Nieuw

Zweedse roodgroene regering stelt voor dat expats hun gevangenisstraf ontlopen

Foto: De huidige, trotse roodgroene feministische regering van Zweden, door wie "gendergelijkheidsperspectief in brede zin in de beleidsvorming wordt gebracht" en "op gender gerichte budgettering een belangrijk onderdeel is." (Bron: Regering van Zweden)

Als er een uitzettingsbesluit is en de straf minder dan zes maanden gevangenis bedraagt, kan het vooronderzoek worden beëindigd. Kritiek komt onder andere van de Zweden Democraten, die van mening zijn dat het een fundamenteel beginsel is dat alle misdaden moeten worden onderzocht.

Het voorstel werd deze zomer gepresenteerd als onderdeel van een groter wetsvoorstel genaamd “Moderne en wettelijke regels voor het vasthouden van buitenlanders in detentie”.

De regering stelt dat “het mogelijk moet zijn om een vooronderzoek neer te leggen naar een buitenlander wanneer deze verdacht wordt van een misdaad met een strafwaarde die de gevangenisstraf van zes maanden niet overschrijdt”, omdat men van mening is dat “het belang bij het uitvoeren van een uitwijzing zwaarder kan wegen dan bij het onderzoeken van het misdrijf in Zweden”.

Mishandeling, bepaalde vormen van seksueel geweld of diefstal zijn voorbeelden van misdaden die tot zes maanden gevangenisstraf kunnen geven.

Een van de redenen die de regering aangeeft, is dat het belangrijk is dat uitwijzing niet wordt uitgesteld, aangezien dit vaak een voorwaarde is voor de uitvoering ervan.

Bron:

Regeringen föreslår att utvisningshotade kan slippa fängelsestraff

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8187 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Zweedse roodgroene regering stelt voor dat expats hun gevangenisstraf ontlopen

  1. Eigen schuld.
    Ze hebben pas weer massaal links gestemd.

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s