Nieuw

Nu ook al geen kip meer voor de negers in Zimbabwe – Kentucky Fried Chicken moet de deuren sluiten

OMG Zimbabwe ervaart een volledige meltdown en Afrikanen plaatsen feitelijk “No KFC” bovenaan de lijst met klachten. Dit is geen grap.

BBC:

De onrust in Zimbabwe wordt steeds groter, omdat de fragiele lokale munt van het land in een alarmerend tempo aan waarde inboet, de prijzen stijgen, lokale en buitenlandse bedrijven hun deuren sluiten en mensen zich afvragen of hun spaargeld weer teniet wordt gedaan, zoals tijdens de economische ineenstorting en de spectaculaire hyperinflatie die het land tien jaar geleden verscheurde.

“We lijden. Inflatie is te veel. Elke minuut, elk uur, elke dag veranderen de prijzen”, zei een groothandelaar die zijn naam niet wilde geven.

KFC heeft zijn lokale winkels gesloten met vermelding van “deze moeilijke tijden”, terwijl supermarkten sommige items rantsoeneren, en mijnbouwbedrijven en andere belangrijke exporteurs klagen over een gebrek aan toegang tot deviezenreserves.

“Ik ben erg bezorgd. Het gaat als 2008 zijn. Of misschien erger,” zei Grace Chitambara, een verpleegster die in haar auto wacht in een kilometerslange rij voor benzine in de hoofdstad Harare.

Geen paniek, alles komt goed, bezweert de minister van de partij die het land de vernieling in geholpen heeft. Dat is ongeveer net zo geloofwaardig als Mark Rutte die zegt dat hij de immigratie wil beteugelen, terwijl hij op het punt staat het VN-migratiepact te tekenen.

“Er is geen reden tot paniek”, benadrukte Energy Mutodi, vice-informatieminister bij de regerende Zanu-PF.

“Wat we zien is gewoon het resultaat van speculatief gedrag. De mensen begonnen te hamsteren. Maar dit zou zich in de komende dagen moeten normaliseren. De Zimbabwanen moeten weten dat ze veilig zijn onder Zanu-PF. De regering is toegewijd aan hervormingen, dus we hebben mensen nodig om echt geduldig te zijn.

Ooh, het komt door speculatief gedrag. Het heeft dus niks te maken met dat jullie een belasting op money-transfers in hebben gevoerd en de koppeling van de lokale munt aan de dollar weer los willen laten zoals onder Mugabe, stelletje economische genieën.

De bezorgdheid neemt toe – samen met de prijzen – na een reeks onverwachte aankondigingen van de regering met betrekking tot plannen voor een nieuwe belasting van 2% op geldoverdrachten en voor mogelijke wijzigingen in een controversiële lokale valuta die één-op-één was gekoppeld aan de VS dollar.

Je kunt de verkiezingen wel vervalsen, maar met de economie gaat dat wat lastiger.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on Nu ook al geen kip meer voor de negers in Zimbabwe – Kentucky Fried Chicken moet de deuren sluiten

 1. Joh geen probleem ze hebben nu KFR Kentucky Fried rat .
  Steve ‘O vind ze ook heel lekker

  Like

 2. Arminius // oktober 23, 2018 om 10:40 //

  Gewoon die blanke boeren eruit trappen toen onder goedkeurend oog van onze toenmalige minister Pronk die daar de deur plat liep met zakken van ons belastinggeld, van graanschuur van Afrika naar een bedelaarsstaat. Politiek correctheid maakt uit eindelijk alles kapot en brengt zelfs de wereldvrede in gevaar!

  Like

 3. copywriter // oktober 23, 2018 om 15:38 //

  De Chinese “adviseurs” van de Zanu partij hebben natuurlijk alle kip opgegeten.
  Tja dan doe je als KFC niet veel meer.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s