Nieuw

Erdogan activist wil politieke partij vormen voor migranten in Wenen

Hakan Gördü YT

De voormalige vice-president van een groep verbonden aan de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan richt in Wenen een politieke partij op om “xenofobie” tegen te gaan en specifiek een stem te geven aan migranten.

De nieuwe migrantenpartij, die tot nu toe geen naam heeft, is het geesteskind van Hakan Gördü, de voormalige vicevoorzitter van de Unie van Europese Turkse Democraten (UETD) en zou niet alleen een partij voor moslims zijn, zo meldt Kronen Zeitung.

De heer Gördü is niet de eerste persoon in Oostenrijk die van migranten een grotere vertegenwoordiging eist, aangezien migrantenpartijen, zoals de Nieuwe Beweging voor de Toekomst (NBZ), een andere door Turkse migranten gestichte partij, in het verleden hebben geprobeerd de politiek in te gaan.

Gördi beschrijft zijn nieuwe partij, die hij in 2020 wil leiden, als een burgerrechtenbeweging: “Onze groep bestaat uit Servische, Tsjetsjeense groepen, Turkse bloggers, Oostenrijkse activisten, Pakistani, Afghanen. Maar hij gaf toe dat ze allemaal gericht waren op het bestrijden van het recente burqaverbod en tegen “Islam-bashing”, ondanks het feit dat ze officieel geen moslimpartij zijn.

Lees verder >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.131 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Erdogan activist wil politieke partij vormen voor migranten in Wenen

  1. antiislamnu // oktober 24, 2018 om 01:51 //

    Moet je voorstellen dat je vluchteling bent en welkom bent in een veilig en rijk land gratis huizen medische zorg onderwijs uitkeringen enz krijgt en dan ga je een eigen partij oprichten godsamme dan ben je echt schaamteloos brutaal en heb je compleet scheit aan je gastheer
    .

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s