Nieuw

Blanke Amerikanen minst waarschijnlijk om te racemixen

Gemixed-ras huwelijken zijn op een historisch hoogtepunt – maar blanke Amerikanen zijn het minst geneigd om buiten hun ras te trouwen, heeft een nieuwe studie aangetoond.

Het rapport van Pew Center, getiteld “Gemengde huwelijk in de VS 50 jaar na Loving v. Virginia“, zei dat een op de zes pasgetrouwden in Amerika getrouwd zijn met iemand van een ander ras of etniciteit in Amerika.

De studie interviewde 1.800 mensen over hun percepties over interraciaal huwelijk en analyseerde censusinformatie door de jaren heen. Het bleek dat blanke Amerikanen het minst waarschijnlijk met iemand van een ander ras trouwen, met blanke vrouwen iets minder waarschijnlijk dan mannen, en dat Aziatische vrouwen het meest waarschijnlijk met iemand van een ander ras zouden trouwen.

Over het geheel genomen neemt het aantal interhuwelijken toe, met slechts 3 procent van de pasgehuwden in 1967 en 17 procent in 2015. Van alle getrouwde Amerikanen is één op de tien getrouwd met iemand van een ander ras.

Ongeveer 11 procent van de blanke Amerikaanse pasgehuwden is getrouwd met iemand van een ander ras, volgens de studie, vergeleken met 18 procent van de zwarte Amerikanen, 27 procent van de Latijns-Amerikanen en 29 procent van de Aziatische Amerikanen.

De blanke en Spaanse Amerikanen hebben vergelijkbare percentages van interhuwelijken tussen mannen en vrouwen, maar zowel zwarte Amerikanen als Aziatische Amerikanen verschillen sterk per geslacht.

Zwarte mannen hebben twee keer zoveel kans om met een ander ras te trouwen als zwarte vrouwen – 24 procent tot 12 procent – en het percentage interhuwelijken voor Aziatische vrouwen is 36 procent, vergeleken met Aziatische mannen op 21 procent.

Interraciale huwelijken komen iets vaker voor bij hoogopgeleide, jongere generaties en in grootstedelijke gebieden. Regio’s met enkele van de hoogste percentages interraciale huwelijken zijn Zuid-Florida, grootstedelijke gebieden in Californië en Hawaï.

Meer in het algemeen hadden een-op-tien getrouwde mensen in 2015 – niet alleen degenen die onlangs getrouwd waren – een echtgenoot van een ander ras of etniciteit. Dit vertaalt zich in 11 miljoen mensen die zijn getrouwd.

De meest dramatische toename van gemengde huwelijken heeft plaatsgevonden onder zwarte jonggehuwden. Sinds 1980 is het aandeel dat met iemand van een ander ras of etniciteit trouwde meer dan verdrievoudigd van 5% naar 18%. Witte jonggehuwden hebben ook een snelle toename van gemengde huwelijken ervaren, waarbij de percentages zijn gestegen van 4% tot 11%. Ondanks deze stijging blijven zij echter de minst waarschijnlijke van alle grote raciale of etnische groepen om te trouwen met iemand van een ander ras of etnische afstamming.

Aziatische en Latijns-Amerikaanse pasgetrouwden zijn verreweg het meest geneigd om gemengd te huwen in de VS. Ongeveer drie-in-tien Aziatische jonggehuwden (29%) deden dat in 2015 en het aandeel was 27% onder recent getrouwde Hispanics. Voor deze groepen komen gemengde huwelijken zelfs vaker voor onder de VS geboren: 39% van de in de VS geboren Hispanic pasgetrouwden en bijna de helft (46%) van de in de VS geboren Aziatische pasgetrouwden hebben een echtgenoot van een ander ras of etniciteit.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10113 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Blanke Amerikanen minst waarschijnlijk om te racemixen

 1. En toch zijn blanken nog te racistisch.

  Moet trouwens van een vriend van mij vragen wat de naam van de roodharige dame is.

  Like

 2. trebor2110 // oktober 23, 2018 om 20:49 //

  Michelle francoise de la condamine
  Wanred voor je vriend https://www.takealot.com/historias-sexuales/PLID38977272

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s