Nieuw

Zal Trump het beter doen in de midterm-verkiezing dan Obama?

Op 6 november gaan de Amerikanen naar de midterm-verkiezing, oftewel de congresverkiezingen. Meestal houdt dit een verlies in voor de partij die de presidentiële functie bekleedt. Obama verloor in 2010 een totaal van 63 mandaten en de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, slechts twee jaar na zijn zegevierende toegang tot het Witte huis.

De mainstream media speculeert dat president Donald Trump in de midterm-verkiezing zal verliezen. De vraag rijst wat moet worden gezien als verlies. Het is namelijk gebruikelijk dat de partij die het Witte Huis beheerst in de midterm-verkiezing veel verliest, vooral twee jaar na de verkiezing van een nieuwe president.

President Barack Obama verloor twee jaar na zijn toetreding 63 congresleden en 6 senatoren. Bill Clinton verloor in 1994 54 congresleden en 9 senatoren. Lyndon B. Johnsson verloor 47 congresleden in in de midterm-verkiezing van 1966. De meeste van allemaal verloor Franklin D. Roosevelt in de midterm-verkiezing van 1938: 72 congresleden.

Slechts twee presidenten hebben een marginaal verhoogde steun gekregen twee jaar na de verhuizing naar het Witte Huis: Roosevelt (1934) en George W. Bush (2002).

Hoe het gaat voor de Republikeinen bij de congresverkiezingen over drie weken moet dan ook vergeleken worden met eerdere resultaten.

Volgens de peilingen zullen de Republikeinen waarschijnlijk 35 mandaten verliezen en nog eens 30 mandaten zijn in de gevarenzone. Het is genoeg voor de Republikeinen om 23 mandaten van de huidige 235 mandaten te verliezen om de meerderheid van de partij in het Huis van Afgevaardigden te verliezen.

Het zou een enorm succes voor Trump zijn als de republikeinen de meerderheid behouden. Een verlies van de orde van 54-63 mandaten zou in overeenstemming zijn met wat Clinton en Obama twee jaar na hun toetreding verloren.

Uit de opiniepeilingen blijkt bovendien dat Trump en zijn partij een goed resultaat zullen behalen in de Senaat. In overeenstemming met de peilingen verhogen de Republikeinen hun meerderheid met 3 senatoren, vergelijkbaar met Clinton en Obama, die respectievelijk 9 en 6 senatoren verloren, en dus de meerderheid in de Senaat.

Het is dus met andere woorden belangrijk om de verkiezingsuitslag van de midterm in zijn historische context te zien om te bepalen wat een verkiezingsnederlaag is en wat niet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8187 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Zal Trump het beter doen in de midterm-verkiezing dan Obama?

 1. We hoeven van de media in iedergeval geen eerlijke bericht geving te verwachten

  Like

 2. Wat mij erg opvalt de laatste tijd dat Trump zijn kaas van zijn boterham laat pikken door de haviken zoals Bolton & Pompeo, in ieder geval is de relatie tussen Verenigde Staten en de Russische federatie een stuk koeler geworden. Na het lijkt de hartelijke Trump-Kim-top lijkt het duidelijk dat Mike Pompeo in achting is gestegen en die van John Bolton is afgenomen door de plotselinge liefdesrelatie van de president met Pyongyang. Maar Mike Pompeo zal ook de eerste zijn die valt “als dit ding op stront uitdraait.”

  Like

 3. Trump watching carefully for voter fraud – American Intelligence Media

  Like

 4. volk zat bij zijn texas speech vandaag

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s