Nieuw

Saoedi-Arabië droeg lijk journalist weg in tapijt

Foto ter illustratie.

Washington Post columnist Jamal Khashoggi, 60, zou gedood zijn tijdens een bijeenkomst met Saoedi-Arabische diplomaten op het consulaat van de Royal Council in Istanboel. Daarna werd het lijk door de autoriteiten in een tapijt opgerold en weggebracht.

De Turkse autoriteiten zijn tot de conclusie gekomen dat Khashoggi op het consulaat is vermoord, terwijl Saoedi-Arabië beweerde dat hij de plaats levend heeft verlaten.

In wekelijkheid moet een andere Arabier zich in de kleren van Khashoggi hebben gestoken en het consulaat hebben verlaten om potentiële buitenlandse inlichtingendiensten in de buurt in verwarring te brengen, heeft een geheime bron binnen de Saoedische regering aan Reuters verklaard.

Deze zaterdag trok Saoedi-Arabië officieel zijn verklaring in en erkende dat Khashoggi “stierf in een vuistgevecht” in het consulaat. 18 Saoedische burgers zijn sindsdien gearresteerd en twee generaals zijn ontslagen, volgens de Saoedische rijksaanklager.

Volgens Reuters bron zouden 15 uitgestuurde mannen Khashoggi in de ambassade opgewacht hebben, en het doel was niet om hem te doden maar hem te overtuigen om terug te keren naar Saoedi-Arabië. De mannen verklaarden aan Khashoggi dat ze hem zouden bedwelmen en ontvoeren als hij niet zou instemmen met een geordende terugkeer naar het koninkrijk.

Khashoggi begon te schreeuwen en te krijsen om de aandacht te trekken, een van de mannen zou hem vervolgens in een wurggreep hebben genomen om te voorkomen dat hij zou schreeuwen.

– Ze probeerden te voorkomen dat hij zou schreeuwen, maar hij stierf. De bedoeling was nooit om hem te doden, zegt de bron tegen Reuters.

Om eventuele buitenlandse inlichtingendiensten te misleiden, moet een van de daders zich in de kleren van Khashoggi hebben gekleed en het consulaat via een achterdeur hebben verlaten. Volgens Turkse AFP-bronnen hielp dit echter niet, want er is al een complete geluidsopname binnen het consulaat gevonden die laat horen hoe de moord plaatsvond.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7962 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Saoedi-Arabië droeg lijk journalist weg in tapijt

 1. Like

 2. Jack vanderVeen // oktober 22, 2018 om 07:36 //

  Een moord moet men altijd alleen plegen, dat is vaststaand feit één.
  Feit twee is: grondig voorbereiden en alle toevallige elementen uitschakelen.
  Die achterlijke peren hadden niet gerekend met de halsstarrig wachtende Turkse slavin van Jamal Khashoggi, want zij wilde absoluut huwen met hem om wat geld en goederen te incasseren.

  Like

 3. Von Puffelen // oktober 22, 2018 om 22:25 //

  Hij is alleen over Turks grondgebied afgevoerd maar dat zijn details.
  Saudische crypto’s en Turkse donmeh’s zijn 2 handen op 1 buik.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s