlanger ervan verdacht tot 300.000 euro te hebben gefraudeerd met vermeende diensten en sociale voordelen in Wenen. Daarvoor was de Serviër waarschijnlijk vijf jaar lang lid geweest van een groep fraudeurs die inmiddels niet meer bestaat.

De vrouw wordt beschuldigd van de volgende misdrijven: Commerciële ernstige fraude, vernietiging van documenten, zware dwang, vals bewijs, vriendjespolitiek, vervalsing van bewijsmateriaal.

Servische pretendeerde een politievrouw en magistraat te zijn.
De Servische oplichterij: Ze stelde zich voor aan landgenoten die naar Oostenrijk wilden emigreren als deskundige, als politievrouw of in sommige gevallen als magistraat en verzamelde tot 9.000 euro per slachtoffer voor vermeende officiële kanalen. Nadat de contante betaling was verricht, waren de beloofde diensten echter inadequaat, onjuist of helemaal niet verleend. De Serviër, die haar vermeende status als politieagent uitbuitte, bedreigde ook de slachtoffers, die een klacht wilden indienen. Anderen werden gedwongen om valse getuigenissen te geven. Omdat in eerste instantie slechts twee personen daadwerkelijk een klacht indienden, bleek het politieonderzoek uiterst moeilijk te zijn.

Politie: “aantal niet-gemelde gevallen moet veel hoger zijn”.
Medio juni van dit jaar werd tijdens een huiszoeking belastend bewijsmateriaal in beslag genomen. Ten minste 31 landgenoten waren gevallen voor de professionele bedriegster. De onderzoekers gaan ervan uit dat er veel meer slachtoffers bij de zaak betrokken zijn, maar dat ze niet binnen het bereik van de politie zijn. “Het aantal niet-gemelde gevallen zou in dit geval veel hoger moeten liggen”, aldus politiewoordvoerder Paul Eidenberger. Bovendien wordt de vrouw dringend verdacht van het verzamelen van tienduizenden euro’s aan noodhulp tijdens een illegale tournee van vier jaar.

Na haar arrestatie, biechtte de 56-jarige in een verhoor de naam van een verdachte Servische handlanger op – maar die is ongrijpbaar: Hij zou naar het Caribisch gebied zijn vertrokken.

Krone Zeitung >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Oplichter rust uit in hangmat in de Caraïben en neemt € 300.000 ‘noodhulp’ mee

  1. Ja hoe krijgen ze altijd maar weer de kans? Volgens mij zijn ze ook daar niet scherp genoeg.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s